Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

witam dzisiaj podczas orki zakleszczyla mi sie skrzynia biegów, i teraz nie moge przelaczyc z biegów polowych na szosowe  . A teraz pytanie do was jak ta skrzynie odkleszczyc , sa jakies sposoby aby to zrobic bez zagladania do skrzyni ?

Opublikowano

panowie w końcu zabrałem sie za tą skrzynie . Zrzuciłem pokrywę i chciałem to ręcznie przestawić ale nie chce przeskoczyć . Próbowałem na wiele sposobów ale bez rezultatu . Macie na to jakieś patenty ?

Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.02.2019 o 22:11, salas89 napisał:

no własnie łom pęka a skrzynia tylko lekko drgnie

Mam nadzieję że robisz to na wciśniętym sprzęgle, bo inaczej nie da rady, łomy będziesz łamał aż uszkodzisz w skrzyni w końcu coś,te rzeczy należy robić na wciśniętym sprzęgle.

Edytowane przez wieslaw16
Opublikowano

Panowie niestety nie udało się , więc ściągnąłem pokrywy boczne skrzyni i wychodzi na to ze zębatka nr 25 ma luz na wałku i nie chce wejść w zębatkę nr 17 tak jak by coś ją tam blokowało pomiędzy nimi 

25f1c7fdcb39313emed.gif

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zwc18
      Witam 

Panowie jest sprawa a mianowicie po odkręceniu dekla pod schodkami w Jumzie rolniczym moim oczom ukazał się tryb do napędu przystawki pomp jak w wersji budowlanej 
      Proszę powiedzcie mi czy da się go wyjąć bez rozpoławiania ? 
      Co się umordowałem i za chiny ludowe wyjść nie chce w prawą stronę  i tak myślę czy nie użyć piły szablastej do wycięcia sworznia 

Help 
    • Przez Konrad1245
      Witam mam taki problem gdyż ciagnik jest niby na luzie ale gdy puszczam sprzęgło nadal jedzie dodam ze nie mogę wbić zadnego innego biega chyba się zakleszczyły biegi jeśli tak to jak do tego się zabrać żeby je odkleszczyc pomocy 
    • Przez himen
      Witam, mam problem z orbitrolem , założyłem nowy orbitrol 100, siłownik 250mm., zbiornik na olej z filtrem 3l. Problem jest taki iż ciężko się kręci kierownicą, gorzej jak na serwie. Założyłem też nowa pompę nsz10 bo stara była padnieta i to samo, ponownie założyłem nową pompę nsz16 i tak samo ciężko się kręci, mierzyłem też ciśnienie i podczas pomiaru wywaliło uszczelniacz na NSZ 16 a więc zostałem przy nsz10, dodam że układ został odpowietrzony. Moim zdaniem to problem z orbitrolem, nie daje dobrego ciśnienia na siłownik a wy co poradzicie bo mnie już to doprowadza do szału? W grudniu montowałem zestaw do mtz82 i wszystko było dobrze, co poradzicie?
    • Przez staszek87
      Witam. Mam problem ze skrzynia biegow Range Command. Na plaskim terenie dziala bez zarzutu jak ciagnik stoi z górki ciezko jest wbic jazde do tylu. Skrzynia wyskakuje na N. Kiedy stoi pod górkę zdarza sie choc rzadziej problem z ruszeniem do przodu również po zalaczeniu rewersu i puszczeniu sprzegla wyskakuje na N. Skrzynia sie kalibruje bez problemu. Poziom oleju centymetr od max. Olej na skrzyni wymieniany ok 800mth filtr 200mth temu. Serwis nie wykryl błędów. Co moze byc przyczyna? 
    • Przez Dominikst
      Witam, posiadam zetora 9540 z 4 biegową skrzynią. Po skończeniu rozrzucania obornika biegiem 1 z przyspieszaczem nie mogę już wyrzucić biegu. Wajcha zaklinowała się na 1 biegu, nie da się zmienić na inny bieg.  Co jest przyczyną? Co mam robić?
      Dodam jeszcze, że za każdym razem, gdy chciałem zredukować z wyższego biegu na 1 to był zgrzyt, musiałem poczekać, aż traktor się zatrzyma.
  • Dodaj nową pozycję...
v