Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

tu mam podpisaną umowę i tej ubojni sie trzymam ;) nie musze sie martwić że nie ma chętnych do kupna jak w przypadku handlarzy nieraz jest ... zabierają wszystko nie ważne czy to upasiony belg czy kościska jałówka HF a wiele jest takich ubojni co np. HFów nie chcą brać z tłumaczeniem że im sie nie opłaca tego kupować ... nie ma kłopotu z odbiorem wystarczy zadzwonić lub podjechać i "za chwile" samochód przyjezdza

Opublikowano
7 godzin temu, Gigus napisał:

A ten kolczyk to w jeden dzień ci przyśla???

Rozumiem że swoim bykom robisz kanapki na drogę i termos z ciepła cherbata bo jeśli nie to jesli mają iść na wbc to po takiej drodze jest na twoja niekorzyść.

Teraz to doj**ałeś do pieca

Opublikowano
5 minut temu, rolnik115 napisał:

Dzwonilem to mojego stałego odbiorcy. 

Byki 7.50zl -8.50zl. 

Ja myślę że odjadą w tym tygodniu tylko trzeba najpierw zważyć 🙂

jaki rejon i jakie byki ?

Opublikowano

a czy ja mówię żeby nie sprzedawać ? lepiej sprzedać i dmuchać na zimne jak jest cena znośna a ten kto ma na późniejszy termin do sprzedaży może dostać tyle samo a może troszke więcej

z mlekiem też było załamanie i było nawet po 80 groszy a po czasie podskoczyło do 1,4-1,5zł gdzie przed obnizką było max 1,3zł

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik7343 napisał:

z mlekiem też było załamanie i było nawet po 80 groszy a po czasie podskoczyło do 1,4-1,5zł gdzie przed obnizką było max 1,3zł

no ale z mlekiem nie było żadnej afery, chyba ze o czyms nie wiem.jaki sens porównywać wahania ceny mleka do ceny mięsa?

Edytowane przez tajwan1986
Opublikowano
1 minutę temu, tajwan1986 napisał:

no ale z mlekiem nie było żadnej afery, chyba ze o czyms nie wiem.jaki sens porównywać wahania ceny mleka do ceny mięsa?

bo można zaobserwować że ze wszystkim tak sie dzieje ;) a mleko był spadek bo nie było zbytu

Opublikowano

no ze wszystkim tak się dzieje ale tutaj jest trochę inna historia i ja na przepowiednie wróżbitów z forum nie będę patrzył tylko jak dadzą dobrą cene to sprzedaje, a dzisiaj ma przyjechać klasyfikator i wycenić mi bydło.przez telefon mówił że 13-14 zł w zależności od sztuki

Opublikowano

Jak Morawiecki i Netanjahu po mordach sobie nie dadzą to powinno być ok na razie na rynku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v