Grog Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Witam wszystkich. W związku z tym że w najbliższym czasie przez moje gospodarstwo będzie przebiegać droga ekspresowa i zostanę zburzony szukam nowego gospodarstwa. Może ktoś wie o jakimś na sprzedaż w dobrej cenie szukam dużego gosp z bydłem mlecznym lub opasowym ewentualnie z warzywami. Może być z aukcji komorniczych byle było w rozsądnych pieniądzach. I czy myślicie że kupno gosp to dobry pomysł???
Baarth Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Do szkoły na którą masz ??? Sam sobie przeczysz , nie podajesz żadnego info o lokalizacji gospodarstwa a na koniec będac zdecydowanym pytasz o sens zakupu .... 1 1
leszek1000 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Napisz gdzie mieszkasz. Ile dostaniesz kapusty za twoje gospodarstwo?. U nas jest jeden co sprzedaje za 4mln.
Grog Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Mieszkam pod Ostrowem Wielkopolskim i mamy obore na 40 krów i do tego trochę warzyw. Ile kasy tego nie wiem do momentu jak wyceni rzeczoznawca. Myślę że sporo zwłaszcza że jeszcze mogę sprzedać ziemię a u nas ceny zaczynają się od 100 tys za ha. Lokalizacja gosp cała polska chodzi mi o to żeby porozgladac się w ofertach gdzie by było najlepiej kupować. Bo są rejony w Polsce gdzie np za dzierżawę się płaci po 1,5 tys za ha i są rejony że za worek pszenicy za ha dzierżawy. A pytałem w sensie czy warto kupić gosp z licytacji komorniczych? Jakie i w jakich rejonach doradzacie?
Bartek933 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Skąd dokładnie jesteś? Chodzi o nową 25tkę?
Grog Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Tak o ta 25tke. Wiesz coś więcej o tej drodze?
Bartek933 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Skąd masz pewność że przejdą brzydko mówiąc po Tobie skoro nie ma zatwierdzonej trasy? I jaka.miejscowość?
Grog Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Oficjalnie nie ma zatwierdzonej trasy! Dowiedzieliśmy się po cichu że tak naprawdę jest już wybrana trasa trzecia a teraz tylko czeka na decyzję środowiskową. Nie podam miejscowości bo ktoś może wiedzieć o kogo chodzi. A temat założyłem żeby już orientować się o gospodarstwach bo wiadomo gospdary nie kupuję się tak z dnia na dzień. Proszę o wypowiedzi na temat w sprawie dk 25 są inne strony.
Bartek933 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Po cichu to wiesz, mam szwagra w gminie to coś tam wiem. Mnie też ta sprawa dotyczy. Co do wyceny ziemi to się grubo pomyliłeś i najpierw dowiedz się jak wygląda wycena i kiedy dostaniesz kasę to się zdziwisz
Grog Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2019 W gminie?? Nie ośmieszaj się oni nie umieją nawet zrobić poboczy a o drodze wiedzą tyle że ma być i nic więcej. W moim przypadku zabierają mi dom obore i resztę budynków samej ziemi rolnej zabierają może tylko kilka arów. Ziemie mogę sprzedać później innemu rolnikowi spokojnie po 100 tys a uwierz mi chętnych nie brakuje. Budynki wyceniaja całkiem dobrze a że ziemię nisko to wiem ale to winna rolników ponieważ często przy kupnie ziemi zanizaja wartość u notariusza i średnia się zaniża a rzeczoznawca płaci po średniej cenie. No dobra a powiedz jak wygląda u Ciebie ten przebieg drogi?
