Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zainwestuj w sedazin. Daj 2cm i odczekaj 15-20min. Jak sie nie uspokoi (a na 99% sie uspokoi) to po tym czasie ew popraw MAKSYMALNIE 1-2cm. Wiecej nie dawaj. Zastrzyk trzyma max do 4 godzin- kwestia sztuki. Po zastrzyku moga i prosto na ubojnie z bykiem jechac, nie ma zadnych interakcji. Nie czytaj ulotki i nie sugeruj sie dawkami ktore wg. ulotki na dana wage beda wyzsze. Jak byk bedzie podatny to i po 2cm moze Ci przysypiac. :)

@edit

Wbijaj w kark. Najszybciej dziala.

Edytowane przez Kentar
Opublikowano
5 godzin temu, rolnik115 napisał:

Jaki roztwór do wstrzykiwań polecacie do wstrzykiwań dla byka żeby był potulny jak baranek ? Bo muszę zważyć a boje się go na "żywca" wyciągnąć dodam że byki luzem. Jaka cena na dzień dzisiejszy za hf i mieszance hf+sm? 

Jaki duży bydlak??

Takim pow 600kg dawałem 1-1,5cm,nie radzę dawać zgodnie z etykietą tylko sporo mniej,bydlaka uspokoi a nie położy bo wtedy to dopiero kongo jest

4 godziny temu, Thomas2135 napisał:

Vetaxyl. Teraz są pasty do smarowania w pysku i stoją spokojne.

Tomek pasta wg mnie bardziej kłopotliwa i sporo droższa

Opublikowano
42 minuty temu, hoodoowca napisał:

Sprzedane 10 szt do MCeen bef 10szt byka cena 13.9-14.19.

Słyszałem o tej firmie... Odbieraja bezpośrednio? Mają własny transport? Płacą szybko? Długo współpracuje ie? 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Jaki duży bydlak??

Takim pow 600kg dawałem 1-1,5cm,nie radzę dawać zgodnie z etykietą tylko sporo mniej,bydlaka uspokoi a nie położy bo wtedy to dopiero kongo jest

Tomek pasta wg mnie bardziej kłopotliwa i sporo droższa

A ile odczekać zeby mogły pojechać do rzeźni ? Wykryje w mięsie że jest jakaś substancja ? Czy można od razu jak wróci do normalności wysłać go na drugi świat ?

Opublikowano (edytowane)

Witam jak się kształtują ceny,mam na sprzedaż 5 HO i na WBC Golina daje po13,4 za O, mówią że to teraz max a jak jest w waszych stronach

Edytowane przez cichy26
Opublikowano

Kentar. Niektórzy różnie podają ceny. Są tacy którzy podają ceny brutto i wyboje z wagi zakładu minus ileś tam procent. Później wychodzą niestworzone ceny i wybicia.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Mi się przypomniało . Pytałem handlarza jak to ze strączka na WBC . Wiedzą niektórzy o czym mowa . No w skrócie powiem , że mocno był zdziwiony jak można sobie odejmować coś od WBC . 

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Odejmować musisz bo na żywą jest strączka i wtedy możesz porównać  z wbc

Opublikowano

Tez mnie to dziwi. Ile sztuka zgubi w drodze do zakladu to zgubi. Po to miedzy innymi jest strączka przy kupowaniu na zywa zeby nie placic za to co sztuka wysra zanim ja zabija.

W skrocie: Byk przed odbiorem wazy 700kg. Dojezdza jako 670kg na zaklad. Macie wybicie liczone z 670kg i zadnych innych szamanizmow w tym procesie nie ma.

Opublikowano

Trzeba tak liczyć żeby się wybicie zgadzało z tym co się zaplanowało😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v