Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kup wagę z kumplem na spółę i przesiejesz szybko odbiorców. Ja też muszę kiedyś pomyśleć a wadze. Albo zrób klatkę jak kolega @mk9422 i na wagę hakową do BB.

Opublikowano

Ja patrzę, że nie ma co świrować jak już teraz będę w opasie siedział odżałować kupić ta wagę i będzie głowa spokojna. Ten mój uczciwie waży, ale znowu ceny bez szału. Mimo to ze wszystkich "zaufanych" zawsze najlepiej oferuje. 

Opublikowano
19 minut temu, pedro2 napisał:

Ja patrzę, że nie ma co świrować jak już teraz będę w opasie siedział odżałować kupić ta wagę i będzie głowa spokojna. Ten mój uczciwie waży, ale znowu ceny bez szału. Mimo to ze wszystkich "zaufanych" zawsze najlepiej oferuje. 

coś kosztem czegoś, albo chcesz mieć wyskoką cenę aln=bo wagę

11 minut temu, AdamRo napisał:

Swoja waga to podstawa, nawet bydło z luza ważyć na swojej bo na ogónej wadze też idzie przekręcić.

A widzisz szpece twierdza,że nie da sie w ten sposób oszukać

• Like 1
Opublikowano

Nie jest to aż tak duży koszt zakup takiej wagi i pospawanie klatki. Ja mam taką kupioną ze znajomym już kawał czasu . https://www.hurtowniaprzemyslowa.pl/waga-hakowa-3-tony-zdalnie-sterowana-przemyslowa-led-p-319.html?gclid=EAIaIQobChMIgq-wyuL33wIVCsqyCh1L_gX1EAQYAiABEgJrS_D_BwE Tą wagą i BB zważę jak coś przywożą i inne rzeczy. Klatka też jest wykorzystywana na różne sposoby. Gdy trzeba coś zrobić na wysokości to zapinam na ładowacz na euro ramkę i jestem pewny że osoba nie wypadnie bo jest zamknięta w środku. Tylko radzę robić dość ciasną klatkę bo jak będzie za duża to krowa czy byk będzie się przemieszczała do przody lub do tyłu i ciężko będzie złapać środek. Na to też jest sposób.  Jak mniejsza sztuka to rzucam dwie kostki słomy, taruję a potem na jednym końcu za krową wstawiam te kostki i jest ok. Z kilku odbiorców zostało tylko dwóch 😄 odkąd sąsiadowi zacząłem warzyć to również ci co płacili zawsze najlepszą cenę przestali przyjeżdżać. Najlepsza była mina sąsiada jak zważyłem mu krowę i ważyła 680 kg a na wadze handlarza 590 kg. Prawie 100 kilo chciał zaje..ć. Oczywiście wcześniejsi handlarze dawali po 5,5 zł za kg a ten oszust dał 6 zł. Sąsiad nie zadowolony bo tak zawsze miał lepszą cenę niż ja a teraz ma taką samą :) 

Opublikowano

Niedosyt ceny i niepewność wagi jest zawsze, jeszcze jak rencista suszy głowę, że licho i się mądrzy 😋 ale pozytywny akcent na weekend jest, właśnie wet był z USG 3 moje krowy cielne i 9 szt z 10szt jałówek 2-4msc cielnosci. Na ten rok  20 jalowek cielne, 3 krowy ok miesiąca do ocielenia i już zaklepane, klienci zadowoleni z wcześniejszych zakupów 😎 kozak, chyba przed wagą w sejf zainwestuję 😂

Opublikowano

dzwonił dziś z mardi czy sprzedałem te byki bo od poniedziałku minus 20 lub 30 gr na wbc. już uprzedzam pytania : też im oferowałem ale moja waga i zywiec przerasta ich małe rozumy.

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

zastanawiam sie czy byk 550 na żywo odda ze 300kg mięsa

Miałem szt co nie rosła wcale 539 kg.309wbc.

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

zastanawiam sie czy byk 550 na żywo odda ze 300kg mięsa

Dobry odda.

2 minuty temu, rafffffff napisał:

siema a jaka masz opinie o firmir rafpol  krowinski rafal?

Zaiste potężny to pośrednik, zdecydowany, stanowczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v