Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Dożynki 2025
Opublikowano
50 minut temu, dzikidaniel napisał:

Mam weterynarza co po grubych imprezach na kaca podaje sobie te same kroplówki

No i tak sam siebie zakuje,w służbie zdrowia jest tak ze matka swoje dziecko nie kuje a może ale tak się nie robi.

Opublikowano
2 godziny temu, Kentar napisał:

Juz byl jeden artykul, ze rolnicy "gwalca krowy zeby dawaly mleko"- zaraz bedzie kolejny, ze rolnicy maltretuja cieleta zeby na sile jadly i rosly. Juz widzialem jakas "Karolina" reagowala oburzonymi mordkami.

😂😂😂😂😂 ojeju jeju jeju 😂😂😂

to byla moja reakcja na agresję wobec cieląt :) jak to się teraz mlodzieżowo mowi "zluzuj majty" 👍 poķoj z Tobą kolego :)

Opublikowano
4 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Czy to tak ciężko nauczyć się podłączyć kroplówkę,wystarczy wyczuć żyłę lub wiedzieć którędy idzie.I wtedy PWE,Glukoza,sól fiziologiczna, można kupić w aptece tanio bo weterynarze za takie rzeczy biorą w h..j kasy po 200zł.Gdzie te preparat są tanie.

Rolnik też musi być weterynarzem i nie tylko.

Na biegunkę najlepszy węgiel,lub stara metoda z jodyną.

Wiesław, weź Ty zacznij prowadzić dwutygodniowe kursy u WIESŁAWA ZNACHORA. Właśnie dowiedziałem się, że straciłem 7,5 roku życia na studia i specjalizacje. Mogłem zgłosić się do Ciebie na dwa tygodnie i pozamiatane.  

• Haha 3
Opublikowano

Jarek, za R-kowe hf-y dostaniesz 7 netto.

2 minuty temu, soltys48 napisał:

w dobrej genetyce często są w R

Dawno temu kupowałem na Kujawach, tam na ncb-ki co niektórzy mówili hf.

• Haha 2
Opublikowano

Cena idzie dobrze w górę widzę ale niektórzy piszą co innego cytuje

Kentar napisał:

Jesli ch*jowy/ z kałdunem to normalna. Ale i tak zaraz beda asy, co za takiego by dostali po 7zl netto.

ale co się dziwić im dłużej uda się im utrzymać gadke że cena 6.2 netto jest dobra tym dłużej i więcej dla siebie mają.

Opublikowano
29 minut temu, hobbysta82 napisał:

Wiesław, weź Ty zacznij prowadzić dwutygodniowe kursy u WIESŁAWA ZNACHORA. Właśnie dowiedziałem się, że straciłem 7,5 roku życia na studia i specjalizacje. Mogłem zgłosić się do Ciebie na dwa tygodnie i pozamiatane.  

Mój świat moje zabawki,powiem ci tyle.xD

Opublikowano (edytowane)

Wy k**wa handlarzyny zawsze płaczecie, zawsze dokładacie i zawsze na tym byku nie wyjdziecie. Ten lamęt znam już dobrze co niektórzy juz nie płaczą jak przyjeżdzają do mnie bo zadaje proste pytanie,,skoro dokładasz to z czego skoro tylko tym sie zajmujesz? Albo jebnij to w ch*j chłopie szkoda twoich nerwów”😂

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano
36 minut temu, hobbysta82 napisał:

Właśnie dowiedziałem się, że straciłem 7,5 roku życia na studia i specjalizacje. Mogłem zgłosić się do Ciebie na dwa tygodnie i pozamiatane

Tez sie pisze na szkolenie bo za 7,5 roku to po mnie śladu nie będzie  laughing2.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v