Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ma ktoś nr części tego krzyżaka i tulejki gumowej od dźwigni podnośnika z prawej strony która idzie do regulatora siłowego ?

Mój ma luz i opiera się na baku już, a regulacja na dźwigni już się skończyła :( Da się to dokupić w ogóle gdzieś ? Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Udało mi się dostać w okolicy za 10zl. 😋 Teraz ten krzyżak, czy tam powinny być krótkie swoznie po obu stronach przegubu czy jeden długi na wylot? U mnie środek stoi nie ruchomo.

IMG_20181029_173428.jpg

IMG_20181029_173402.jpg

Już sobie poradziłem :P

Edytowane przez JumperTomek

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez michnik12
      Witam poszukuje używanego rozdzielacza hydraulicznego podnośnika do ciągnika lamborghini 674-70
    • Przez trys
      pacjent mf 5430  rocznik 2013 podniósł ramiona podnośnika i nie opuszcza
      po odpaleniu  ehr się normalnie aktywuje
      przyciskając na cefce z tyłu  ciągnika do góry troszkę podnosi na drugiej cefce przyciskając trochę opuszcza
      przyciski na błotnikach podniosą trochę do góry i tyle samo opuszczają do dołu gdzie tkwi problem błagam pomocy bo to koń główny
    • Przez Cytus
      witam potrzebuje schemat podnośnik A mf135 potrzebuje jakie części się tam znajdują dziekuje
    • Przez miles3147
      Witam. Słyszałem kiedyś, że można zwiększyć udźwig w 4514 poprzez założenie cylindra i tłoka od 5714. Robił tak ktoś? Wyjdzie taniej, bo żeby zwiększyć siłownikami wspomagającymi udźwig o tonę, to trzeba wydać 2 tyś zł.
    • Przez Nikita_Bennet
      Witam ponownie.
      Dopiero co przyszły świece żarowe i miałem się do tego brać ale najpierw chcieliśmy coś z pszenicy zasiać. Skończyliśmy sianie kawałka (jesteśmy w połowie) ale już zjeżdżając z pola (4km) było słychać tak jakby stukanie między silnikiem a skrzynią biegów. Słychać po obu stronach ciągnika, bardziej metalicznie po prawej tam gdzie jest ten element/obudowa w który wchodzi dźwignia załączania przedniego napędu. Najgorsze że ostatnio musieliśmy kończyć talerzowanie MTZ952 a nie Zetorkiem 10145 bo tam padł mi alternator. Wyszło wtedy że trochę słabo napęd w MTZcie ciągnie ale człowiek pomyślał że pewnie tarczki trza dociągnąć.
      Co może być?
      Ogólnie na jutro plan jest taki aby spuścić olej ze skrzyni i zobaczyć czy nie ma opiłków lub śmieci, spróbować przez otwór z lewej strony, ten od smarowania sprzęgła zobaczyć czy coś nie walnęło przy sprzęgle choć tam niewiele widać, zwalić prawe koło i zdjąć tą przystawkę od napędu, sprawdzić czy tarczki są dokręcone bo to i tak muszę zrobić.
      Jakieś inne sugestie??
  • Dodaj nową pozycję...
v