Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

Chłopie ale co policja może w takiej sytuacji?

Byka za jajach może pogłaskać i nic więcej. Jak cię oszukuje to mu nie sprzedawaj i tyle. Co ma do tego policja? Co dzielnicowy jest biegłym sądowym od odczytów wskazań wag do żywca?

Opublikowano
Kentar napisał:

Ja wiem, ze smianie sie z Jarka jest modne i wygodne ale 3 dzien powtarzac to samo to juz slabo.

W ten sposób można odróżnić dzieci od dorosłych na tym forum. Oni myślą że będę się tym przejmował a ja się z nich śmieje bo wczoraj ponad 900zl zarobiłem prawie bez pracy;)

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

W ten sposób można odróżnić dzieci od dorosłych na tym forum. Oni myślą że będę się tym przejmował a ja się z nich śmieje bo wczoraj ponad 900zl zarobiłem prawie bez pracy;)

Brawo Ty!!! 

Opublikowano
6MaaJsTeR9 napisał:

Dziś miałem handlarza z Makowa Mazowieckiego, płacił dobrze 7,5 zł netto za mieszanca 830kg na mojej wadze. Ten sam byk na jego wadze ważył 750kg. Gdy zwróciłem mu uwagę że był ważony i brakuje mu 80 kg to zaczął korygować wagę. Pierw ważył 750, potem 770kg potem 800kg a na mojej wadze nie chciał ważyć. Na tym się rozstaliśmy.

Skąd ty go wyrwales wogole?? Mało masz bardziej znanych handlarzy lub ubojni w okolicy Makowa Maz?

Opublikowano
4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Nowy minister finansów😂

Opublikowano
53 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Bo taki złom to niezła kasa , tylko już mi się niechce jeździć po wioskach ale kiedyś to przewaliłem tego towaru

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Skąd ty go wyrwales wogole?? Mało masz bardziej znanych handlarzy lub ubojni w okolicy Makowa Maz?

Urbanek na naszych terenach to jest stały odbiorca.

2 godziny temu, zkordalski napisał:

Urbanki? Czy może Budziszewski?

Urbanki

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, KamilSokoowski napisał:

Czarnecki duży problem z płatnościami. Kulwickiego nawet nie chce widzieć bo o nim to już chyba wszyscy słyszeli. Malkowski ceny o 1 zł niższe bynajmniej u nas. Od kumpla brał brdak ale cena naprawdę mizerna . Zostaje Manelski. Zarzycki..... 

Właśnie wczoraj słyszałem , że Czarnecki ma poślizgi do 6 tyg w płatności. Wcześniej to było 2 tyg. Ktoś pisał wcześniej , że Urbanek już nie skupuje a tu jednak to nie prawda

Edytowane przez robert123farmer
Opublikowano
42 minuty temu, robert123farmer napisał:

Właśnie wczoraj słyszałem , że Czarnecki ma poślizgi do 6 tyg w płatności. Wcześniej to było 2 tyg. Ktoś pisał wcześniej , że Urbanek już nie skupuje a tu jednak to nie prawda

Urbanek skupuje i ma się dobrze, nawet pochwalił się że od przyszłego tygodnia otwiera własną ubojnie

Opublikowano (edytowane)

U Czarneckich zawsze było 30 dni ale od dawna słuchać że tego terminu nie przestrzegają i trzeba dzwonić upominać się o swoje pieniądze wtedy przelewają a co tam się stało nie wiem dokładnie. Podobno kupili i sprzedali bydło ubojni która ogłosiła plajtę kasy nie odzyskali to i rolnikom nie mieli z czego od razu zapłacić ale poslizg jest jeszcze większy. No to fest cię chcieli dymnac

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Bo taki złom to niezła kasa , tylko już mi się niechce jeździć po wioskach ale kiedyś to przewaliłem tego towaru

To Ty Ursus byłeś tym dziadem co mi za trzy stówy lawetę od armaty chciał wyrwać?

Opublikowano
24 minuty temu, zkordalski napisał:

U Czarneckich zawsze było 30 dni ale od dawna słuchać że tego terminu nie przestrzegają i trzeba dzwonić upominać się o swoje pieniądze wtedy przelewają a co tam się stało nie wiem dokładnie. Podobno kupili i sprzedali bydło ubojni która ogłosiła plajtę kasy nie odzyskali to i rolnikom nie mieli z czego od razu zapłacić ale poslizg jest jeszcze większy. No to fest cię chcieli dymnac

Tak jak mówisz, dopóki był ich pracownik Leszek, cena byłą normalna a waga raczej pasowała. Od miesiąca posiadam wagę i jak widać już się w połowie zwróciła po pierwszym ważeniu.

Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Kolejny hejterek. szkoda bo tylko forum na tym traci.

Forum to traci przez takich jak ty. Pytało tu pare osób żebyś opisał ceny opasu ze tak super zarabiasz na bydle albo podał jakieś szczegóły to nic nie potrafisz odpisac, tata nie chce podać czy jak? A jak nie chcesz zdradzać tych tajnych ,,kosztów” opasu to jakbyś miał odrobine kultury to napisałbyś nam wszystkim żebyśmy się poprostu odpieprzyli bo nie napiszesz i mialbys większy szacunek u ludzi niż teraz bo teraz to tylko pajacujesz jak to sie nie opłaca a pytany o konkrety masz wszystkich w d*pie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v