Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cytat  niedokładny z  dzisiejszego Agrobiznesu ( ustami pracownicy ARIMR wypowiadany): ,, Po raz pierwszy wypłacano też 85-procentowe zaliczki z działań PROW 2014-2020. Należy podkreślić, że łączna kwota wypłat wyniosła 1 mld 251 mln PLN, co jest rekordową kwotą. W roku 2018 wypłacono na tym etapie bowiem jedynie 650 mln i to wyłącznie z samego ONW". Koniec cytatu.Teraz kilka faktów. Całkowita koperta finansowa płatności PROW 2014-2020 na rok 2019 to 2 mld 860 mln PLN. Wypłacono 1 mld 251 mln. Płatności miały być wypłacane w 85-procentowej kwocie. 85% z 2 mld 860 mln to 2 mld 431 mln. No, to jak się ma te 2 mld 431 mln, do wypłaconych 1 mld 251????!!!!:) Uzasadnieniem braku płatności zaliczkowej  z PROW 2014-2020 w roku 2019 jest niezakończenie kontroli administracyjnej. Zatem, wiedzcie, Drodzy Rolnicy, że kto nie dostał zaliczki z PROW 2014-2020 w roku 2019 jest - zgodnie z prawem- kontrolowany i to kontrolowany administracyjnie!:) Dużo mają jeszcze do skontrolowania, nie!:)??

Jakby tam nie było to tempo  tegorcznychwypłat zaliczek z PROW 2014-2020 jest rekordowe:):):) Nawet gdyby wypłacili 0,01 gr. No bo przecież zaliczki tego typu wypłacane są po raz pierwszy:)Sukces, sukces, sukces i na kolana przed miłościwie nam rządzącymi:):):)

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

W nawozach;)

U mnie na początku października zakupione ,jeszcze przed dopłatami 😏

Opublikowano

Ile teraz jest dopłaty do hektara? Coś przyszło na konto a nie wiem czy to całość czy zaliczka 

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Agrobiznesu słuchaj , a nie konto sprawdzasz . Już 9,5mld wypłacili ... Podobno .

Oooo . Na koniec wzmianki najlepsze . "Ci którzy nie otrzymają zaliczek , dostaną dopłaty w całości . "

Ha ha ha . Dobre !  :D

Szwagier z godzinę temu dostał .

To by oznaczało że ci którzy dostali zaliczki to nie maja co liczyć na pełne dopłaty 😅

Opublikowano

Statystyki muszą się zgadzać. U mnie wszyscy małorolni już dawno podostawali dopłaty a ten co daje produkcję i ma różne zobowiązania to niech se czeka na pieniądze. Unia przyznała kasę dali termin wypłaty do 30 a te zasrane nierządy obracają moimi pieniędzmi bo nie mają skąd wziąć na daniny.

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Szwagier z godzinę temu dostał .

Zaraz telefony  po rodzinie-  pochwalenie  się na AF.   że    zaliczkę lub dopłaty  dostał   tak jakby  -w   TOTOLOTKA    wygrał............... 🤣     Przecież   szybciej czy później   każdy dostanie   tyle  ile  się należy.  

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, LukeClaas napisał:

Statystyki muszą się zgadzać. U mnie wszyscy małorolni już dawno podostawali dopłaty a ten co daje produkcję i ma różne zobowiązania to niech se czeka na pieniądze. Unia przyznała kasę dali termin wypłaty do 30 a te zasrane nierządy obracają moimi pieniędzmi bo nie mają skąd wziąć na daniny.

U mnie w okolicy dostali i "małorolni i Ci co dają produkcję i mają zobowiązania" jak to powiedziałeś. Jak czytam takie pierdoły jak Ty napisałeś to nóż w kieszeni się otwiera. Jak można jakieś zobowiązania opierać na zaliczce dopłat bezpośrednich? To że w TV leci propaganda to wszyscy wiedzą i na to trzeba brać poprawkę a nie liczyć na dopłaty do końca listopada. Na pieniądze z dopłat to można liczyć na koniec czerwca a nie w listopadzie pier.... jakieś głupoty o zobowiązaniach. 

Opublikowano
9 minut temu, Szymi40 napisał:

Zaraz telefony  po rodzinie-  pochwalenie  się na AF.   że    zaliczkę lub dopłaty  dostał   tak jakby  -w   TOTOLOTKA    wygrał............... 🤣     Przecież   szybciej czy później   każdy dostanie   tyle  ile  się należy.  

mądrego to aż miło posłuchać !!!

Opublikowano
29 minut temu, LukeClaas napisał:

zaliczki mogą być ale nie muszą jak zazdrościsz małym to bądz małym i też dostaniesz a jak jesteś taki bogacz to powinieneś sobie poradzić bez tej daniny

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

mam onw ale tytuł przelewu to zaliczka płatności bezpośrednich 2019 a w onw w przelewie pisze prow sprawdzałem przed chwilą przelewy z tamtego roku i to jest faktycznie zaliczka ale na 70% to nie wygląda

Edytowane przez jarecki7745
Opublikowano

Oficjalnie mówię na koncie moim i rodziców też 0 na kontach znajomych 0 moim zdaniem wypłacili zaliczki max 40% rolników w Polsce

Opublikowano

RDE

U mnie zaliczki brak, a u brata dziś przyszedł gościu z agencji i poinformował, że w poniedziałek będzie miał kontrol i powiedział co trzeba przygotować

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Szymi40 napisał:

Sie ma rodzinę to się dzwoni .

Ogłoszenie .

O godzinie 14.38 wpłynęła zaliczka dopłat bezpośrednich . Mówiłem że jak nie dadzą , to głosu mojego w wyborach nie dostaną . Wypłacili , to wypada zagłosować . Zagłosuję tak jak PiS wypłacił . Jedn kreskę w kratce postawię i to niecałą . A co tam im będę żałował . Statystyka się liczy . :ph34r:

Dostałem ok 20% dopłat bezpośrednich .

26 minut temu, zabawik napisał:

RDE

U mnie zaliczki brak, a u brata dziś przyszedł gościu z agencji i poinformował, że w poniedziałek będzie miał kontrol i powiedział co trzeba przygotować

Na pewno z agencji ? Pierwsze słyszę o takiej formie powiadomień . Może niech brat się upewni i zadzwoni do agencji ? 

Tak się zastanawiam . Co się dzieje z budżetem , że kasy na 70% brakuje i czemu do ostatnich dni czekano ? Nie wystarcza już nie kraść ??

Edytowane przez zetorki12