Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno w Brzeznicy była taka afera przecież ale raz dwa jakoś to ucichło.a tu rozdmuchali na cały świat

Opublikowano

muszą zrobić z tym porządek i tyle ....małe zakłady i handlarzyki psuja rynek ...umoczona w tym weterynaria która na to pozwoliła 

krowa leżak która jedzie od chłopa za parę zł  powinna trafić na karmę dla psów a nie do spożycia dla ludzi 

duże poważne zakłady  które biją kilkaset sztuk dziennie nie robią takich cyrków  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bo tam nie weszli na zakład i nie było twardych dowodów, krowy może i były leżące ale mięso zdrowe, lekarz wererynarii pewnie też posmarowany, własciciele za kaucją wyszli temat zamieciony pod dywan i cisza

@up

Wszędzie się dzieją cyrki, jedne mniej drugiej bardziej rażące, jedno jest pewne - antybiotyk to krowa out i to nie podlega dyskusji.

Poza tym, własciele ubojni pod ostrowią widać inteligencją nie grzeszyli, skoro podstawiony pracownik po 2 tygodniach wbijał pieczątki na półtuszach. W brzeźnicy nie udało się im wejść do tego otoczenia to wezwali policję i wszystko

Edytowane przez Zawisza
Opublikowano (edytowane)

Ładne ncb na tym filmie, chyba jałówki. Sołtys masz racje byki😃 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

z jakami:D

6 godzin temu, AdamRo napisał:

Tylko wytłumacz mi dlaczego krowa przez którą wybuchła cała afera nie tanieje ?  Obstawiałem spadek właśnie na krowie a jak widać, najbardziej byk dostaje po d*pie.

Zawsze powtarzałem, pilnujmy naszych naturalnych rynków zbytu ale nie , zachciało nam się handlu z kupcem w za długich pekaesach. On nam pokaże jak się robi biznes.

Jak nie wiesz jak wiesz dlaczego tak sie dzieje

5 godzin temu, leszek1000 napisał:

Teraz kontuzjowane bydło trzeba będzie uśpić. 

Już w tym tygodniu u znajomych były usypiane i to nie szt po witaminach

Panowie a jak przędzie OSI?

Opublikowano

Koledzy to skończy się tak ze część rynków na 2-3 lata zostanie na bydło zamkniete do tego  zgraja wkurzonych swiniarzy  co likwiduje stada zacznie kupować cielaki to za 2 lata tucznik bedzie 4 zł a HF 5 zł za kg.

Opublikowano

Trzeba się zatrudnić w tvn i ro***bac to od środka😊

Opublikowano

OSI ? Jestem z wielkopolski do zakładu 40 km , sprzedaje teraz przez grupę w Śmiglu , w ubiegłym tygodniu 13,50 byk , krowa 11,30 - dla grupy. Dużo osób od nas sprzedaje do nich. No i płacą chociaż na czas, ważą na miejscu na aucie i na ubojni.

Opublikowano
2 minuty temu, boogii napisał:

OSI ? Jestem z wielkopolski do zakładu 40 km , sprzedaje teraz przez grupę w Śmiglu , w ubiegłym tygodniu 13,50 byk , krowa 11,30 - dla grupy. Dużo osób od nas sprzedaje do nich. No i płacą chociaż na czas, ważą na miejscu na aucie i na ubojni.

Za jaką klase te ceny?

Opublikowano
7 minut temu, bobienko napisał:

Trzeba się zatrudnić w tvn i ro***bac to od środka😊

jutro składam papiery do TVN na reportera  jak przyjmą to jade robić reportaż do niemcowni , za pół roku  wyemituje ich "dobrostan" i inne cudowności :D 

oko za oko

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, boogii napisał:

Jakie oni mają moce przerobowe?

Opublikowano

Tylko nie rozpieprzajta systemu tak jak Kukiz , albo Korwin , bo lipa bedzie ... :ph34r:

Opublikowano
soltys48 napisał:

Panowie a jak przędzie OSI?

We wtorek im sprzedawałem byki powyżej 2 lat, za O klasę 13.10 i co klasę 40 gr w górę. Był to ostatni dzień takiej ceny w czwrtek kuzyn dzwonił to już 12.80 za O. Kierowca gadał, że po tej aferze pełno weterynarzy na ubojni.

Opublikowano

Wczoraj odjechały do łuniewskich byk O-13, R-13,40, jałówka O-12,20, R-12,60. byki od poniedziałku zjechały już o 0,30 a od początku tygodnia twierdza ze w dół byk jałówka i krowa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v