-
Podobna zawartość
-
Przez Laver
Witam, mam problem z śrutownikiem bijakowym, śrutownik zbyt drobno mieli zboże wymiana sit nie ma wpływu na wielkość śruty. Śrutownik kupiłem używany jest to cramer hm 150, na początku było sito 3 teraz jest 5 i nadal robi mąkę, worki odpylające są nowe, łopatki wyrzucające też, bijaki obrócone. Skończyły mi się pomysły co może być przyczyną. Zauważyłem że z nożami jest trochę dziwna sprawa na dwóch sworzniach jest ich po 8 a na drugich dwóch po 6 nie wiem jak powinno być możliwe że to może być przyczyną? Nie wiem ile noży powinno być oryginalnie teraz jest 28.
-
Przez ceston
Witam chcialem sie zapytac ktorej firmy rozsiewacz jest lepszy w sensie mniej awaryjny i dostepne czesci. W mojej okolicy sa to dwutarczowe rozsiewacze 800 l firmy Janpol , Strumyk tytan o Agro-max. Ktory z nich wybrac?
-
Przez Ezekiel
Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się czy opłaca się hodować 15 loch, zakładając, że w ciągu roku otrzymał bym od nich 200 tuczników? Pasze jestem w stanie wyprodukować ze swojego zboża. I czy w dzisiejszych czasach da się utrzymać z hodowli trzody na tak małą skale?
-
Przez Gość
Witam
Poszukuję baku do wski kobuz, takiego jak na foto. Może u kogoś się warla w garażu a ja potrzebuję do ukonczenia projektu. Dobrze zapłacę !
-
Przez TylkoOkragly
Witam,Posiadam 5(zaresjstrowanych) macior i 30 prosiąt 6 tuczników u sasiada który jest vatowcem i producentem trzody chlewnej siedziała kontrol 2 dni, ja jestem małym gospodarzem czy mam takie same wymogi spełnaic jak ci co maja po 400szt świn ogrodzenia stajni itd?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ustawienie zbierznosci c 360
Claas Dominator 66