Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakieś chujowe te dziennikarstwo nawet nie mogą określić kto stracił 600 milionów.toc handlarze ani ubojnie nie zapomniały jak się marzę nalicza.zapomnieli jednego.chlopa można wk***iac ale do czasu.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, ab23 napisał:

Tak mi się przypomniało ostatnio jak sprzedawałem  byki to przyjechał koleś i przyglądał się jak ładujemy   a potem wspomniałem kierowcy że ten to ma fajną robotę  a on mi gada że ma pod 4klocki wypłat🥺

Jak na prace przy transporcie bydla to grosze. Wiekszosc chlopakow z firm transportowych smiga na magnesie ponad godziny, jak komus zycia nie szkoda to i po 10 tysiecy wyciaga. Zreszta, nawet jak mial 4000 podstawy wyplaty to musisz doliczyc lewizne. Pojedzie odebrac byka od starszego dziadka, dziadek sam nie wprowadzi- cyk 50, cyk 100- kierowcy potwierdzaja i normalnie sami mowia, ze taka "lewizne" wliczaja w pensje. + jak jakis handlarz daje bydlo na dobrych linkach to potem je sprzedaja gdize indziej, podobno na podlasiu placa jak za zloto za dobre linki. :)

+ OFICJALNIE to kierowca decyduje czy Ci zabierze jakas sztuke bo on za nia odpowiada w transporcie, wiec jak bedzie kulawa krowa to nie musi jej brac chyba, ze dasz bilet VIPowski dla krowy.

Edytowane przez Kentar
Opublikowano

Jak widac nie jestem pewien, co autor mial na mysli.

A co do samego filmu, jesli takie gowno bedzie mialo wplyw na ceny to juz kabaret po calosci.

Przeciez tam nic nadzwyczajnego sie nie dzieje... Nie widzialem tam zadnego sadysty czy zeby ktos z czyms przesadzil.

Opublikowano
14 minut temu, Rolnik7343 napisał:

nie bede pisał ile ale jest sporo nawet na samą ziemie co była kupiona ;) nie napisałem Ze przy 80 gr był zarobek .... ale nie było też tak że trzeba było dokładać tysiące do krów

Liczyc nie umiesz i tyle. Nie pisz mi ze przy 80 gr nie dokładałes bo nie wierze.

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

w pierwszych klatkach filmu cóś jest .........

A faktycznie. Aczkolwiek zawsze mogli tak sciagac po poderznieciu do utylizacji!

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Widzę że już choinką jest😃ja jeszcze muszę iść ukraść

9 minut temu, przemek28_28 napisał:

@bobienko ja właśnie pije drinka

01C46BDF-6A68-4B0D-A89A-A64DAF848B69.jpeg

Na wigilię masz 12 potraw? Ja mam😄śledzie i 11 rodzajów akloholu😄

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
25 minut temu, przemek28_28 napisał:

Liczyc nie umiesz i tyle. Nie pisz mi ze przy 80 gr nie dokładałes bo nie wierze.

napisałem że sie przetrwało i nikt nie myślał o likwidacji ;)

8 minut temu, ab23 napisał:

k**wa w tym roku będę musiał zjeść padłego karpia !

ale kto ci każe ? możesz żywego zjeść :P

Opublikowano
42 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

nie bede pisał ile ale jest sporo nawet na samą ziemie co była kupiona ;) nie napisałem Ze przy 80 gr był zarobek .... ale nie było też tak że trzeba było dokładać tysiące do krów

To ile dokładałes?

2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

napisałem że sie przetrwało i nikt nie myślał o likwidacji ;)

ale kto ci każe ? możesz żywego zjeść :P

Ja tez opasy mam ale nie pisz ze jest tak super bo roznica miedzy opasami a produkcja tylko roślinna sie zatarła 

Opublikowano
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Rolnik ile masz kredytów? A ile lat? Wiadomo ze nikt nie jebnie wszystkiego w moment ale nie pier**l ze 80gr to jeszcze miałeś zarobek, bo albo liczyc nie umiesz albo ojciec

Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja jeżdżę do ikea w Poznaniu i tam średnia 20-30 lat i ludzi full

A tu bedzie inaczej? Głupi optymista

Mam na myśli fabrykę mebli nie sklepy.

Opublikowano
27 minut temu, ab23 napisał:

k**wa w tym roku będę musiał zjeść padłego karpia !

Kaczkę kup,też pływa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v