Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, soltys48 napisał:

Prosiłbym o to ,

bo z tego co sie dowiadywałem i w US ,w weterynarii i Arimr nic na ten temat mi nie powiedziano-żadnych konkretnych odpowiedzi

Koncówki koncówkami wez handluj zwierzętami na tym nr stada co masz rejestrowane swoje bydło to zobaczysz :)

Opublikowano
55 minut temu, Dawid151599 napisał:

Koncówki koncówkami wez handluj zwierzętami na tym nr stada co masz rejestrowane swoje bydło to zobaczysz :)

A pro po po co są te końcówki bo jakoś się nigdy tym nie interesowałem i nie bardzo wiem?

Opublikowano
54 minuty temu, Dawid151599 napisał:

Dyskusja nie dotyczy handlu tylko o sporadycznej sprzedaży zwierząt z siedziby stada do siedziby w której kupno i sprzedaż ma miejsce w krótkim czasie.

• Like 1
Opublikowano

@gadzetTe końcówki to sa nr stad Np masz gospodarstwo w kilku miejscach wiec w miejscu x masz 001 w y 002 w y 003 itd A gdyby wysłał bydło na pastwisko oddalone np o 30 km to ono tez ma miec swój nr np 009

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, gadzet napisał:

A pro po po co są te końcówki bo jakoś się nigdy tym nie interesowałem i nie bardzo wiem?

Te końcówki to są kolejne numery siedzib stad. Przykład masz siedzibę stada w miejscowości X to masz 001, kupiłeś posesję w miejscowości Y i tam masz zamiar przetrzymywać zwierzaki występujesz o nadanie kolejnego nr siedziby stada i wtedy z automatu dostajesz 002. Itd. Podobnie jest z pośrednikami. W zależności ile mają miejsc przetrzymywania zwierząt tyle mają tych końcówek. Tak to wygląda w skrócie. Mam nadzieję że to jakoś zobrazowałem.

Debrzyna uprzedził mnie swoją wypowiedzią :)

Edytowane przez gregory81
  • Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, soltys48 napisał:

Teraz to jebnąłeś na maxa.

Wiesz po co są w ogóle te tzw końcówki??

Co żle cos powiedziałem a jak masz obrót zwierzętami bez miejsca w którym przetrzymasz te 2 dni ? tzw handel obwoźny tez Ci nadają nr siedziby stada i z koncówką 002 na przykład

Opublikowano

ale i tak pózniej powiedzą że to wina polskich ubojni mięso ze złą temperaturą brudne cuchnące ze starych krów co kopyta wyciągneły 3 tygodnie temu  :D

Opublikowano
44 minuty temu, debrzyna napisał:

@gadzetTe końcówki to sa nr stad Np masz gospodarstwo w kilku miejscach wiec w miejscu x masz 001 w y 002 w y 003 itd A gdyby wysłał bydło na pastwisko oddalone np o 30 km to ono tez ma miec swój nr np 009

To z tym pasterskiej to chyba żart?

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem za dobro żywności lekarze odpowiadają . Rolnika można winić jedynie jak sprzeda coś pomimo karencji i zrobi to świadomie .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
10 minut temu, debrzyna napisał:

Nie to nie żart

Dokładnie przemieszczasz bydło na pastwisko w sąsiedniej wiosce musisz mieć numer

Opublikowano

Jeśli nie masz tam budynków wpisujesz numer działki na której przebywa

Opublikowano
Przed chwilą, staszek131415 napisał:

Dokładnie przemieszczasz bydło na pastwisko w sąsiedniej wiosce musisz mieć numer

To normalnie jakąś paranoja czyli tak naprawdę to powinienem wtedy zgłosić przemieszczenie w agencji z jednej siedziby do drugiej?

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

Otóż to ! Jak sprzedam "leżaka" i handlarz powie że pojedzie na karme do psów a tak na prawde wywiezie to do rzeźni to jaka w tym wina rolnika ? ...

Taka, że ustawa zabrania transportu takiego zwierzęcia i jesteś , będziesz ukarany razem z tym co przewoził  chyba że udowodnisz albo się zaprzesz że weszła na nogach .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gadzet napisał:

jednej siedziby do drugiej

Własnie tak 

I nie połączyło postów Dlaczego raz łączy a innym razem nie 

Edytowane przez debrzyna
Opublikowano
4 minuty temu, debrzyna napisał:

Własnie tak 

I nie połączyło postów Dlaczego raz łączy a innym razem nie 

A używasz aplikacji czy przeglądarki?

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Otóż to ! Jak sprzedam "leżaka" i handlarz powie że pojedzie na karme do psów a tak na prawde wywiezie to do rzeźni to jaka w tym wina rolnika ? ...

Jak sprzedasz żywego leżaka to od razu łamiesz prawo. Jest ZAKAZ wożenia zwierząt co same nie mogą wejść na samochód. Tak samo jak jest propozycja bezwzględnego więzienia dla tych co wozili i ubijali oraz tych co wystawiali zaocznie świadectwa na leżące krowy jako zdatne, tak samo po numerach paszportów dojść do hodowców od których te zwierzęta pochodziły i kazdego zamknać. Ale teraz najlepiej krzyczeć i obwiniać innych. Wszyscy mają ponieść konsekwencje i tyle. Chyba że znowu rolnik jest zwolniony z odpowiedzialności. Poza tym po d*pie dostają producenci wołowiny, za to że leżące hf z ferm mlecznych były ubijane. Ten wasz krzykacz z agrouni jaką ma propozycje zmian prawa i rozwiązania  problemu wypadkowych krów, ktore w stadach były są i bedą zawsze bo wypadki najzwyczajniej się zdarzają? Oglądałem relacje i poza wydzieraniem się pomiedzy buczeniami syren to przez godzinę nic mądrego nie powiedział. Skoro jest to front szeroko rozumianego rolnictwa to jakie ma konkretne propozycje dla rolników poza wyjazdem na kolejny strajk? mnie jako producenta interesuje to bardzo bo jechać cały dzień na protest zarowno ja jak i inni posiadający spore stada nie mają po prostu czasu i możliwości.

Edytowane przez Yoda
  • Like 1
Opublikowano

Wpiszcie sobie na FB:

Karol Madej jest w mieście Wiedeń.

A tak wyglada rozladunek świeżego mięsa w centrum Wiednia.Na ulicy przy krawężniku już 8 godz. A później nagonka że mięso z polski złe.

Obraz może zawierać: jedzenie

A tak wyglada rozladunek świeżego mięsa w centrum Wiednia.Na ulicy przy krawężniku już 8 godz. A później nagonka że mięso z polski złe.

Piszcie do TVP emaile aby podali to w wiadomościach jak mięso lezy na podłodze naczepy po której rozładować chodzi w brudnych buciorach które przed chwilą dotykały brudnej ulicy i chodnika.

Opublikowano

A lekarz wet na ubojni co w łape bierze siedzi cicho i tyle dziwne jest przy uboju w dzien ubito przykładowo 50 sztuk przychodzi na drugi dzien i jest z nocy nale przykładowo 70 sztuk i co z nieba spadły ? Nawet bydło bez kolczyka Ci wezmą i lekarz bierze prowizji 100 zł :) Wina rolnika handlarza i kogo a oni niech tez odpowiedzialnosc biorą a nie tylko w łape :)