Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hej poszukuje jakiegoś dobrego uzasadnienia zakupu przyczepy skorupowej o ład. 8t i wału posiewnego o szer. 5m na areał 23ha, może jest jakiś "specjalny" język który oni akceptują? Zależy mi na czasie więc jeżeli ktoś byłby skłonny mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny, a jeżeli owe uzasadnienia przejdą jestem w stanie za to zapłacić 😉
Opublikowano

1. Odległość pól od gospodarstwa.

2. Zmienne Warunki pogodowe, które zmuszają do jak najszybszego transportu ziarna z pól do co magazynu co wymaga sprzętu o odpowiednich gabarytach

3. Prosta budowa skorupy co wpływa na jej bezpieczeństwo, szczelność i łatwość obsługi przez 1 operatora z poziomu kabiny. 

4. Tandem dociaza oś ciągnika przez co zdecydowanie polepsza trakcie ciągnika na polu co pozwolą zmniejszyć ugniatanie gleby. 

A teraz się pochwal co żeś za 8 tonowe skorupa znalazł?

Opublikowano
kolega kupił na mgr monosema 6 rzedowego z podsiewaczem do kuku a sieje tylko 6 ha u siebie.... oni że nie bo za duży siewnik i nie dadzą i teraz pompa z uzasadnienia: musi zakupić taki siewnik ponieważ maszyna która przyjeżdża na usługę koszenia jest 6 rzedowa. i dostał.
Opublikowano

kali2107 napisał:

kolega kupił na mgr monosema 6 rzedowego z podsiewaczem do kuku a sieje tylko 6 ha u siebie.... oni że nie bo za duży siewnik i nie dadzą i teraz pompa z uzasadnienia: musi zakupić taki siewnik ponieważ maszyna która przyjeżdża na usługę koszenia jest 6 rzedowa. i dostał.

Niezłe jaja, tutaj by było że kombajn co przyjeżdża na usługę koszenia ma zbiornik 8 ton :D

Opublikowano

o kombajnie też napisałem że duże pojemności i na mniejsze nie starcza😊 nie wystarcza, ogólnie to przyczepili się nawet że w piśmie przewodnim napisałem wał posiewny a w zestawieniu mam napisane wał uprawowy i proszą o wyjaśnienia, a dzwoniąc do sprzedawcy mówi mi że to wał uprawowy posiewny

Opublikowano
Co do wału znam kilka osób które brały expomy progress i one są oznakowane jako uprawowe A dali kasę na wały do ugniatania kiszonki, producent przysłał wały i do tego tabliczki znamionowe gdzie już są to wały do ugniatania A nie uprawy
Opublikowano
2 minuty temu, sadek9 napisał:

Co do wału znam kilka osób które brały expomy progress i one są oznakowane jako uprawowe A dali kasę na wały do ugniatania kiszonki, producent przysłał wały i do tego tabliczki znamionowe gdzie już są to wały do ugniatania A nie uprawy

no to jest przewał🤬

Opublikowano

Ja może podpowiem z innej strony co do przyczepy niemieckie marki podają DMC zamiast ładowności przez co w dowodzie jest ona zanizona i można kupić większą ewentualnie można kupić z homologacja od innego modelu dealer będzie wiedział o co chodzi-zapytaj. 

Zachodnie co wiem że jest DMC w dowodach to strautmann oraz fliegl 

Opublikowano
@witejus Nie do końca to jest przewał, bo widzisz te wały są do tego zakupione właśnie i raczej nie będą służyć jako uprawowe, chociaż mogą. Tu jest problem w tym że jeśli wał nazwany jest uprawowym to już nie może być uwzględniony we wniosku jako taki do ugniatania chociaż to jedna i ta sama maszyna... przepisy same zmuszają aby kombinować, a gdyby była komisja która sprawdzą takie zakupy byłoby z bani, wpadlby zobaczył i stwierdził: o jak zajebiście gniecie ten wał uprawowy. Ale tu tylko patrzą przez pryzmat papieru...
Opublikowano
koledzy to jeszcze jakaś talerzowkę trzeba wybrać co byście polecili do 25tys? Niestety dostalem tylko 3m ale i to dobre myślałem nad mandamem,staltechem i landstalem ale potrzebuje jej na już bo do 29 paź mam rozliczenie, także może macie coś u siebie na placu w okolicy😉
Opublikowano

lolq1660 napisał:

koledzy to jeszcze jakaś talerzowkę trzeba wybrać co byście polecili do 25tys? Niestety dostalem tylko 3m ale i to dobre myślałem nad mandamem,staltechem i landstalem ale potrzebuje jej na już bo do 29 paź mam rozliczenie, także może macie coś u siebie na placu w okolicy😉

Z tych 3 firm to tylko mandam.

Opublikowano
Dnia 14.10.2018 o 15:25, kellyq napisał:

Brał ktoś tura nie mając zwierząt, jak się wybronić w przypadku odmowy

U mnie nawet nic nie musiałem pisać po co mi ładowacz. Poprostu wpisałem i przeszło.