Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, krzychrol napisał:

Teraz to dobrze że ubezpieczasz a parę postów dalej pisaliście że szukał rozgłosu i jeszcze lepiej na tym wyjdzie niż na zbiorach. Zapomnieliście już czy zacytować ?  Miałem się nie udzielać ale jak widzę takich pajaców to ciężko się powstrzymać

Ubezpieczenie upraw to normalna sprawa w rolnictwie, tak samo jak i grad. Oczywiście że lepiej na tym wyjdzie niż na zbiorach - dzięki chwytliwym tytułom liczba wyświetleń się zgadza, dodatowo DARMOWA reklama w telewizji publicznej za którą niejeden jutuper z chęcią by zapłacił a rzekomą "tragedię i stratę całego dorobku życia w 5 minut"  zrekompensuje ubezpieczenie. A pajaca to ty sam zgrywasz bo dałeś się zmanipulować swojemu bożkowi z jutuba i uwierzyłeś że grad to jakaś wielka tragedia.  

14 godzin temu, Kula07 napisał:

Panowie, czy ktoś ma problem z tym, że mam ubezpieczone uprawy i należy mi się odszkodowanie? 

Ja mam problem z tym że manipulujesz ludzkimi emocjami żeby sobie nabić wyświetlenia. Po co to bieganie po polu z kamerką? Nie wystarczyło powiedzieć na którymś z kolejnych filmików z  oprysku że grad wyrządził szkodę na twoim polu ale wszystko ubezpieczone i nie ma o czym mówić?  Pewnie  by wystarczyło tylko wtedy by się wyświetlenia nie zgadzały.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Partyzant85 napisał:

Ubezpieczenie upraw to normalna sprawa w rolnictwie, tak samo jak i grad. Oczywiście że lepiej na tym wyjdzie niż na zbiorach - dzięki chwytliwym tytułom liczba wyświetleń się zgadza, dodatowo DARMOWA reklama w telewizji publicznej za którą niejeden jutuper z chęcią by zapłacił a rzekomą "tragedię i stratę całego dorobku życia w 5 minut"  zrekompensuje ubezpieczenie. A pajaca to ty sam zgrywasz bo dałeś się zmanipulować swojemu bożkowi z jutuba i uwierzyłeś że grad to jakaś wielka tragedia.  

Ja mam problem z tym że manipulujesz ludzkimi emocjami żeby sobie nabić wyświetlenia. Po co to bieganie po polu z kamerką? Nie wystarczyło powiedzieć na którymś z kolejnych filmików z  oprysku że grad wyrządził szkodę na twoim polu ale wszystko ubezpieczone i nie ma o czym mówić?  Pewnie  by wystarczyło tylko wtedy by się wyświetlenia nie zgadzały.

Czy Ty rozumiesz co ja pisałem? Wy się ciskaliscie o to że nagrał film o tym jak mu grad uprawy niszczył bo wy byscie tego nie wstawili. A to dlatego że nie macie gdzie tego wstawić  i chyba chłopakowi zazdroscicie tylko nie wiem czego. No kur... każdy praktycznie co ma kanał o tematyce rolniczej by to dodał czy to on czy kto inny. Ja nie czytam komentarzy co tam ludzie biadolą bo koło nie powiem czego mi to lata. Zauważyłem że wy tego bożka tak nie lubicie ze nawet znacie jego komentarze pod filmami i sami nabijacie mu te wyswietlenia. Zabawne 😉

Edytowane przez krzychrol
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, XTRO napisał:

Tak myślałem zelkow ze u Ciebie leje po rabatach. Mnie ona minęła i poszła w stronę @Rolnik1973

Od razu wiedziałem że nie będzie padało bo gęsi od rana nie biegają jak pojebane 

No pada, niech pada ile wlezie bo i w studni potaje woda.

Opublikowano

Na zachód ode mnie grzmi ale póki co nie pada. 

Sąsiad wystawił basen ale chyba  zepsuty bo za cholerę nie chce padać a w ubiegłym roku to lało i to konkretnie. 

Opublikowano

@krzychrol - polecam meliskę na uspokojenie bo ci żyłka jeszcze pęknie.

8 minut temu, krzychrol napisał:

każdy praktycznie co ma kanał o tematyce rolniczej by to dodał czy to on czy kto inny

Pewnie że każdy agrojutuper by dodał - dla wyświetleń nawet z igły można zrobić widły.

