Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, kanalia36 napisał:

Cybulek to ty w czopku się urodziłeś

A ciebie czopkiem zrobili? Wszędzie tylko pogarda z twojej strony do każdego kto ma inne zdanie lub lepiej wychodzi na bykach niż ty.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Thomas2135 napisał:

A ciebie czopkiem zrobili? Wszędzie tylko pogarda z twojej strony do każdego kto ma inne zdanie lub lepiej wychodzi na bykach niż ty.

Thomas nie zachowuj się ja pedały na manifestacji LGBT.  albo pukni się w czoło. w czopku urodzony to tekst Ferdka do waldusia w świecie  według Kiepskich a nie pogarda dla cybulka. 

czopku=w czepku

Edytowane przez Gość
Opublikowano

No fakt niektórzy to tżw. CKM więc trudno wymagać aby zrozumiał tekst z humorem, no ale jak patrze na wpis Thomasa to są na tym świecie rzeczy które sie nawet fiznonomom nie śniły.

Teraz czekam na lincz i hejt

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Cybulek to ty w czopku się urodziłeś))))) Moja lokalna ubojnia tak szanuje rolników ( podwyżki oszałamiające 60 gr) , hehehe do tego 8% skity i 70 kg mniej na wadze ))))))

http://wiescirolnicze.pl/ceny-rolnicze/firmy/uboj-zwierzat-gospodarskich-murawski/

Ja tam jestem zdania , że jak bym miał przez dwa lata dla złodzieja kase produkować i za pół darmo byki oddawać to lepiej zostawić hodowle w p***u , obrobić ziemie przez 4msc w roku i wakacje . No ale akurat u nas jest tak jak jest i ubojnia uczciwie podchodzi di rzeczy to cały czas zwiększamy stado bo na ilości coś tam zostaje.  

Opublikowano

No niestety u nas tak sprawa wygląda niby ubojnia ale ceny słabe i jeszcze potrafi 70 kg objebać na 700 kg byku i nie można im nic sprzedawać. Pozostaje Biernacki który miesiącami nie płaci  albo wszelkiej masci handlarze a  Ci albo nie płacą albo na wadze kroią albo płacą tylko trochę lepiej od lokalnej ubojni.

Podaje ceny obecnie najpopularniejszego handlarza wszystkie ceny powyżej ich to szemrane typy dają

http://wiescirolnicze.pl/ceny-rolnicze/firmy/mir-mar-sc-skup-sprzedaz-zywca-bydla-betowski-m-kamieniarz-m

Dlatego też daje sobie spokój z hodowla bo już mnie telepie jak nieraz miesiącami trzeba szukać normalnego kupujacego.

A teraz to już jeden przez drugiego licytowali sie kto da mniej. 

Opublikowano

Będe padał w gości ))))))) w końcu forum potrzebuje normalności)))))))

Opublikowano

Ursus nie chce ale muszę!!!!!  dla dobra forum. Przegladałem forum  świńskie i jak nie loguje się kolega staszek to forum zdechło  prawie nikt tam nie piszę. 

Jak  przestane tu być razem z jarkiem bazylo to na tym forum zostanie sołtys, adam, i paru handlarzy pijawek. i Jacenty będzie mógł wtedy forum zamknąc

Opublikowano

Witam wszystkich na forum.  Jestem nowy w temacie i mam pytanie czy sprzedawać? Niejaki K.Kowalczyk z Dąbrówki, proponuje mi za hf-y 20 miesięczne w wadze 680-700kg  6.20 brutto,kasa szybki przelew. Co wy na to? Jestem z woj Łódzkiego moze macie jakiegoś innego odbiorce tylko jakiegoś pewnego żeby z kasą nie było problemu?

Opublikowano
10 minut temu, mario29 napisał:

Witam wszystkich na forum.  Jestem nowy w temacie i mam pytanie czy sprzedawać? Niejaki K.Kowalczyk z Dąbrówki, proponuje mi za hf-y 20 miesięczne w wadze 680-700kg  6.20 brutto,kasa szybki przelew. Co wy na to? Jestem z woj Łódzkiego moze macie jakiegoś innego odbiorce tylko jakiegoś pewnego żeby z kasą nie było problemu?

Masz własną wage ?? Jak nie to ogólna i sprzedawaj 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, soltys48 napisał:

Bo tak oni piszą,fv przyjdzie pocztą  

Na PZ można wszystko wpisać bo to nie jest dokument księgowy, zreszta nie widać czy brutto czy netto bo zamazane

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano
20 minut temu, mario29 napisał:

Z której części łódzkiego ?

Opublikowano
10 minut temu, Ursus932 napisał:

Masz własną wage ?? Jak nie to ogólna i sprzedawaj 

własną. ogólna odpada bo będzie jeszcze jałówka i jeden słaby byk to w innej cenie pójda.

1 minutę temu, AdamRo napisał:

Z której części łódzkiego ?

piotrków tryb. czemu pytasz ?

Opublikowano
9 minut temu, przemek28_28 napisał:

Na PZ można wszystko wpisać bo to nie jest dokument księgowy, zreszta nie widać czy brutto czy netto bo zamazane

Jak im oddawałem to fv pokrywała się z pz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v