Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Yoda napisał:

Jak sprzedasz żywego leżaka to od razu łamiesz prawo. Jest ZAKAZ wożenia zwierząt co same nie mogą wejść na samochód. Tak samo jak jest propozycja bezwzględnego więzienia dla tych co wozili i ubijali oraz tych co wystawiali zaocznie świadectwa na leżące krowy jako zdatne, tak samo po numerach paszportów dojść do hodowców od których te zwierzęta pochodziły i kazdego zamknać. Ale teraz najlepiej krzyczeć i obwiniać innych. Wszyscy mają ponieść konsekwencje i tyle. Chyba że znowu rolnik jest zwolniony z odpowiedzialności. Poza tym po d*pie dostają producenci wołowiny, za to że leżące hf z ferm mlecznych były ubijane. Ten wasz krzykacz z agrouni jaką ma propozycje zmian prawa i rozwiązania  problemu wypadkowych krów, ktore w stadach były są i bedą zawsze bo wypadki najzwyczajniej się zdarzają? Oglądałem relacje i poza wydzieraniem się pomiedzy buczeniami syren to przez godzinę nic mądrego nie powiedział. Skoro jest to front szeroko rozumianego rolnictwa to jakie ma konkretne propozycje dla rolników poza wyjazdem na kolejny strajk? mnie jako producenta interesuje to bardzo bo jechać cały dzień na protest zarowno ja jak i inni posiadający spore stada nie mają po prostu czasu i możliwości.

Yoda , zdarzyło ci się przekroczyć szybkość ? Nie za każde złamanie prawa do więzienia wsadzają .

Opublikowano (edytowane)
Niehigieniczny rozładunek mięsa

6 lut 2019 12:14 (6 minut temu)
Ja damian_zbr@o2.pl
do
wiadomosci@tvp.pl
(więcej)

Tak w Wiedniu przeprowadza się rozładunek świeżego mięsa.

Najpierw się chodzi po podłodze naczepy w brudnych butach prosto z chodnika u ulicy, a później na zanieczyszczonej powierzchni układa się mięso.

Macie gotowca i adres email.

Tylko kopiuj i wyślij.

Zobaczymy czy TVP jest dla pis czy dla nas.

A w agropierdołach pokazali nie kompetentnych ludzi ze strajku. xD

aż wstyd i pomyśleć że inni na tej podstawie wyrabiają sobie obraz rolnika. Ale może faktycznie obraz PL rolnika właśnie tak tragicznie wygląda jak agropierdoły pokazały.

Dziadzia mówi: ,,Strajkujemy bo świnki sprzedałem, wczoraj byłem w banku pieniążków nie ma,,

xDxD 

to on strajkować powinien pod bankiem albo pod tym komu świnki sprzedał czyż nie??

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Yoda napisał:

Czyli jak rolnik nielegalnie sprzedał to jest cwaniakiem a nie przestępcą?

Jest nieuczciwy i głupio chytry .

Damian , a weź tak poczytaj więcej postów i zastanów się -  Jaki obraz widać ? ;)

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

@zetorki12 dużo krzyczysz, a wysłałeś email? Jednego nie zauważą. ale jak wyślemy 20 razy będzie to już coś oznaczać. Zobaczymy czy o 19:30 powiedzą.

Opublikowano (edytowane)

Nie widzisz sensu bo boisz się że osłabnie siła przekazu TVNu który dobrze miesza miastowym we łbach?

Jeśli nie to piszmy emaile do TVNu, zobaczymy czy TVN jest tylko anty-pis, czy anty-PL.

Przekonamy się czy tak samo jak na Polskie nieprawidłowości, najadą na nieprawidłowości u austriackiego odbiorcy mięsa który ma w d. higienę i bezpieczeństwo. 

Opublikowano (edytowane)

Tak swoją drogą . Mówisz że rolnik musi zrozumieć że nikt mu nie da i nie zagwarantuję ... Hmmm . To co powiedzieć o wszelkiego rodzaju dopłatach , programach itp , itd ? Czy to na pewno kapitalizm ??

