Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Odsadki mięsne
Opublikowano

Sokołów na dzień dzisiejszy R 12,40 wyjściowa plus ewentualne dodatki

Opublikowano
soltys48 napisał:

5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Dziś dostałem cennik: U 14.20 R+ 13.70 R 13.10 Wszystkie ceny plus VAT

kto daje takie ceny?

Dlaczego taka różnica między R a R+?/

Wysłał mi kolega który jest pośrednikiem nie wiem dokładnie jaka ubojnia jutro będę wiedział bo ma zajechać do mnie. Pisał że brak towaru i na szybko potrzeba

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Wysłał mi kolega który jest pośrednikiem nie wiem dokładnie jaka ubojnia jutro będę wiedział bo ma zajechać do mnie. Pisał że brak towaru i na szybko potrzeba

To nie wiesz w jakiej firmie kolega jest przedstawicielem

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 minut temu, JarekBazydlo napisał:

chyba wiem kto

Opublikowano
5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

On nie jest przedstawicielem żadnej z firmy. Oddaje na dwie ubojnie i nie wiem dokładnie z której jest cennik.

Naganiacz od Kozienic ?

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, stonka15ak napisał:

Takie sztuki jak masz agresywne to za rogi .Ja miałem 11 sztuk Włochów na luzie chodziły .nie mogłem ich opanować tak się tlokly. Dopiero jak wsadzilem kółka w nohi to się uspokoił. 

stonka jak się okazało połowa tego słowackiego gówna rogów nie miała(((( nigdy wiecej  zagranicznego bydła.

Zresztą teraz mam jałówki LM są młodsze o 5 miechów od reniferów( polskich)i renifery się bodą tluką ( umiarkowanie oczywiście) a jałówki aby jedzą i spią  i we wzroście róznica niewielka a w krzyżu jałówki 2 razy szersze od reniferów. Jedna karma dawana.

Opublikowano
52 minuty temu, Ursus932 napisał:

Sokołów na dzień dzisiejszy R 12,40 wyjściowa plus ewentualne dodatki

ten Sokołów to zawsze w tyle z cenami! Nigdy się nie wysuna. Czy komuś dobrze wychodzą u nich?

Opublikowano
19 minut temu, Gigus napisał:

To dlaczego większość pośredników z naszego rejonu oddaje do Kosowa i dalej?

Ja nie jestem z twojego rejonu to skąd mam wiedzieć A zresztą napisałem że tylko taką teorie słyszałem

Opublikowano

APropo Kosowa to podobno budują już duża ubojnie gdzieś na granicy Podlaskiego i warmińsko-mazurskiego.

46 minut temu, Gigus napisał:

ten Sokołów to zawsze w tyle z cenami! Nigdy się nie wysuna. Czy komuś dobrze wychodzą u nich?

+ 3% za umowę 

+VAT +20gr za koszer 10 za odbiór w niedzielę +10 za 50szt rocznie +10 za byka do 18 miesięcy 

Bdb  sztuki wychodzą super a chujowe całkowicie ch*jowo

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Czy Mirek Łata ? Duży handlarz.

Tak tak , o niego chodzi. Terminowość zapłaty,  waga ?możesz o nim coś więcej powiedzieć? 

Opublikowano
1 godzinę temu, bobienko napisał:

APropo Kosowa to podobno budują już duża ubojnie gdzieś na granicy Podlaskiego i warmińsko-mazurskiego.

+ 3% za umowę 

+VAT +20gr za koszer 10 za odbiór w niedzielę +10 za 50szt rocznie +10 za byka do 18 miesięcy 

Bdb  sztuki wychodzą super a chujowe całkowicie ch*jowo

W październiku miałem 7 sztuk dobrego towaru to zaproponowali mi słaba cenę i tylko dodatek za koszerne jak będzie im pasowało a o żadnej umowie nie chcieli slyszec.  I odległość do ubojni 300+ odemnie. 

A i jeszcze gwusc programu : Na moje pytanie " czy nie przeszkadza im że jedna sztuka ma tylko jeden kolczyk?" Usłyszałem że jeśli zgubi drugi to sztuka pójdzie do utylizaci. 

Opublikowano (edytowane)

Umowę to musisz podpisać jak kupisz cielaki A nie jak już urosły. Wiem że jeden gościu z mojej okolicy co z nimi handluje to sobie chwali ,nawet cielaki kupuje przez nich i wtedy podpisuje umowe 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Gigus napisał:

W październiku miałem 7 sztuk dobrego towaru to zaproponowali mi słaba cenę i tylko dodatek za koszerne jak będzie im pasowało a o żadnej umowie nie chcieli slyszec.  I odległość do ubojni 300+ odemnie. 

A i jeszcze gwusc programu : Na moje pytanie " czy nie przeszkadza im że jedna sztuka ma tylko jeden kolczyk?" Usłyszałem że jeśli zgubi drugi to sztuka pójdzie do utylizaci. 

a to ciężko zamówić kolczyk ? szkoda ci 10zł na kolczyk ? wcale sie nie dziwie że tak powiedzieli ;)
ode mnie jadą niecałe 300km do ubojni także nie ma co sie tym chwalić

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

a to ciężko zamówić kolczyk ? szkoda ci 10zł na kolczyk ? wcale sie nie dziwie że tak powiedzieli ;)
ode mnie jadą niecałe 300km do ubojni także nie ma co sie tym chwalić

A ten kolczyk to w jeden dzień ci przyśla???

Rozumiem że swoim bykom robisz kanapki na drogę i termos z ciepła cherbata bo jeśli nie to jesli mają iść na wbc to po takiej drodze jest na twoja niekorzyść.

• Haha 1
Opublikowano

a to wcześniej nie wiedziałeś że kolczyka nie ma ? u mnie "zaraz" jedzie ponad 10 szt. i 3 mają po jedyn kolczyku to już kolczyki zamówione i 1-2 dni odstawą sie im pozakłada i tyle ;)
tak jadą na wbc sprzedajemy do tej ubojni od kiedy tylko pamiętam sąsiedzi też tam sprzedają i nikt nie narzeka ;) ubojnia ma skup 10km ode mnie i tam dostają sianokiszonkę dokupi nie są ładowane na tira do rzeźni także głodne nie jadą ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

a to wcześniej nie wiedziałeś że kolczyka nie ma ? u mnie "zaraz" jedzie ponad 10 szt. i 3 mają po jedyn kolczyku to już kolczyki zamówione i 1-2 dni odstawą sie im pozakłada i tyle ;)
tak jadą na wbc sprzedajemy do tej ubojni od kiedy tylko pamiętam sąsiedzi też tam sprzedają i nikt nie narzeka ;) ubojnia ma skup 10km ode mnie i tam dostają sianokiszonkę dokupi nie są ładowane na tira do rzeźni także głodne nie jadą ;)

Ale mi tu zalatuje naganiaczostwem. 

Same Och i Ach !!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v