Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam john deera 6400 mojemu bratu podczas orki odpadło jedno ramie tu na samej górze jeden   siłownik był wysunięty maxymalnie a drugi w połowie po złożeniu nie działa mi podnoszenie ani opuszczanie w kabinie ,co zrobić ??

Opublikowano

Poruszaj parę razy zapal zgaś ciągnik ruszaj podnośnikiem na błotnikach. Czasami trzeba dodusić podnośnik turem czy ładowarką i wtedy spróbuj podnieść  u mnie też się tak czasami dzieje pewnie jakieś powietrze gdzieś siedzi raczej powinno zadziałać.

Opublikowano

Nie dziw się jak jutro rano podejdziesz i zadziała. nie kombinuj za dużo bo raczej nic się nie stało spróbuj jutro jeszcze raz i doduś podnośnik, jak nie pomoże to poruszaj wtyczkami i potencjometrem z tyłu ciągnika po prawej stronie od ehr i podnośnik mógł się też  rozkalibrować to serwis ustawia jakoś pod ciężarem 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez Gustawek
      Siemanko. Cyrki z moją Renią. Po wymianie olejów i uszczelnieniu kilku miejsc sylikonem podnośnik dziwnie się zachowuje. Po uruchomieniu ciągnika podnośnik idzie na maksa do góry i pompa jakby dalej ciśnie. W 4-5h na wyłączonym ramiona opadną powoli. Zaznaczę że druga dźwignia od podnośnika jest przyblokowana (ta z numeracją). Ktoś zaradzi?
    • Przez patryk90
      Witam. Problem z podnośniki em, na pusto podnosi po podpięcie maszyny nie chce ruszyć jej do góry. Co może być?
    • Przez MfKrystian
      Witam ostatnio z  dnia na dzień przestał mi działać w Mf 3080 Wom jak wlączam wogóle nie reaguje nie drgnie nawet Kontrolka od womu się nie paliła a nawet jak się nie paliła to i tak mi działał I jakoś dziwnym trafem przestał działać
    • Przez rex15
      JD 7710. Mam problem z przełącznikiem od kierunkowskazów/świateł długich/klaksonu, działają mi tylko kierunkowskazy. Klakson sprawdzony na krótko i działa, wiec to wina tego przełącznika. Bardzo cięzko dobrać sie do tego mechanizmu, gdyż nie da sie zdjąc kierownicy(chyba). Jak ktoś to przerabiał to prosze o porady.
  • Dodaj nową pozycję...
v