Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, ZELKOW napisał:

30mm spadło, żyta położyło, rzepaki stoją, ale placami i tak już żółte, to samo jare spalone już raczej nie odbiją ciekawe jak oziminy zareagują na taką dawke wody

Odżyją, pójdą pomłodami :/... Czy jest tu moderator? Bo tyle rukw się tu rzuca aż oczy bolą...

Opublikowano
56 minut temu, stempos1980 napisał:

Już idzie następna chmura burzowa

A u mnie się wysiliła ta chmura bo trochę pogrzmiało i 1 L deszczu. 😤

Opublikowano
3 godziny temu, krzychrol napisał:

Skoro wam to tak przeszkadza to po co oglądacie? 

Dlatego że to są publiczne filmiki. I można je skomentować jak kto uważa za słuszne - pozytywnie lub negatywnie.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

@slawek74 kupiłeś przyczepę w Kocku?

Nie dałeś swojej obejrzeć i będę musiał do Kalinowoc zapitalać a propo pogody u nas sucho a w sąsiedniej wsi nieźle popadało😯

zetorki przy drugiej drodze będziesz stał😀

Opublikowano (edytowane)

Bo tu taka Af mafia jest i ze już późno to zetorki tylko cię jeden atakuje.Ale wstawił fakturę wat z numerem dowodu,adresem zamieszkania,i lubi się czepiać i zawsze robi jakieś problemy zamiast po ludzku porozmawiać.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Chyba się strasznie zagotowal bo błędy pisał na koniec... hahaha... szkoda takich osób co tylko potrafią widzieć tylko kogoś błędy i je wytykać. Już wolę 100 razy sołtysa bo z nim się pokloce poposze ale wiem że to spoko facet i że jest w temacie z bydłem;)

Opublikowano
6 godzin temu, marian_machler napisał:

Ku.wa idioci od pogody wydają ostrzeżenia przed burzami i ulewami (cokolwiek to znaczy w ich mniemaniu) dla południa kraju, a tu ni .uja, kropla nie spadła i nie spadnie, za to na wschodzie napierdala po 30 l. 😠 Pacany yebane, "szpece" od prognoz.. narodowi idioci... 31°C

naprawde ??  poludniowa malopolska dolalo , ok krakowa-kilka minut ,lekkiego ,nawet na sianie sladu nie bylo...

Opublikowano

No to szczęścia wam życzę . :P

Przed chwilą, JarekBazydlo napisał:

Chyba się strasznie zagotowal bo błędy pisał na koniec... hahaha... szkoda takich osób co tylko potrafią widzieć tylko kogoś błędy i je wytykać. Już wolę 100 razy sołtysa bo z nim się pokloce poposze ale wiem że to spoko facet i że jest w temacie z bydłem;)

Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Dziękujemy i już się tak nie denerwuj hahaha...

Takie zachowanie jest chamskie i ironiczne.

Opublikowano
2 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

O 18 32 w cieniu

Krzyczą o 40.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v