Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

To samo miałem zapytać czy kolega jakiegoś byka wyhodował w swoim życiu 😏

19 minut temu, bartek18394 napisał:

A jak wybrać gnój z takiej obory trzeba przeganiac byki ?

@soltys48 napisał jak to wygląda w teorii A ja pokaże jak to wygląda w praktyce 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

ludzie na vacie  można sporo zarobić bez oszukiwania US  sprzedajesz produkty rolne za 8% a paliwo, części materiały budowlane 23%  wiec 15% czystego dochodu. Po prostu suma netto musi być taka sama po stronie zakupów i sprzedaży wtedy skarbówka nie ma do czego się przyczepić. a jeżeli jest inaczej to tylko w kwartale kiedy są dopłaty albo jak masz kredyt bankowy.

Ja każdą fakture ewidencjonuje, i każdą zakupową również ( minimum 1 zł vatu) i jestem na vacie 10 lat a wpłaciłem do skarbówki może ze 400 zł a kotzystałem z modernizacji, młodego rolnika, remontowałem stare sprzety, remontowałem budynek i jak to zliczyłem skarbówka oddała mi 300 tyś zł przez 10 lat, bez  żadnego kombinowania. 

300 tyś zwrotu to przyjmując zame zakupy 23proc.i zerowej sprzedazy wychodzi półtorej bańki...

Edytowane przez danielek24
Opublikowano
Kentar napisał:

Jarek, jak rzucasz znajomosciami z imienia, nazwiska i miejscowosci to odpowiem Ci w imieniu osoby ktora wymieniles: jestes k**wa idiotą.

Ta osoba nie jest z tej miejscowości tylko tam pracuje? A gdzie podałem imię tej osoby??? A co do idioty może najpierw spójrz na siebie.

soltys48 napisał:

2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Yyyy... To jak jeden użytkownik AF ma wujka księdza to czym to pachnie???

http://prawo-karne-adwokat.com.pl/powolywanie-wplywy-znajomosci-platna-protekcja-poznan

1 godzinę temu, bartek18394 napisał:

jak gnoj wybiorę 

Widłowozem

Jak tam ta faktura już wydrukowales???

Opublikowano

A to Jarek myślałeś że ile w tej mieścinie jest urzędów skarbowych i pań o tym nazwisku tam pracujących😊 

9 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ta osoba nie jest z tej miejscowości tylko tam pracuje? A gdzie podałem imię tej osoby??? 

Opublikowano
10 minut temu, Kentar napisał:

Podales miejscowosc, urzad, nazwisko. W 20 sekund pania znalazlem. Wiec albo teraz grzecznie przeprosisz, albo zapraszam do tanca. :)

Czleku trudno żebyś nie znalazł skoro to pracownik US który jest osoba publiczna ?... No i co ? 

Opublikowano (edytowane)

Jarek powołuje się na znajomości i parasol ochronny w postaci tego urzędnika

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Edytował ale niektórzy to zacytowali i to zostanie

10 minut temu, ogarek napisał:

I co?.... Ktoś tu obiecywał coś komuś że coś załatwi itp...

Odpowiem ci cytatem

5 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Mojego kumpla mama pracuje w skarbowce i opowiada mi często o tych przekretach.

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

Debil i tyle. Takich rzeczy sie nie mówi i nie pisze. Dowód na to ze ma kompleksy i musiał sie na forum dowartościować. Bo jak ktoś zrobi mu ogień koło d*py i ta kobita straci robotę to ciekawe czy bedzi taki ura bura jak kumpel wy***ie mu dwie jedynki

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Jarek powołuje się na znajomości i parasol ochronny w postaci tego urzędnika

A ja wyczytałem że przestrzega przed robieniem przkretow o czym uświadomiła go ta osoba jako pracownik US... 

Opublikowano (edytowane)

1 minutę temu, przemek28_28 napisał:

Dowód na to ze ma kompleksy i musiał sie na forum dowartościować. 

To już dawno pokazał 😏

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Pracownik skarbówki😀 ha ha,To Warszawa wszystkim żadzi, kierownik ani naczelnik czi nie pomoże, nawet jak był twoim wujkiem  a pracownik,ale jaja.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

A ja wyczytałem że przestrzega przed robieniem przkretow o czym uświadomiła go ta osoba jako pracownik US... 

Chyba czytałeś po edycji te jego posty 

2 minuty temu, Wiesi0 napisał:

żadzi, 

:ph34r:

Opublikowano
3 minuty temu, ogarek napisał:

Tez jestes ograniczony. Pracownikom skarbówki nie wolno z byle Jarkiem rozmawiać o jakiś przekrętach czy nadużyciach. Za coś takiego wypierdalaja z roboty za naruszenie tajemnicy ale taki głąb jak ty tego nie rozumie.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v