A gdzie ktoś napisał że go nie lubi ? Nie umiesz czytać ze zrozumieniem to przynajmniej nie przypisuj innym słów które nigdy nie padły - krytyka ogólnodostępnego filmiku opublikowanego w internecie nie jest oznaką sympatii lub jej braku względem autora tego filmu. Niby masz skończone studia a zachowujesz się jak nastolatka broniąca Biebera.

Opublikowano

Ku.wa idioci od pogody wydają ostrzeżenia przed burzami i ulewami (cokolwiek to znaczy w ich mniemaniu) dla południa kraju, a tu ni .uja, kropla nie spadła i nie spadnie, za to na wschodzie n****ala po 30 l. 😠 Pacany yebane, "szpece" od prognoz.. narodowi idioci... 31°C

Opublikowano (edytowane)

Odpowiedź mi na jedno pytanie ok ? Wiadomo że jakas tam kasę z tego maja i inne korzyści. Skoro wam to tak przeszkadza to po co oglądacie?  Bo czytając forum to nawet moge powiedzieć że bardzo dokładnie oglądacie 

Edytowane przez krzychrol
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ZELKOW napisał:

30mm spadło, żyta położyło, rzepaki stoją, ale placami i tak już żółte, to samo jare spalone już raczej nie odbiją ciekawe jak oziminy zareagują na taką dawke wody

Nas minęło. Coś tam dziubie może do nocy 1mm naleci. Szkoda bo może oziminy lepiej ziarka by nalaly 

Opublikowano

Bobienko była u ciebie ulewa bo mnie minęła i poszła dalej na północ.

Opublikowano (edytowane)

Ale doj**alo ,aż rynny porozje"*walo 

A nie to przez rdze pękła 🤣

49 minut temu, marian_machler napisał:

Ku.wa idioci od pogody wydają ostrzeżenia przed burzami i ulewami (cokolwiek to znaczy w ich mniemaniu) dla południa kraju, a tu ni .uja, kropla nie spadła i nie spadnie, za to na wschodzie napierdala po 30 l. 😠 Pacany yebane, "szpece" od prognoz.. narodowi idioci... 31°C

Gdzie te 30l ? Chyba 30kropel bo nawet dachu niezmoczylo  do końca

idzie ładna chmura dochodzi do Radzynia i normalnie wyparowuje , normalka , na dziś już koniec opadów , starczy niech inni tez dostaną te 30kropel, nie ma co być zachłannym 

@XTRO abto u ciebie jeszcze oziminy zielone , u mnie już  w większości bieleją , za tydzień  z taka pogoda już słoma dojdzie 

Kończę krowy doić i jadę na szarków pokosy rozpizyc 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Bobienko była u ciebie ulewa bo mnie minęła i poszła dalej na północ.

No stoi pinda na przeciwko mnie i ani w lewo ani w prawo ani do przodu. Jeszcze latalem z saletrą po qq bo mam taki ch*jowy kawałek.

łośłoozaczęło padać

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Ale doj**alo ,aż rynny porozje"*walo 

A nie to przez rdze pękła 🤣

Gdzie te 30l ? Chyba 30kropel bo nawet dachu niezmoczylo  do końca

idzie ładna chmura dochodzi do Radzynia i normalnie wyparowuje , normalka , na dziś już koniec opadów , starczy niech inni tez dostaną te 30kropel, nie ma co być zachłannym 

@XTRO abto u ciebie jeszcze oziminy zielone , u mnie już  w większości bieleją , za tydzień  z taka pogoda już słoma dojdzie 

Kończę krowy doić i jadę na szarków pokosy rozpizyc 

A gdzie tam, tak na 3,4 klasie wyglądają 

https://zapodaj.net/77b7775da3d24.jpg.html

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Na zachód ode mnie grzmi ale póki co nie pada. 

Sąsiad wystawił basen ale chyba  zepsuty bo za cholerę nie chce padać a w ubiegłym roku to lało i to konkretnie. 

50l deszczu nawalnego przez 30 min. Pola pod wodą. Zboża a szczególnie jęczmienie jare wyglądają jak po walcu. Prądu brak.

• Confused 1
  • Sad 2
Opublikowano
krzychrol napisał:

No kur... każdy praktycznie co ma kanał o tematyce rolniczej by to dodał czy to on czy kto inny

Nie każdy ☺ Nie potrafiłbym robić z własnej tragedii sensacji i wrzucać to na swój kanał

Wszystkie deszcze ominęły 😕

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v