Skocz do zawartości

Masowe padnięcia krów-choroba czy zatrucie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

tomaszmab A mnie z 3 razy policja w nocy do kontroli za kawalerki zatrzymała i dmuchanka nie było. Tylko nie było o Ku-wa tylko Matko boża do pomóż i nic.I wiele innych rzeczy.

Opublikowano

Tak Wam powiem . W jakiś bardzo dziwny kierunek ten temat poszedł ... o.O

Opublikowano
11 minut temu, tomaszmab napisał:

Miałem dręczenia demoniczne w nocy po wielu latach bezboznego życia .. dużo by opowiadać . Powiem tylko że ksiądz mnie nie rozgrzeszyl jak poszedłem po wielu latach po spowiedzi . A konfesjonał to się trząsł od syfu który tam przyniosłem . Otarlem się o kryminał itp. A najlepsze w tym to że Szatan dopiero się zaczął ujawniać jak się nawróciłem . Jak zacząłem regularnie chodzić do spowiedzi , do komunii . Jak żyłem z dala od Boga to jakby go nie było .. jak zaczął mnie tracić to przychodził w nocy i mnie dusił , straszył itp . Oczywiście to wszystko za pozwoleniem Boga aby mi pokazać żebym nie wracał do starego życia . Bóg kocha nawet największego drania .. i szuka go .. dając mu często niepowodzenia .. szuka go aby zawrócił .. a my często i tak uparcie idziemy w jednym kierunku na własną zgubę.. ale się rozpisalem . To co miałem to są dręczenia . Natomiast Opętania się zdarzają jak juz człowiek totalnie i świadomie się odda szatanowi 

Jak czytam te glupoty to się trzęsę tak samo jak ten przywołany konfesjonał...

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, soltys147 napisał:

@jankeson powiem szczerze, że po obejrzeniu tego reportażu mam nieodparte wrażenie, że po prostu dogadałeś się z tym nowym właścicielem, że on kupi Twoje gospodarstwo po niskiej cenie (bank i komornik się odczepią) a on później dołoży Tobie resztę pieniędzy. Niestety umowa była tylko ustna i nowy właściciel po zakupie rozmyślił się. To tłumaczyłoby dlaczego TY do końca nie podważałeś wyceny, ceny zakupu. 

Ale była tez tam mowa o bardzo złym stanie psychicznym! Pożar gospodarstwa i masowe podniecie bydła- podniósłbyś się po czymś takim ? Z perspektywy czasu każdy mądry, ale jak człowieka coś nagle spotyka (czyt. nieszczęście) to już tak dobrze nie jest. Kazdy bije się z myślami nie śpi, a głowa puchnie od natłoku dosłownie wszystkiego. Dlatego ja jestem daleki od jakiś osądów szczególnie z bardzo szczątkowej wiedzy.

• Like 3
Opublikowano
4 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

@jankeson

Skąd wzięły się opowieści o jachtach , podbojach morza i inne podobne .

Nie uznaj tego jako atak , pytam bo zagłębiłem się trochę w Twoją historię.

A było tez tam że był na marsie?

A gdyby nawet to za Twoje nie był, za moje też więc w czym problem?

Opublikowano

kontento Tak żona odeszła.... to też był cios w plecy... Czas goi rany i dzieci rosną... To nie był mój wybór , ale wziąłem to na klatę. Sołtys 147 to jest błędnę wrażenie.Program to jest tylko show i nic merytorycznego nie było pokazane a na nagraniu było wszystko merytorycznie powiedziane.Jak stwierdziła pani asystent : -W tym programie najważniejsze są emocje.." ??? Do samego końca (tj do podpisania aktu) Nie miałem pojęcia o warunkach na jakich zostaję sprzedany.Nie było żadnej wyceny, nie znałem nawet ceny! W jednym tylko masz rację że moim blędem bylo zaufanie. Pogodzilem sie z tym  ze tracę gosp. ale do konca nie wiedziałem na jakich warunkach.Jedną rzecz miałem pewną, jak podpiszę to co mi karzą, to bank zwalnia poręczycieli.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Wiesi0 napisał:

tomaszmab A mnie z 3 razy policja w nocy do kontroli za kawalerki zatrzymała i dmuchanka nie było. Tylko nie było o Ku-wa tylko Matko boża do pomóż i nic.I wiele innych rzeczy.

Bo Matka Boża to siła i łask Skarbnica !!! I nie musicie tego komentować .. odpisalem tylko koledze WiesiO

14 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Jak czytam te glupoty to się trzęsę tak samo jak ten przywołany konfesjonał...

