-
Podobna zawartość
-
Przez adikpl1
Już niedługo będą prowadzone zbiory kukurydzy i jak zawsze pojawia się ten sam problem. Jak sobie radzicie z dzikami w kukurydzy? Czy jest ktoś odpowiedzialny za to że niszczą nam kukurydzę? Czy można uzyskać jakieś rekompensaty?
-
Przez PolskiTraper
Witam. Interesuje mnie szczera opinia na temat wypłaty odszkodowań łowieckich, a dokładniej czy myśliwi je rzeczywiście wypłacają. Jakie to są sumy tzn. czy współmierne do szkód spowodowanych przez zwierzyne. Widziałem tutaj na forum w jednym z tematów, że opinie są bardzo złe tzn. myśliwi nie dopełniają swoich obowiązków jakimi są wypłaty odszkodowań, często są to sumy niewspółmierne do strat. Powiedzcie jak to w rzeczywistości u was jest.
Jestem również zainteresowany stosunkiem samych myśliwych do rolników, ich podejściem do tematu. Proszę o szczere wypowiedzi.
-
Przez kamil1706
Witam. Jest to mój debiutancki wpis na tym forum i od razu chcę zaznaczyć iż nie jestem rolnikiem, jestem myśliwym, który pięści w rękach niewdzieczna funkcje szacowania szkód. Będę tu zaglądał co jakiś czas i pytał na ogólnopolskim forum rolników o różne zagadnienia, chciałbym znać opinie praktyków. Pierwsze moje pytanie, ile należy wypłacać rolnikowi za rekultywacje 1 ha uszkodzonej laki przez dziki. Ile za pracę agrotechniczne, ile za nasiona, ile za utracony plon siana a ile masy zielonej. Proszę o rzeczowe odpowiedzi.
-
Przez kkrzysztof1963
Witam,postawię 10 rodzin na uprawach miododajnych z bezpieczną miejscówką , Małopolska.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Problem z alternatorem MF255
Massey Ferguson 6255 + RCW 3 & Ursus c330M