Bartek933 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 W gminie wiedzą dużo, może mówimy o dwóch różnych. W mojej okolicy o 100tys za ha zapomnij
wojtal24 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 i co wyprowadzisz sie w drugi koniec polski a co z mleczarnia jak po mleko przyjedzie😁
maciej Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 u nas w centrum 3 klasa stoi po 50 tys w ogłoszeniu już kilka miesięcy i nikt się nie garnie
Bartek933 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 15 minut temu, wojtal24 napisał: i co wyprowadzisz sie w drugi koniec polski a co z mleczarnia jak po mleko przyjedzie😁 Nie śmiej się bratku z cudzego wypadku
Grog Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Rolnicy z holandi Niemiec wykupują ziemię w Polsce i tworzą na niczym piękne gospodarstwa. A wy mi się pytacie czy po mleko dojadą?? Otwórzcie oczy co to jest jedna mleczarnia w Polsce?? Jak wy się tak boicie to lepiej dalej orajcie te swoje małe ogródki z żytem. Trochę silnej woli szczęścia kasy i można być gospodarz gdzie tylko się chcę tylko właśnie trzeba chcieć 2
Bartek933 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Dopytaj w kowr jak by było z zakupem nowego gosp
Grog Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Jak nie kupię ziemi z agencji to trudno będzie znaleźć w jednym kawałku ziemię w rozsądnej cenie. Chyba że komuś komornik siedzi na głowie i szybko musi sprzedać.
wojtal24 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Grog napisał: Rolnicy z holandi Niemiec wykupują ziemię w Polsce i tworzą na niczym piękne gospodarstwa. A wy mi się pytacie czy po mleko dojadą?? Otwórzcie oczy co to jest jedna mleczarnia w Polsce?? Jak wy się tak boicie to lepiej dalej orajcie te swoje małe ogródki z żytem. Trochę silnej woli szczęścia kasy i można być gospodarz gdzie tylko się chcę tylko właśnie trzeba chcieć chyba nie skumales mojego żartu popatrz w ogłoszenia w necie na Ukrainie sa fajne duże gospodatstwa nie daleko granicy z Polska. ziemie urodzajne i tanie
Grog Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Dokładnie nie do kupienia. A po za tym tam jest dużo więcej innych problemów. Nie stabilna sytuacja polityczna i mafie. Ziemia tania tylko że tam nic nie ma rozmawiałem z kierowcą który jeździł tam po zboże jakiś Duńczyk miał tam gosp to musiał na własny koszt budować drogę dojazdową własne wiatraki żeby mieć prąd własne ujęcia wody itd. Więc to wcale nie jest na Ukrainie tak pięknie
cantstop Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 casem w Polsce trafiaja sie ogloszenia gdzie mozna kupić całe gospodarstwo ale z reguly budynki sie do niczego nie nadają już
Grog Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Budynki do niczego a cenią się jak za nowe. Powariowali z tymi cenami.
Bartek933 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 A co myślałeś, chcesz sprzedać za 100 a kupić za 10?
piotr30piotr Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 pier**lisz od rzeczy . jak słyszę gadkę jak to niemcy czy holenrdzy z niczego porobili te swoje latyfundia po kilka tys ha to krew mnie zalewa. mieli na start kilkanaście tysięcy marek i za łapówki dostali PGR z maszynami a czasem i zasiewami za kilka groszy na 30 lat. a i często przez pierwsze kilka lat nie płacili czynszu albo był umarzany . nigdy to już się nie powtórzy i czas na zaczynanie od zera dawno się skończył bez 2 mln w gotówce nie ma szansy na start i do tego jeszcze z 2 mln kredytu żeby jakoś się urządzić na powiedzmy 60- 70 ha i co ty masz z tym komornikiem że co chwile o nim piszesz chłopie nie życz nikomu co tobie nie miłe , myślisz że komornik darmo gospodarki rozdaje
Gość Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 6 godzin temu, Grog napisał: Rolnicy z holandi Niemiec wykupują ziemię w Polsce i tworzą na niczym piękne gospodarstwa. A wy mi się pytacie czy po mleko dojadą?? Otwórzcie oczy co to jest jedna mleczarnia w Polsce?? Jak wy się tak boicie to lepiej dalej orajcie te swoje małe ogródki z żytem. Trochę silnej woli szczęścia kasy i można być gospodarz gdzie tylko się chcę tylko właśnie trzeba chcieć Dopuki śmierć Was nie rozłączy 🤠
Rekomendowane odpowiedzi
Zakup ładowarki przegubowej
Ando Tech Daf Agro Magnum 14