Nie wiem co mam Ci odpisać .. polecalbym Ci film pasja . Zobaczylbys może gdzie byś się tam odnalazl .. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, tomaszmab napisał:

Na tym właśnie polega samo destrukcja tego świata . Że ludzie odrzucili wiarę w świat duchowy . A Bóg istnieje tak jak i szatan. Ja doświadczyłem tego działania zła dlatego się nie śmieje . A kiedyś też bym tak napisał . Ale to świadczy tylko o ciemnościach w jakich się żyje . Na świecie już widać szeroko obejmującą sieć zniewolenia i zdeprawowania ludzi . Geje biorą śluby , adoptuja dzieci to już są te skrajne przypadki.  Życie bez ślubu to już norma. Wszechobecne propagowanie seksu . A ludzie się się śmieją nie widząc nawet jak powoli idzie do zaczipowania ludzi .. Kiedyś była gotówka. Teraz wchodzą karty zbliżeniowe a za kilka lat rączki będziemy przykładać .. cała ta twoja ignorancja jest odpowiedzią złego ducha któremu dajesz się manipulować .. pozdrawiam 

Jako, że lubię historię i się trochę nią interesuje mogę powiedzieć, że nic nadzwyczajnego w czasach obecnych się nie dzieje. Wszystko to już było, i zatacza kolejne koła. Nawet masowe migracje uchodźców przyczyniające się do upadku cywilizacji. 

Opublikowano
34 minuty temu, tomaszmab napisał:

.. jak zaczął mnie tracić to przychodził w nocy i mnie dusił

.. ej chłopie, chłopie .. dawaj w palnik jeszcze więcej ;)

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Jako, że lubię historię i się trochę nią interesuje mogę powiedzieć, że nic nadzwyczajnego w czasach obecnych się nie dzieje. Wszystko to już było, i zatacza kolejne koła. Nawet masowe migracje uchodźców przyczyniające się do upadku cywilizacji. 

No tak .. tylko że jest pewna zmiana . Bo elity dążą do tego aby stworzyć jeden światowy rząd i jedno super państwo niewolników. Mamy przykład UE która właśnie tworzy jedno prawo dla całej wspólnoty.. narzuca swoje od góry . A jak ktoś się opiera to kary itp .. ja czuję na sobie coraz większy ucisk że strony systemu. Teraz to nie Ty masz wychowywać własne dzieci tylko system chce je wychować.. w Wielkiej Brytanii jest już coś takiego że dziecko może zmienić płeć bez wiedzy rodziców ... Sama zmiana płci to juz totalne nieporozumienie już nie mówic o prawie rodzica do własnego dziecka 

12 minut temu, bukat82 napisał:

.. ej chłopie, chłopie .. dawaj w palnik jeszcze więcej ;)

Napewno skorzystam z rady 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
10 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

@jankeson

Skąd wzięły się opowieści o jachtach , podbojach morza i inne podobne .

Nie uznaj tego jako atak , pytam bo zagłębiłem się trochę w Twoją historię.

Odpowiem chetnie! Od dzieciaka zawsze kochałem wodę i byłem wędkarzem.Z racji tego że gospodarstwo to masa obowiązków a zwłaszcza krowy i mleko nie mogłem sobie pozwolić na częste oddawanie sie hobby, wiadomo sezon natłok roboty... Zimą kilka razy zdarzyło mi sie pojechać na kuter na wędkarstwo morskie...Były to wyjazdy raz-dwa razy do roku jednodniowe góra dwudniowe.... Tak zostałem wilkiem morskim :-) A co do jachtów... W 2008 roku kilka miesięcy przed upadkami krów Postanowiłem że spełnie swoje marzenie i kupię sobie łódź wedkarską... Taką 4 metrową skorupkę... Zamówiłem ją wiosną 2008 r u producenta w ok Nidzicy zapłacilem za nią z góry to było dokladnie 1850zł i czekałem aż mi ją wykona,Na zamówienie , bo chodzilo mi o to żeby zmieściła sie na samochód bez dodatkowych kosztów przyczepki.Dostałem telefon że jest gotowa i że można ją odebrać i pojechalem ją odebrać kilka dni przed pierwszymi upadkami.Tak oto powstała legenda że krowy mi zdychają, ludzie pieniądze dla mnie zbierają a ja sie bawię w najlepsze a za kase co ludzie dali kupilem jacht. Widzisz ja nie pasowałem do ogółu naszego lokalnego społeczeństwa bo robiłem cos innego niż reszta...tzn nie stalem pod sklepem z browcem w reku i nie upadlałem sie kilka razy w tygodniu.A i jeszcze byłem alfonsem i sutenerem :-) Chodzilo o to ze przez gospodarstwo przewijało sie zawsze sporo młodych ludzi ze względu na to że przez prawie cały rok mialem praktykantów ze szkół rolniczych i uczelni. Mialem umowy ze szkołami i prowadzilem zupełnie za friko praktyczna naukę zawodu. 

