Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiesi0 napisał:

Wy już pokazaliście na AF jeden wstawił fakturę z danymi drugi nie lepszy,szkoda z wami pisać.

Ty lepiej idź zobacz czy Ci robaki zboża nie znalazły;) Raz piszesz że sąsiad gazuje robaki w zbożu a potem ze u Ciebie nie ma robaków i komarów... To ile tysięcy kilometrów masz od siebie sąsiada?;)

Opublikowano

Australia pewnie - jak mu się cukier skończy to do sąsiada przez 5 godzin jedzie żeby pożyczyć sobie bo do sklepu 12 godzin jazdy i dopiero za 3 miesiące się wybiera na zakupy :D

Opublikowano
radekz200 napisał:

Jarek jaka aktualnie realna cena za ładnego HO? 😛

Za R 12.30 + vat jak sztuka do 24 miesięcy cena od pośrednika w tamtym tygodniu dzwonił i pytał czy coś mam na sprzedanie. Ten tydzień nie wiem jak płaci.

Opublikowano
2 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Australia pewnie - jak mu się cukier skończy to do sąsiada przez 5 godzin jedzie żeby pożyczyć sobie bo do sklepu 12 godzin jazdy i dopiero za 3 miesiące się wybiera na zakupy :D

Czarnobyl 😀

Opublikowano
7 godzin temu, Wiesi0 napisał:

Od kąd żyje gradu nigdy nie widziałem,może jakiś malutki. Grad występuje przeważnie w tych samych miejscach jak Grójeckie tam co roku mają,a co do suszy no to mi grozi ale na to też są sposoby jak próchnica, wyższe odmiany i pierwsza dawka po mrozie.

W moich stronach ludzie magazynują zboże i trzymają nawet 5 lat jak ceny niema ale nikt nie żyje z jednej produkcji a przeważnie jeszcze zonki pracują w mieście.

Tak wygląda

https://zlotowskie.pl/artykul/gradobicie-w-kujankach/699419.amp

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, AdamRo napisał:

Za R-ke ? Nie wcześniej niż na jesieni pewnie. Na razie marsz w dół.

Od jutra cena na niektórych ubojniach mocno do dołu do tego cena byka zaczyna ciagnac cene jałówek do dołu narazie tylko krowa sie utrzymuje. Narazie jak piszesz cena cały czas do dołu.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Raz pisałem a hvj wi czego 3x wydrukowało 🤔

Może żeby było lepiej widac taka wiadomosc. Jeszcze troszke i ubojnie nie beda chciały wcale brac HFa albo bedzie poniżej 10zł na WBC w tym roku z tego co rozmawiałem z kumplem.

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v