Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, staszek131415 napisał:

Dopłaty do bydła paliwo do każdęj sztuki czego jeszcze chcecie może darmowe kiszonki isiano

Co z tego ze dali paliwo do kazdej sztuki bydla jak jest drozsze o 1zl w porownaniu do tam tego roku.

Opublikowano

To czy PIS  , czy PO to nie ma znaczenia bo czysty zysk o dać pole w dzierżawę za dopłaty , plus od 1500 zł do 2500 tyś dopłaty dodatkowej i jeszcze do tego zapłacony podatek , to poco robić jak to czysty zysk ma , a ten co dzierżawi niech się martwi .

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Yoda napisał:

Żyją z dopłat, całe życie na krusie i chorobowym, do tego 500 na dzieci. Zero produkcji, zero pracy ale to i tak PiS rozkrada kraj.

Nom . Właśnie rozdając za nic rozkrada .

Opublikowano

@YodaOdchodzac trochę od polityki Powiedz mi jak u siebie odstawiasz odsadki jak przyjdzie na nie czas żeby mamki sie zasuszyły Oddzielasz je ,zakładasz kolczatki na nos ,czy chodzą z mamkami aż do porodu 

Opublikowano

Różnie. Jak pora odsadzenia jest latem to jałówki kolczatki na nos a byczki sprzedaż. Jak odsadzam jesienią to po prostu idą na kwaterę obok. Trzy druty, pastuch 15J i nie przejdą.

Opublikowano
26 minut temu, Ursus932 napisał:

Dyrektywa azotanowa już jest a to unijny wymysł 

Wymysł z 1991 r. a co z tym dalej to już kwestia naszych jaśnie oświeconych władz.  

31 minut temu, jarecki napisał:

KTO WPROWADZIŁ OKRES DO WYWOŻENIA OBORNIKA ?

Tak jakby, również władza tego kraju. 

Opublikowano

Chłopaki kontraktował ktoś z was byczki odsadki ? Chodzi mi że firma wstawia jakąś ilość i tuczysz do odpowiedniej wagi 

Opublikowano

Staram się jak najmniej sztuk mieć wczesną zimą na cycku. Wtedy nawet w 5 wolę odsadzic i dać cielakowi cj. Krowa jak się doi zimą musi lepiej jeść. Ja wolę zimą tak ustawić wycielenia żeby jak najdłużej dawać samo siano. Te co się doja mam osobno i dostają jeszcze wyslodki.

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Niepewność , ciągle nowe utrudnienia , nadmierna biurokracja , dowolność w interpretacji durnych przepisów ...

Po za tym @jarecek-marecek  rozejrzyj się . Czemu tak mało ludzi decyduje się na pozostanie w rolnictwie ?

https://www.agrofakt.pl/nowoczesna-chlewnia-wysoki-polysk/

Można ?A no można a że Ty jesteś nieudacznikiem i Ci się nie opłaca tosprzedaj ziemię i bier się za inna robota

10 minut temu, Dawid151599 napisał:

Chłopaki kontraktował ktoś z was byczki odsadki ? Chodzi mi że firma wstawia jakąś ilość i tuczysz do odpowiedniej wagi 

Jak chcesz się gospodarki pozbyć to wstawiaj

15 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Wymysł z 1991 r. a co z tym dalej to już kwestia naszych jaśnie oświeconych władz.  

Tak jakby, również władza tego kraju. 

Coś Ci się pomieszało w głowie

Opublikowano
17 minut temu, Dawid151599 napisał:

Daj sobie z tym spokój ,nie słyszałeś ile ludzi wykończyli na tych kontraktach

Opublikowano
1 godzinę temu, marcinski napisał:

. A no , to jest źle że jest sportage , a mogłoby być nie wiadomo co , i jeszcze sprzęt po którym innym oko zbieleje , a mogłoby z orbity wypaść .

Szkoda mi Cie naprawde. Nie wiem chcesz tu zablynac czy cos? Poczytaj co piszesz. Czy Cie zacytowac?

Opublikowano (edytowane)
Dnia 2.02.2019 o 00:34, RU68 napisał:

Ja tam wolałbym aby tych 500, dopłat itd. ni było , po roku wyszło by kto żyje z rolnictwa i jest gospodarzem a kto jest wiejskim pasożytem 

Kurde nie mogę usunąć cytowania @RU, jakis błąd 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Unia nam narzuciła OSNy w całym kraju ?

Przynajmniej jest sprawiedliwie takie rozgraniczanie to głupota była

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Yoda napisał:

Za chorobę zwalczaną z urzędu nalezy się odszkodowanie. Mieliśmy kilkanaście lat temu białaczkę w stadzie i wiem jak to działa. Z tego co wiem to ludzie nie spełniali bioasekuracji a rządają odszkodowań. Jeden ponosi koszty żeby spełnić zasady a inny ma wszystko gdzieś  i jak wpada asf jeszcze z mordą do ministra , że mu się odszkodowanie należy. Jeżeli rzeczywiście była spełniona bioasekuracja a nie ma odszkodowania to do sądu. Tak działa normalne państwo. Z tego co wiem na A2 kołodziejczak chciał żeby ci co nie mieli bioasekuracji też mieli pieniądze.