• Thanks 2
Opublikowano

sledze ten temat od pierwszego posta. i chyba zapomięliśmy o czym on jest. w każdym zakątku może nas spotkać albo spotkało nieszczęście (po prostu życie) i trzeba  iść dalej. skupmy się jak wspomóc kolegę 

• Like 1
Opublikowano

@tomaszmab To też było, już w starożytności próbowano to wprowadzić, a potem w średniowieczu wpadli na pomysł uniwersalizmu, tak cesarskiego jak i papieskiego. To samo wymyślili w Niemczech za Hitlera. Jak to szło? "Jeden Naród, jedna Rzesza, jeden Wódz"? Co tu więcej mówić, świat zawsze był zgniły, a ludzie obrzydliwi.  

Opublikowano

Historia lubi się powtarzać prędzej czy później, każdy co zna się na historii, wie co nasz czeka

Opublikowano
35 minut temu, jankeson napisał:

kontento Tak żona odeszła.... to też był cios w plecy... Czas goi rany i dzieci rosną... To nie był mój wybór , ale wziąłem to na klatę. ...

dzieci z tobą czy z nią ?

a wędkarstwo/rybołówstwo to kiepskie hobby dla krowiarza  chyba ze tylko nad rzeke w niedziele , choć teraz to ci pewnie lotto

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

@tomaszmab To też było, już w starożytności próbowano to wprowadzić, a potem w średniowieczu wpadli na pomysł uniwersalizmu, tak cesarskiego jak i papieskiego. To samo wymyślili w Niemczech za Hitlera. Jak to szło? "Jeden Naród, jedna Rzesza, jeden Wódz"? Co tu więcej mówić, świat zawsze był zgniły, a ludzie obrzydliwi.  

No tak ale teraz mamy media dzięki którym łatwiej jest manipulować ludem .. przecież już 90 procent ludzi nie wierzy w Boga albo im się wydaje że w niego wierzą a o to właśnie teraz im chodzi .. jak czasem  jestem u rodziny w Polsce to jak oglądam przypadkiem telewizje polska to aż się człowiek za a głowę łapie co nam chcą wcisnąć do głowy . Czemu nie powiedzą w wiadomościach np o tym Czy jest przypadkiem, że holenderska minister zdrowia zalegalizowała w Holandii eutanazję w Wielki Piątek powtarzając słowa Jezusa z krzyża: „Wykonało się”.   Ja nie muszę pytać kto za a tym wszystkim stoi .. Bo ja to wiem . 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

@jankeson 
Zostałeś obdarty z całego majątku jaki posiadałeś, wcześniej jeszcze spotkały Cię dwie tragedie, zostawiła Cię żona, społeczeństwo Cię odrzuciło i zmieszało z błotem. Jednym słowem   JAP****LE! 😐

• Like 2
Opublikowano

I tu trzeba przyznać że jesteś twardy gość i silna w Tobie wola życia bo nie jeden doznając części tego co Ty by się wyhuśtał juz nawet nie ma co wspominać o ludziach młodych z tych najmłodszych pokoleń są tak słabi jak kompot z perzu. Nasze gadanie może niewiele zmieni ale jest wyrazem wielkiego NIE dla sk....twa

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, donweter1989 napisał:

@Wiesi0 Miejmy tylko nadzieję, że później niż prędzej.

Oby tak było, kiedyś myślałem ze bym dał  dyla choć mam spory majątek bo życie ważniejsze a teraz bym walczył jak dziady pradziady i tak każdy trafi do ziemi,nie można tylko myśleć o o swojej wygodzie z tego potem są rozwody, kobieta ucieka boś bankrut,lub zachorujesz i by musiała chodzić przy tobie przykutym do łużka.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
10 minut temu, konteno napisał:

dzieci z tobą czy z nią ?

a wędkarstwo/rybołówstwo to kiepskie hobby dla krowiarza  chyba ze tylko nad rzeke w niedziele , choć teraz to ci pewnie lotto

Dzieciaki urzędowo z matką. Wedkarstwo było pierwsze :-) Krowiarzem byłem przy ojcu z zamiłowania dopiero potem zostałem następcą i gospodarzem.Myślałem że umiem to odróżnić i tak działałem.Masz rację w niedzielę albo wieczorem albo w nocy.Dlatego wolałem pojechać raz a konkretnie bo było malo czasu.W lotto nigdy nie grałem :-) A na serio to priorytety mi sie ostro zmieniły.

4 minuty temu, cantstop napisał:

w takich chwilach zona powinna wspierac a nie zwijac manatki i uciekac😢

Takie życie.... Też tak myślalem jak ty. Nie bedę tego komentował 😞