Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Patrzę po wszystkich co komentują i puste galerię:)

Nie dla każdego głównym celem w życiu jest chwalenie się własnym dobytkiem przed sąsiadami lub obcymi ludzmi z forum. Gratuluję podejścia do życia - na pewno mając takie priorytety wiele osiągniesz.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, AdamRo napisał:

Od wczoraj do dziś zrozumiałem jakim jestem biedakiem. I to dzięki temu forum.

Telefony. 15 zł to gdzie taka cena ?

mówiełem o qmp o r-ce a zakłady kowalczyk ekopol??? bijący Getmorze i OSi 

Edytowane przez TelefonyRadom
Opublikowano
30 minut temu, soltys48 napisał:

to sie nazywa-pomocni rodzice!!

Sam jak mam jechać w odwiedziny do KOLEGÓW na Mazury to jest cieżkie organizacyjnie jak wszyscy pracują zawodowo ale jakoś to ogarniam nocka i powrót na dłuższe wyjazdy niema szans

Właśnie rodzice pomagają to jest ok, wesele, impreze idzie ogarnac, byki można hodować. Ale jak braknie rodziców to i wiele małych gospodarek kończy swój żywot, bo niema kto, nieopłacalne itp

• Like 1
Opublikowano

soltys48 napisał:

1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Patrzę po wszystkich co komentują i puste galerię:)

a oczy masz zdrowe??
Może w końcu odpowiesz komu bydlaki sprzedałeś??Czy to tajemnica?

Tajemnica🤣 Po co mam mówić jak wy wiecie lepiej😎

Opublikowano

Ile potrzebujecie sprzedać tych byków czy jałówek itp na rok  by wystarczyło Wam na godne życie nie łącząc przy tym jeszcze pracy po za rolnictwem ?

Opublikowano
2 minuty temu, zkordalski napisał:

Ile potrzebujecie sprzedać tych byków czy jałówek itp na rok  by wystarczyło Wam na godne życie nie łącząc przy tym jeszcze pracy po za rolnictwem ?

z samegoopasu i ziemi  u mnie było by to 50 sztuk od odsadka 

Opublikowano
18 minut temu, hoodoowca napisał:

Trochę koledzy zeszliście z tematu ,może to wina karnawałowych napojów.Wracając do tematu 14.19 za U klasę.Firma odbiera własnym transportem płatność zawsze 14dni sprzedaje do nich ok 2 lata ,wszystko idzie przez Grupę.

W gospodarstwie warzysz bydło?

Jak wybiciaw tej w firmie?

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, hoodoowca napisał:

Trochę koledzy zeszliście z tematu ,może to wina karnawałowych napojów.Wracając do tematu 14.19 za U klasę.Firma odbiera własnym transportem płatność zawsze 14dni sprzedaje do nich ok 2 lata ,wszystko idzie przez Grupę.

Jesteś w tej pomorskiej grupie producentów bydła?

Edytowane przez donweter1989
2 piwa z wczoraj jeszcze trzymają
Opublikowano

krystian1982 napisał:

Tylko jareczku całe af już ciebie powoli ma dosyć a ty jak taki narcyz ach och i ech sam sie pogrążyłeś że cie tak wszyscy tu postrzegają i pewnie znów coś głupiego odpiszesz i tak wkółko

Tylko ja nikomu nie karze komentować ani oglądać moich zdjęć lub tego co pisze. Zobacz co Ty odpisujesz mądrego.

Opublikowano

To po uj te durnoty wypisujesz bez potwierdzenia? Znajdź głupszych od siebie. Pajacowałeś z ceną, bykami  jak przyszło co do czego to udajesz głupiego. Wątpię czy kiedykolwiek policzysz koszty jak z liczeniem wybicia pod swoim zdjęciem miałeś problem. Dopiero Soltys właściwie policzył. 

Opublikowano

To jest temat Ceny Bydła czy który farmer bogatszy? Bo już się pogubiłem😄 od kilku stron to samo, dla kogoś kto chce poczytać o cenach staje się to nudne i wkoło jedno

Opublikowano

Bobienko ważyłem kiedyś na ogólnej ,teraz nie ważę wybicia w granicach 52-59% zależy od towaru ,cielaki biorę od pośrednika trochę MM trochę CB wiadomo jeden wyrośnie 850 a inny trafi się 600 czystorasowych nie kupuje.Poza tym nie daję 6kg dziennie paszy na szt.bo bym splajtował.U mnie dla dorosłych max 2kg plus 150g mocznika.Grupa Bukat kuj-pom.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, bobienko napisał:

Moje zdechłaki w ruderze 

chujowe bo paszwozu tata mi nie kupił

20190112_132057.jpg

Grzesiu miał już przed Nowym Rokiem sprzedawać , ale gdy dowiedział się jak przeliczają zwrot akcyzy to postanowił że jeszcze rok potrzyma .

Edytowane przez łorawiok
Opublikowano

Panowie może tak zamiast sporów jakiś powiązany z cenami bydła temacik?  Wolicie sprzedawać na żywą czy na WBC? Jakie waszym zdaniem są plusy i minusy jednego i drugiego systemu... Jakie są zagrożenia? Ja, dla przykładu sprzedaje na żywą miałem do czynienia z wbc i za każdym razem mnie przewiezli... 

Przedstawię jeden śmieszny  przykładzik: dwa, trzy lata temu przyjechal do mnie po bydło kierowca jednej z największych ubojni w kraju i opowiadał jak namawiał swojego szwagra na WBC ( który miał dwa czysto rasowe limousine)  na moje pytanie jak szwagier wyszedł na tym interesie odpowiedział :Panie już dwa lata się do mnie nie odzywa😎😁😉 hahahhaahaha.... 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v