A ASF to nie jest choroba zwalczana z urzędu , też jest . Po drugie jaka bioasekuracja skoro ewidentnie nie była stwierdzona choroba w tych wybijanych stadach . Wybijano zdrowe świnie to jak mamy mówić o nie spełnieniu bioasekuracji skoro świnie nie były chore . Bo to była  poprostu napaść na polskiego rolnika , kradzież w białych rękawiczkach .. No ale przecież mamy teraz produkcję polskiej wieprzowiny na poziomie 70% procent w stosunku do spożycia przez Polaków a polski rolnik nie ma gdzie sprzedać trzody za to z czerwonej strefy wjezdzaja nam duńskie swinie z Litwy  .. Rząd nie robi nic aby wybijać dziki . Powstają kampanie napędzane przez ludzi show biznesu "ratujmy polskie dziki" itp aby zaszczuc społeczeństwo przeciwko rolnikom. Obrońcy praw zwierząt się wstawiają . A gdzie byli Ci obrońcy jak rolnikom maciory prosne wybijali ?!?! No gdzie Oni byli ? Przecież to byl preceder na szeroką skalę . Odpowiedz jest jedna: bo jest to sponsorowane . Ktoś wykłada grubą kasę na rujnowanie Polaków .  To jest normalnie funkcjonujące państwo jak to nazwałeś ?  Sluchalem Ardanowskiego też . Dobry mówca ale jeszcze lepszy nie powiem kto .. Obudzmy się bo obudzimy się z ręką w nocniku 

To jest bioasekuracja ? 9 minuta filmu widać ślady na łyżce zachnietej krwi .  

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Za chorobę zwalczaną z urzędu nalezy się odszkodowanie. Mieliśmy kilkanaście lat temu białaczkę w stadzie i wiem jak to działa. Z tego co wiem to ludzie nie spełniali bioasekuracji a rządają odszkodowań. Jeden ponosi koszty żeby spełnić zasady a inny ma wszystko gdzieś  i jak wpada asf jeszcze z mordą do ministra , że mu się odszkodowanie należy. Jeżeli rzeczywiście była spełniona bioasekuracja a nie ma odszkodowania to do sądu. Tak działa normalne państwo. Z tego co wiem na A2 kołodziejczak chciał żeby ci co nie mieli bioasekuracji też mieli pieniądze.

Do sądu mówisz ? To trzeba pożyczkę wnet brać a i tak ch*j z tego jest ;)
polecam obejrzeć ;)

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

Ja tam wolałbym aby tych 500, dopłat itd. ni było , po roku wyszło by kto żyje z rolnictwa i jest gospodarzem a kto jest wiejskim pasożytem 

Kurde nie mogę usunąć cytowania @RU, jakis błąd 

Musisz zamknąć kartę z agrofoto i włączyć jeszcze raz i tam na dole będziesz miał napisane wyczyść edytor 

Opublikowano
tomaszmab napisał:

A ASF to nie jest choroba zwalczana z urzędu , też jest . Po drugie jaka bioasekuracja skoro ewidentnie nie była stwierdzona choroba w tych wybijanych stadach . Wybijano zdrowe świnie to jak mamy mówić o nie spełnieniu bioasekuracji skoro świnie nie były chore . Bo to była  poprostu napaść na polskiego rolnika , kradzież w białych rękawiczkach .. No ale przecież mamy teraz produkcję polskiej wieprzowiny na poziomie 70% procent w stosunku do spożycia przez Polaków a polski rolnik nie ma gdzie sprzedać trzody za to z czerwonej strefy wjezdzaja nam duńskie swinie z Litwy  .. Rząd nie robi nic aby wybijać dziki . Powstają kampanie napędzane przez ludzi show biznesu "ratujmy polskie dziki" itp aby zaszczuc społeczeństwo przeciwko rolnikom. Obrońcy praw zwierząt się wstawiają . A gdzie byli Ci obrońcy jak rolnikom maciory prosne wybijali ?!?! No gdzie Oni byli ? Przecież to byl preceder na szeroką skalę . Odpowiedz jest jedna: bo jest to sponsorowane . Ktoś wykłada grubą kasę na rujnowanie Polaków .  To jest normalnie funkcjonujące państwo jak to nazwałeś ?  Sluchalem Ardanowskiego też . Dobry mówca ale jeszcze lepszy nie powiem kto .. Obudzmy się bo obudzimy się z ręką w nocniku 

To jest bioasekuracja ? 9 minuta filmu widać ślady na łyżce zachnietej krwi .  

U nas w lubuskim jak była ptasia grypa wybijali całe kurniki. Czy ktoś protestował?