Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Bartek933 napisał:

chcę ostrzec przed handlarzem o nazwisku Podyma, uważajcie na niego

jakie miałeś z nim przeboje ??

Opublikowano
22 minuty temu, bobienko napisał:

Rachoń z Cejrowski to naprawą.zrobi się materiał ze ta ubojnia dawno zamknięta,a ludzie byli podstawieni.niby pchali padlinę na całą Europę a na zakładzie kilka osób i dwuch handlarzy na zewnatrz. 

A bo to pierwszy raz rzeznik zTVN się zatrudnił by niszczy ć to co polskie?

Opublikowano
14 minut temu, Bartek933 napisał:

Ładne mi kwita właściciel ubojni i lekarze weterynarii z nim powiązani powinni wisieć za jaja na najbliższej latarni

O czym to świadczy tam gdzie w grę wchodząduże pieniądze tam jest pokusa do przekrętów myślisz że w dużych zakładach jest lepiej?

Opublikowano (edytowane)

bartek933

znam przypadek ze 6 miesiecy człowiek czekał to dopiero sie mozna wk.........

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

mieszkam niedaleko tej ubojni. nawet rozpoznałem samochód handlarza z reportażu heheh. to mała ubojnia/masarnia. W okolicy ma chyba 4 sklepy  ze swoimi wyrobami + wstawiała mięso do prywatnych sklepów. znając cenę wołowiny i spożycie to klient móg posmakować leżaczka tylko w kiełbasie. 

Opublikowano
12 minut temu, Bartek933 napisał:

Dla mnie termin to termin, kłamstw i kręcenia nie będę ukrywał i usprawiedliwiał. Ja też muszę opłacać rachunki

To faktycznie ni ma o czym gadać. Mi Biernacki półtora roku płacił 

  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, ozzborn napisał:

leci we wiadomosciach o miesie ... nawet łuniewscy sie załapali ....

bartek933

znam przypadek ze 6 miesiecy człowiek czekał to dopiero sie mozna wk.........

Luniewscy czy Wyszyński?

Edytowane przez wiko
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, wiko napisał:

Lubiewscy czy Wyszyński?

na B nazwisko

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

A wiecie jak oni robili tą wołowinę dojrzewającą?za zakładem zakopywali krowy d*pami do góry, po kilkunastu dniach pracownik chodził i ciągła za ogony,jak ogon lekko się wyciągał to już wołowinka dojrzała😆

Opublikowano

no i co gdzie byli ci zasrani lekarze weterynarii na ubojni jak rozbierano padłe sztuki ,,leżaki,, przecież to jest ich sprawka a także właścicieli ubojni bo doskonale o tym wiedzieli.... niestety ale przez ich pazerność najbardziej usra się rolnikowi bo oni nie sprzedadzą to obniżą cenę skupu i na chłopku sobie odbiją...

Opublikowano

Wędliny długo leżakowane hehhe. ubojnia rodzinna. syn na dodatek hoduje trzodę chlewną w dość dużej ilość. 

Ciekawym pomysłem zagospodarowania leżaków powinna być wytwórnia karmy na piesełków i kotków ( wykluczając te leżaki z witaminami)

Opublikowano
4 minuty temu, bobienko napisał:

A wiecie jak oni robili tą wołowinę dojrzewającą?

podobnie się robi galaretkę z kota .. zawiązujesz w reklamówce ścierwo i zakopujesz na 14 dni ..

potem odkopujesz wbijasz słomkę w reklamówkę i wyciągasz przez nią wszystko ^_^

Opublikowano

Główny Lekarz Weterynarii Paweł Niemczuk poinformował na konferencji prasowej, że mięso z nielegalnego uboju trafiło do 10 krajów oraz do ponad 20 punktów w Polsce. to ile oni tych krów przerabiali, kilka tys dziennie? chyba komuś zależy na złej opinii polskiej wołowiny? a winnych procederu oczywiście do więzienia i wysokie kary finansowe

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz2347
      Czy wie ktoś gdzie na necie można znaleźć arkusze z tej olimpiady z odpowiedziami????
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Witam wszystkie Panie i Panów będących w związkach małżeńskich i nie tylko, w końcu nikt nam tu nie będzie wytykał co robimy w tematach dla Panien i Kawalerów, tu możemy swobodnie pisać o wszystkim i o niczym. Zachęcam do pisania.
    • Przez KarolinaNowicka
      Centralne Targi Rolnicze 2017 + IV Forum Sektora Wołowiny
      Kto się wybiera??? 

      Podobno są dofinansowania do autokarów, ktoś coś wie?
      Pozdrawiam!
    • Przez danielhaker
      W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"
       
    • Przez ciszu
      Witam serdecznie,
       
      Zwracam się do Was z prośbą, ze względu na wysoką rozbieżność i dezinformacje co do śladu wodnego dla wyprodukowania kg mięsa wołowego. 
      Proszę Was o potwierdzenie  czy prawdą jest, aby wytworzyć kg wołowiny należy zużyć w całym procesie produkcyjnym aż 21 829 razem (szara, niebieska, zielona)?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v