Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam chciałbym się zapytać jakie polecacie warzywa na niewielką działkę czyli w skrucie co zasadzić/zasiać żeby tego było dużo i żeby się opłacało 😆😉
Opublikowano
jaki areał i jaka klasa ziemi. jakie masz maszyny i jak ze zbytem u ciebie
Opublikowano

zetorlublin7341 napisał:

jaki areał i jaka klasa ziemi. jakie masz maszyny i jak ze zbytem u ciebie

areał to kilkadziesiąt metrów 😂 maszyny mamy prawie wszystkie oprucz jakiś sadzarek do warzyw a zbyt to znajomy ma wykupiony stów na lokalnym bazarku

Opublikowano

RolniC napisał:

To jak kilka metrów to może wszystkiego po trochu? Potem sprzedać na tym bazarku i będzie kilka groszy.

myślałem żeby trochę buraków bobu czosnku i kopru

Opublikowano

My mieliśmy kiedyś po 1-2 ha bobu bardzo fajna kasa z tego jest tylko trzeba mieć ludzi i mnóstwo roboty z tym. Zrezygnowaliśmy z bobu i teraz tylko z warzyw jedynie kapusta, selera, ziemniaki i brokuł bo przestawiamy się z warzyw na bydło opasowe. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez dawidursus323
      Hey. Dzisiaj plewiłem mój bób. Miałem go bardzo zachwaszczonego bo przez 2 tyg lało i nie sie nie dało zrobić a ziemia to glina. Wiekszosc chwastów to 20% osty, 70% zboże [w tamtym roku na polu był owies i to jego jest najwiecej] i 10% inne. Co na nastepny rok zrobić aby zniszczyć te nasiona przed sadzeniem aby tyle tego nie rosło? roundap? gleboka orka?
    • Przez sajdi13
      witam mam takie pytanko zamierzam kupic wagę elektroniczną. Waga ma służyć glownie do wrażenia worków ze zbożem i do warzyw.
      Polecacie wagi jakiej konkretnej firmy?
      Za jaką cenę kupie dobrą wagę?
    • Przez luki9939393
      Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych moim tematem! Chciałbym aby wypowiedziały się osoby, które używają lub mieli styczność z sadzarką kubeczkową Agro-San lub bardzo podobną innego producenta. Podaje link do aukcji z Allegro:
      http://allegro.pl/sadzarka-rozsady-kubeczkowa-multiplaty-kostki-new-i5687384036.html  
      Chciałbym nią sadzić kapustę orac kukurydzę z multipłatów stożkowych. Jeśli miał ktoś styczność to proszę się wypowiedzieć na temat swoich spostrzeżeń.

• Przez gawron323
      Witam, mam 4 ha ziem 6 klasy i chciałbym pójść w warzywnictwo. Dodam że okolice mojej wsi to sami badylarze(sałata, rzodkiewka, pomidory) i nie wiem co by się opłacało na takie ziemie. W planach mam nawieść te ziemie torfem . Myślałem o kapuście i potem ją szadkować.  Proszę o jakieś porady
    • Przez Danielson21
      Witam interesuje mnie nabycie wentylowanych worków typu big-bag o maksymalnej ładowności 1,5t. Około 100-120 szt. Oczywiście worki tylko używane i maksymalnej cenie 8 zł 
  • Dodaj nową pozycję...
v