Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

WITAM MAM PROBLEM Z JOHN DEERE 6620 SE CIĄGNIK ZAPALI PO CHWILI ZGAŚNIE LUB PRZYGAŚNIE JAK ZGAŚNIE TO TRZEBA ODCZEKAĆ I ZNOWU ZAPALI I TEZ ZGAŚNIE I NIE CHCE ODPALIC FILTRY BYŁY WYMIENIONE TYDZIEŃ TEMU CO TO MOŻE BYĆ?

Edytowane przez barman0308f
Opublikowano

Witam mam problem z JD 6330P chodzi o klimatyzację, jakiś czas temu przestała działać,w adresach diagnostycznych niby pokazuje (On AC) czyli włączona jednak nie chłodzi podejrzewam że klima nie chce się przełączyć na chłodzenie.

Teraz pytanie jak sprawdzić czy sprężarka klimatyzacji działa,czy przyczyna tkwi w ustawieniach kodów diagnostycznych?

Opublikowano

MOże poprostu gazu nie ma. Jeśli klima działa, rura od sprężarki do chłodnicy po jakimś czasie pracy powinna robić się ciepła a nawet gorąca. Rura jdąca z chłodnicy do kabiny powinna być zimna. Ewentualnie gazu jest na tyle mało, że jeszcze presostat jakieś ciśnienie ma i sprężarkę włącza ale ze względu na małą ilość czynnika chłodzenie jest mało efektywne. Ewentualnie może być jeszcze to wina zawóru jeśli kompresor jest nowszego typu. Najlepiej podjedź do zakładów naprawiających klimę lub serwisu, bo sam i tak nic tam nie zrobisz.

Opublikowano

Witam

W JD mam gniazdo 7 pin okrągłe około 14 mm- które trzy wtyki są odpowiedzialne za nadawanie sygnału o prędkości obrotowej skrzyni biegów ( inaczej prędkości jazdy ciągnika)?

Opublikowano

W moim przypadku problem z niedziałającą klimatyzacją rozwiązaliśmy sami ;) problemem jest komputer sterujący CC zablokował się i przez to nie załącza sprężarki.

A rozwiązanie to podłączenie przewodu od sprężarki do żródła prądu i klima chodzi jak należy.

Opublikowano

Witam mam problem z moim jd. Czasem jak włączam traktor to automat nie odbiaja i rozrusznik się ciągle kręci, muszę go uderzyć bo zaczyna dymić i inaczej go nie wyłącze. Myślicie że to wina automatu? Nie wiem czy to ma znaczenie ale mam wymieniony włącznik na taki od case i żeby odpalić muszę najpierw przekręcić kluczyk orginalny od jd a potem ten od case i wtedy odpala.

Opublikowano

Witam szystkich i przepraszam jeśli pomyliłem tematy ale jestem tu nowy A więc mam pytanie i prosze o szybką pomoc podpowiedz Mam jaśka 6910 i w ostatnim czasie zapala mi sie kontrolka cisnienia w skrzyni wymieniłem olej filtry co tylko możliwe porobiłem i gdy rozgzeje sie po paru godzinach pracy olej to pomruguje mi kontrolka dodam gazu poza tysiaca przestaje nacisne hamulec przestaje Prosze o szybkie i rzeczowe podpowiedzi

Opublikowano

Witam jak jest rozwiązane sterowanie wyjściami hydraulicznymi w jd 6930 premium ? Bo nie działa jedna para wyjść hydraulicznych jest to rozwiązane na elektrozaworach czy linkach ?

Opublikowano

Na pewno niema żadnych dźwigni tylko są przyciski w podłokietniku i dla bardziej zagłębionych w temat czy z przycisku idzie sygnał bezpośrednio do rozdzielacza czy jest po między tym jakiś sterownik ? Dopiero będę patrzył jak gościu założy z przodu tuza i mam mu zakładać gniazdo z przodu i coś wspominał że mu nie działa para wyjść

Opublikowano

Skoro wiesz, że nie ma dźwigni tylko przyciski to co sie pytasz czy na linkach. Ja takiego widziałem z dźwigniami więc na linkach była hydraulika zewnętrzna. Tylny TUZ był na EHR.

Opublikowano

Oczywiście, że jest sterownik, obok przycisku HMS masz przycisk od regulacji wyjść hydraulicznych, musisz go nacisnąć, wejść w menu i prawdopodobnie masz tam zablokowane.

lub najpierw sprawdź czy nie jest zablokowane ręcznie, przesuń przycisk od wyjścia hydr. do przodu następnie do końca do tyłu i znowu do przodu, powinno się odblokować

Opublikowano

6910 nie dziala wskaznik predkosci jazdy na zegarze przed kierownica i licznik godzin obrotomierz dziala. Natomiast predkosc

pokazuje na wyswitlaczu na slupku. 

Opublikowano

Mam 6810 w którym brak jest hamulca ręcznego. Czy w takim przypadku brak jest rozjechać skrzynię, czy ręczny połączony jest z hamulcami roboczymi? Ma ktoś jakiś katalog części do tej serii. 

Opublikowano

Witam . Mam problem z odpaleniem John Deere 6320 po przekręceniu kluczyka wszystkie wskaźniki gasną rozrusznik nawet nie zakręci , stało się to jak zmieniałem rączkę od zmiany biegów gdyż przyciski od pol biegow były wytarte i ponownie chciałem odpalić aby sprawdzić i wtedy przestał kręcić.