Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Musze się przyznać -dzisiaj strata pierwszego poidla,a taki byłem wczoraj dumny....

Propozycja za 3 szt MMxCH 8 netto

Czyli okolo 8.50 -8.60 brutto. Realne przy obecnej cenie wbc?

Opublikowano

Dla mnie tez nie.  Sprzedawalem 2 tyg temu dobre R-ki,pod U, ale mogły nie zalapac. Dostałem 7 60 brutto. A tu zlotowka różnicy.  Razy 7szt i na calosci 5 tys

Opublikowano
wiko napisał:

Dla mnie tez nie.  Sprzedawalem 2 tyg temu dobre R-ki,pod U, ale mogły nie zalapac. Dostałem 7 60 brutto. A tu zlotowka różnicy.  Razy 7szt i na calosci 5 tys

Co oznacza dobra r albo pod u?. Albo dostales za r albo za u. Albo inaczej. Sprzedales na żywo jako dobra R , a handlarz dostał za U :)

Opublikowano
17 minut temu, Yoda napisał:

Co oznacza dobra r albo pod u?. Albo dostales za r albo za u. Albo inaczej. Sprzedales na żywo jako dobra R , a handlarz dostał za U :)

Tak nie jasno sie okreslilem?

R+ byly. Dostalem odpowiednio biorac pod uwagę cene wbc. Mieszanki hh x sm i hh x lm ciezko maja zalapac U. Przynajmniej te moje mialy takie geny i tyle.

Opublikowano
18 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Tak w ogóle to kto konto usunął ?

Chodzi Ci pewnie o tego dziada handlarza "Pan pancio" czy jakoś tak

Opublikowano
24 minuty temu, Yoda napisał:

Ja to z miejsca zrozumialem: dostal cene za Rke ale liczyl, ze cudownie niektore byki moglyby zlapac U.

21 minut temu, ab23 napisał:

Nie długo coś tu wstawię to sobie po używacie na mojej osobie 

Tu bez wstawiania mozna dlugich dostac jak lubisz. 😇

Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

Nie długo coś tu wstawię to sobie po używacie na mojej osobie 

Dawaj teraz bo jutro nie będę miał czasu😃

Opublikowano (edytowane)

52 minuty temu, KamilSokoowski napisał:

Kentar coś takiego

FEC532DE-92DA-488E-B362-1648C14EB68A.jpeg

F8064F2D-F067-4B26-BDD9-56965C281EA9.jpeg

Z uczciwą wagą to chyba po 7 nie dadzą😏

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

I własnie cały czas pisze ze HF to gówno nie interes  koszt opasu ok 4 tys. plus cielak 700-1000 zł.  Teraz za to wezmiesz netto ok 6 zł czyli 4200 netto 4500 brutto już widać ze 500 zł w plecy o ile nie było weterynarza a podejżewam ze był za cielaka . Dokładka to tego 800-1000 zł. Jakby nie liczyć koszt opasu HF to  7 zł za kg . W moich rejonach max cena za takie coś 7,5 netto było  ja nie słyszałem aby ktoś dostał  więcej, wiem wiem zaraz mi napiszą ze dostawali 8 a nawet 9 zł tyle ze ja w to nie wierze. Chyba ze jaśnie PANpancio na swojej wadze zważył

Dlatego nie warto tuczyć HF nawet jak ktoś ci daje cielaka za  Bog zapłać. Ciele HF to albo na odbudowe stada albo łopatą i do dziury  dziadostwo  

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
7 minut temu, kanalia36 napisał:

I własnie cały czas pisze ze HF to gówno nie interes  koszt opasu ok 4 tys. plus cielak 700-1000 zł.  Teraz za to wezmiesz netto ok 6 zł czyli 4200 netto 4500 brutto już widać ze 500 zł w plecy o ile nie było weterynarza a podejżewam ze był za cielaka . Dokładka to tego 800-1000 zł. Jakby nie liczyć koszt opasu HF to  7 zł za kg . W moich rejonach max cena za takie coś 7,5 netto było  ja nie słyszałem aby ktoś dostał  więcej, wiem wiem zaraz mi napiszą ze dostawali 8 a nawet 9 zł tyle ze ja w to nie wierze. Chyba ze jaśnie PANpancio na swojej wadze zważył

Dlatego nie warto tuczyć HF nawet jak ktoś ci daje cielaka za  Bog zapłać. Ciele HF to albo na odbudowe stada albo łopatą i do dziury  dziadostwo  

Ludzie kupują cały czas wszystko jak leci i w typie MO i w typie HF, i to od lat, więc chyba im się opłaca. 

Opublikowano
1 minutę temu, Adrian_K_90 napisał:

Ludzie kupują cały czas wszystko jak leci i w typie MO i w typie HF, i to od lat, więc chyba im się opłaca. 

Wiesz ja też kupowałem  ale jak policzysz wszystko to zdajesz sobie sprawe ześ debil ze to kupiłeś. Jeszcze nie kazdy zdał sobie z tego sprawe.

Taki renifer może wygladać jak kulka ale to musi złapać 800 kg  ale wtedy zjada takie ilości treściwej ze to sie w pale nie mieści. 

Przerabiałem to wiem ze to gra niewarta świeczki

Opublikowano

Tak z ciekawości . Ile takich HFów miałeś i sprzedałeś ?

Opublikowano
30 minut temu, KamilSokoowski napisał:

Akurat ten pierwszy matka simental. Byk nie mam pojęcia. AdamRo wiadomo wy handlarze wolelibyście po 6 żeby na waciki zostało...

A tak poważnie, 6 netto przy uczciwej wadze i rozsądnej strączce u handlarza powinieneś dostać.

Ten pierwszy lepszy do wyboju 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v