Drewno z wiatrołomów na konstrukcje wiaty
-
Podobna zawartość
-
Przez farmers99
Cennik nasion kukurydzy siewnej w 2008r
RODZAJ: CENA DO 28 LuTEGO: CENA DO 31 MARCA: CENA DO 1 KWIETNIA:
-Motor - 160zł -162zł -165zł
-Blask -160zł -162zł -165zł
-Grom -160zł -162zł -165zł
-Bzura -141zł -143zł -146zł
-Reduta -141zł -143zł -146zł
-San -141zł -143zł -146zł
-Bułat -141zł -143zł -146zł
-Buran
-Cedro
-Glejt
-Nimba -127zł -129zł -132zł
-Prosna
-Wiarus
-Claudia
-
Przez mom
Witam, z tego co zauważyłem w Polsce uprawiane są następujące odmiany fasoli:
-Aura
-Igołomska
-Jaś Karłowy
-Jaś Tyczkowy
-Bomba
-Perełka
-Czerwona-Red Kidney
-Orzeł (Anasazi)
-Kolorowa Malinka (z tego co wiem to Pinto)
-Cannellini (lub czasami pisana Canellini)
-ADZUKI
dorwałem się do amerykańskiego katalogu i ilość odmian mnie wręcz dobiła, czy oprócz tych wyżej wymienionych są jeszcze jakieś odmiany uprawiane w Polsce?
-
Przez MF675ursus
Posiadam sipmę Z224/1, pracuje ona z podajnikiem na przyczepę przez co prędkość pracy nie jest oszałamiająca, co powoduje "wypluwanie" materiału z podbieraka. Z tego co wiem Sipma jest wzorowana na prasach Deutz Fahr serii HD, które wyposażone są w "blachę", przytrzymującą materiał na podbieraku- film poniżej, nagrywane kalkulatorem:
Sprawdzi się takie rozwiązanie w rodzimej konstrukcji, czy to pic na wodę, i tak materiał z podbieraka przy wolnej jeździe będzie uciekał?
-
Przez SpracowanyPraktyk
Panowie chciałem poruszyć ważną kwestię. Wystawiałem na olx na sprzedaż Groch odmiany milwa. Ogłoszenie wyglądało tak:
Witam. Mam na sprzedaż groch, odmiana Milwa.
plenna odmiana pastewna, bardzo wczesna, wąsolistna
rośliny o wysokości 75-80 cm o sztywnej łodydze
dorodny, gruby, niedosuszany
posiadam na sprzedaż około 8 ton
zapraszam
z zastrzeżonego nr telefonu zaczęto do mnie dzwonić i automatyczna sekretarka klepała regułkę o działaniu na szkodę producenta. Następnie przychodziły prywatne wiadomości o naruszeniu prawa. Skończyło się tym, że olx zmoderował, czyli zakończył moje ogłoszenie pisząc:
Zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela
Twoje ogłoszenie zostało usunięte, ponieważ otrzymaliśmy zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela, z którego wynika, że oferowany przez Ciebie produkt nie jest oryginalny, został przerobiony lub nie posiadasz praw do jego dalszej sprzedaży. Reagujemy także, gdy otrzymujemy zgłoszenia o innych naruszeniach praw własności przemysłowej lub naruszeniach praw autorskich.
Więcej o zakazanych przedmiotach w naszym serwisie dowiesz się tutaj: OLX.pl/zasady/#r10 . Prosimy o przestrzeganie zasad naszego Regulaminu.
Wystawiając rośliny pastewne nie złamałem regulaminu. Nigdzie nie napisałem, że są to nasiona siewne. Okazuje się, że firmy nasienne ograniczają obrót materiałem paszowym. Wychodzi na to, że groch który uprawiałem i zebrałem z pola jest nielegalny, nie oryginalny i nie mam prawa do jego sprzedaży a miał być jako dodatek paszowy dla lokalnego rynku. Czy ktoś się z tym spotkał?
Jak umieściłem temat w złym dziale to przepraszam.
-
Przez tespis17
Witam.
Ostatnio kupiłem materiał siewny do siewu. Okazało się że materiał był sprzed dwóch lat więc poszedłem do sklepu po "świadectwo klasyfikacji siły kiełkowania". Oczywiście otrzymałem takie świadectwo na poziomie 89%, więc wysłałem do WIORiN próbkę wyszło na poziomie 60%. Poszedłem do powiatowego PIORIN który robił próby. Powiedzieli że nie mają sobie nic do zarzucenia widocznie później nastąpił spadek siły kiełkowania i mam się dogadać ze sprzedawcą.-To jest pierwsza część historii.
Kupiłem QQ C1 do siewy w drugim sklepie też zauważyłem że jest sprzed dwóch lat. Więc wróciłem na następny dzień i poprosiłem o"świadectwo klasyfikacji" Mówią że nie mają i chętnie mi wymienią materiał. Nie zgodziłem się. Teraz moje pytania.
Co grozi sprzedawcy za sprzedaż materiału bez " świadectwa klasyfikacji z WIORIN"???
p.s Nie wiedziałem w jakim temacie umieścić na forum więc proszę moderatora o przeniesienie tematu.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Usuwanie dpf
Ursus c355 , Sanok d35