No i właściwie czemu uważasz , że jednak trzeba się przeciwstawiać ? Twierdziłeś że jedynie należy się dostosować . Zmieniłeś punkt widzenia ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

a co mają dopłaty do kapitalizmu? Przecież jakieś podatki i subwencje są od zawsze po stronie państwa i nie ma to związku czy panuje kapitalizm, feudalizm, czy gospodarka liberalna.

Opublikowano

No to może strajkują o kolejne ? No i jak można twierdzić , że nikt nie da , jak daje ?

Opublikowano

i poszedł mail do TVN :D

Ja jestem ciekaw jednej rzeczy dlaczego firmy które współpracują z rolnikami nie staną za nami murem ? 

Opublikowano

Ale nasze dwa maile chyba nic nie zdziałają :) niestety 

Opublikowano

Jak nie . O naszej masarni zrobili pod wpływem impulsu , to i tu nie będą zwlekać .

Opublikowano (edytowane)

Rysia trzeba tu. Zawołajcie go. On jest medialną postacią już raz narobił zamieszania z suszowymi co dziennikarzyny musiały latać po ministerstwach aby mu artykuł napisać na jego zapytania.

@Rolnik1973 wspomóż swą elokwencją, znajomością i wkurwieniem. Roześlij po tych swoich pismakach rolniczych moje zgłoszenie do TVNu.

3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Jak nie . O naszej masarni zrobili pod wpływem impulsu , to i tu nie będą zwlekać .

tam impulesm były dwa, mei-lony EWRO. A nie dwa mei-le.

Opublikowano
1 godzinę temu, Yoda napisał:

Jak sprzedasz żywego leżaka to od razu łamiesz prawo. Jest ZAKAZ wożenia zwierząt co same nie mogą wejść na samochód. Tak samo jak jest propozycja bezwzględnego więzienia dla tych co wozili i ubijali oraz tych co wystawiali zaocznie świadectwa na leżące krowy jako zdatne, tak samo po numerach paszportów dojść do hodowców od których te zwierzęta pochodziły i kazdego zamknać. Ale teraz najlepiej krzyczeć i obwiniać innych. Wszyscy mają ponieść konsekwencje i tyle. Chyba że znowu rolnik jest zwolniony z odpowiedzialności. Poza tym po d*pie dostają producenci wołowiny, za to że leżące hf z ferm mlecznych były ubijane. Ten wasz krzykacz z agrouni jaką ma propozycje zmian prawa i rozwiązania  problemu wypadkowych krów, ktore w stadach były są i bedą zawsze bo wypadki najzwyczajniej się zdarzają? Oglądałem relacje i poza wydzieraniem się pomiedzy buczeniami syren to przez godzinę nic mądrego nie powiedział. Skoro jest to front szeroko rozumianego rolnictwa to jakie ma konkretne propozycje dla rolników poza wyjazdem na kolejny strajk? mnie jako producenta interesuje to bardzo bo jechać cały dzień na protest zarowno ja jak i inni posiadający spore stada nie mają po prostu czasu i możliwości.

A tam też byłeś taki mądry ?

Opublikowano
12 minut temu, debrzyna napisał:

Cisza bo głód zagląda w oczy

wypłacił mipol ?

Opublikowano
2 godziny temu, Yoda napisał:

Związków rolniczych jest bardzo dużo i teraz ta Agro - Unia , co dla rolnictwa zrobią nic .

Dostanie kilku stołki i i zamkną mordy , kasa stanowisko takie są związki rolnicze .

Zapytać się o jakoś informację w izbach rolnych , to nic nie wiedzą nigdy , będą , to się dowiedzą , przecie są cały czas przy Ministrze rolnictwa , ale gadka bo ich nie informują .

Byłem kilka razy w Niemczech tak każdy  rolnik w banku ma swego prowadzącego takiego opiekuna jak coś rolnikowi nie wychodzi w sprzedaży to ten opiekun szuka zbytu jak najlepszego .

A u nas co można dostać kopa w d*pę i usłyszeć spierdalaj dziadu .

• Like 1