Zetor 7045 ładowacz czołowy
-
Podobna zawartość
-
Przez ENDRIUROL
witam
nosze sie zakupem ladowacza do owej 106.54. na alle gr o, o l x praktycznie wybor rowny 0. sa oczywiscie polskie tzn hehe "firmowe" i ''dorabiane". nie potrzebuje go do cudow. podniesienie bigbaga zaladunek na obore siana w rolkach, przyworzenie wyslodkow i lisci kiszonych kiszonki sianokiszonki., podrzucenie obornika- nie duzo, jakies sporadyczne prace z ziemia. chodzi aby dosc wysoko podnosil i tego bigaba podnosil to min. wiem ze maja duzo wiekszy udzwig,. mam mechanicznego przy 360 ale do niego zaczepiam rozsiewacz. prosze o pomoc
-
Przez Rowan
Witam:)
Chciałbym zapytać, czy wie ktoś może jak podłączyć i w którym miejscu do pompy UDOR 140 węże od zbiornika czołowego, aby przepompowała mi ona wodę do opryskiwacza? Wykonałem sobie już zbiornik i teraz będe się brał za połączenie tego wszystkiego, może ktoś będzie mi w stanie pomóc, tak abym nie kombinował bardzo z tym?
Z góry dziękuje za pomoc
-
Przez toof
Witam
Proszę o pomoc przy wyborze najlepszej łyżki do ładowacza czołowego krajowego producenta. Posiadam ciągnik 82 km o szerokości 2 m z ładowaczem Agromasz. Z tego co już dowiedziałem się z forum muszę szukać czegoś w szerokości 2,1-2,2 metra. Używana ona będzie do równania kiszonki z kukurydzy, drobnych prac ziemnych, do zboża itp. czyli do tego do czego zazwyczaj używa się łyżki w ładowaczu. Zagłębiając się w temat okazało się że Agromasz robi lemiesz ze stali konstrukcyjnej, natomiast prawie wszyscy pozostali producenci montują lemiesz ze stali trudnościeralnej Hardox. Pozostały osprzęt mam Agromasza, tylko co do łyżki mam wątpliwości. Wszyscy robią łyżki z blachy 4 mm, ceny oscylują w okolicy 2 tyś, więc jedyne co pozostaje to wybór tej najlepszej. W związku z tym proszę użytkowników tego typu sprzętu o opinie na temat Waszych szufli. Może ktoś się zawiódł swoim wyborem, a morze kogoś zaskoczyła pozytywnie wytrzymałość.
Z góry dziękuję za pomoc - pozdrawiam
-
Przez ghanew
Jak w tytule mam problem z mocowanie wideł do palet do mojego tura z nie typowymi zaczepami. Jak mam do tego mocowania doczepić widły do palet które wszystkie są na euro ramke. Proszę o pomoc. Jeśli trzeba prześle więcej zdjęć.
-
Przez tn155
Witam użytkowników,
mam pytanie do osób, które same posiadają, lub znają właścicieli ciągnika NH TD5010. Chodzi mi o połączenie tego modelu wraz z ładowaczem czołowym. Ktoś próbował? A jeśli tak to z jakim efektem?
Z tego co doczytałem na forach to są w tej serii problemy z żywotnością suchego sprzęgła i chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda u Was lub u Waszych znajomych posiadających ten ciągnik wraz z turem?
A nawet jeśli ktoś posiada powyższy model, a nie ma zainstalowanego tura to prosiłbym, żeby się wypowiedział jak to jest z użytkowaniem ciągnika- czy są sprawy na które narzekacie, polecacie ten model czy raczej odradzacie?
Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję i pozdrawiam.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Brak tylnego napędu Zetor 6341
Zetor 5211 & Kosiarka rotacyjna