Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z ehr TCE 15 T wyskoczył mi błąd a mianowicie świeci mi dioda w pewnej sekwencji 3 razy mruga w odstępach 0,5s później przerwa 1s i znowu 2 razy mruga i po chwili cała sekwencja się powtarza. Dodam jeszcze że ramionami mogę ruszać tylko z błotników a żadnej reakcji z kabiny. Może ktoś miał już podobny problem proszę o pomoc

Opublikowano

Jeśli zaczyna się od 3 mignięć to masz błąd 32, ale to błąd czujnika siły uciągu więc powinna być dalej możliwość obsługi podnośnika z panelu w kabinie. Chyba, że masz błąd 23, to wtedy faktycznie działa tylko z błotników.

Opublikowano

Sprawdź połączenie z czujnikiem maksymalnego podnoszenia ramion. Ja w innym ciągniku trochę majstrowałem przy tym czujniku i słabo wpiąłem spinkę. Migał bład, nic w kabinie nie działało ale z błotnika podnosił.

U mnie czujnik jest między ramionami za kabiną

Opublikowano

Dzięki za podpowiedz wtyczka jest dobrze wpięta.Obawiam się że bez podpięcia komputera się nie obejdzie. Nie chciał bym na chybił trafił wymieniać czujników bo drogo by mnie to wyniosło, a efektu mógłby nie być. Umówiłem się z serwisem przyjadą i podłączą komputer i zobaczymy gdzie leży problem

Opublikowano

Które pokrętło? Mam ten sam model ciągnika i ehr, u mnie przestał nagle działać, nie pomaga nawet sterowanie z błotnika. Lampka kontrolna czerwona na panelu ehr mruga 1 raz wolno, przerwa i 2 razy szybko. To kod błędu 12? Co on może oznaczać?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez grzybekkee
      Witam. Mam problem z nowo nabytym ciągnikiem Case 5130. Problem polega na tym, iż nie ma możliwości sterowania podnośnikiem, ani przyciskami na błotnikach, ani dźwignią na panelu. Sterować można jedynie joystickiem, lecz te sterowanie również jest zepsute, ponieważ na 5 z 6 pozycji podnosi, a w jednej pozycji opuszcza. Do tego pokrętło z trybami pracy można przekręcić o 360°. Aha, i ta kontrolka (N) ciągle mruga.

Poprzedni właściciel twierdzi, że problem pojawił się podczas regeneracji pompy, więc jest taka możliwość, że coś źle podczepił.
    • Przez mumin0121
      KOLEDZY KTO POMOZE CO TO ZA KONTROLKA POD NUMEREM 10 ZASWIECILA SIE NA GORACYM SILNIKU I PISZCZAL SYGNAŁ
    • Przez Mateuszpaluch21
      Witam. Mam takie pytanie otóż gdy nacisnę pedał sprzęgła to zaświeca się kontrolka z piorunem po chwili gaśnie tak samo gdy puszczam pedał. Sytuacja ma miejsce tylko wtedy gdy ciągnik jest rozgrzany i używam pedału sprzęgła.
    • Przez krzysztofgru1
      Witam mam pytanie, co oznacza kontrolka nr 5
    • Przez zieli88
      Witam,
      Ostanio podczas ruszania ze skrzyżowania znikły półbiegi i przełączyło automatycznie na najwyższy (było trzeba zredukować głównymi żeby ruszyć). Na wyświetlaczu przy zegarach normalnie przełączają się od 1 do 4 ale brak jest żadnej reakcji. Sprawdzone zostały elektrozawory za prawymi schodami i wogóle nie dochodzi tam prąd, ewidentnie jest problem z elektryką, z góry dziękuję za podpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v