Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Który z podanych ciągników sprawdziłby się najlepiej jako główny ciągnik na 25ha gospodarstwo. 

Który jest najmniej awaryjny, czy Fendt spali mniej niż JD'y.

Jak jest z cenami części zamiennych i ich dostępnością.

Z góry dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam

Opublikowano
24 minuty temu, piotrek202127 napisał:

Witam,

Który z podanych ciągników sprawdziłby się najlepiej jako główny ciągnik na 25ha gospodarstwo. 

Który jest najmniej awaryjny, czy Fendt spali mniej niż JD'y.

Jak jest z cenami części zamiennych i ich dostępnością.

Z góry dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam

No nie wiem, każdy ma swoje zalety i wady, zważywszy że nasz rząd ciągnie na USA wybrałbym JD, a jak się wektory zmienią na Niemcy to wybierz Fendt.

Opublikowano
ciagniki wszystkie ok ale tutaj bardziej bym patrzyl na stan i mtg. Fendt napewno będzie mniej palić ale jako główny jd 6620 spokojnie by dał rade i jest jeszcze możliwość znalezienia takiego z przebiegiem poniżej 10k

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Mateuszek12
      Witam pomoże ktoś może miał ktoś problem tego typu. Niekce działać mi klimatyzacja w john deere 6910s co to może być za przyczyna.
    • Przez Dominik4321
      Witam mam do wyboru dwie prasy pasowe. Jedna z nich to McHale V660 która posiada 3 pasy. Drugą z nich jest John Deere V451M która posiada 6 pasów. Proszę o wypisanie wad i zalet  tych pras i czy lepsze bele są z prasy 3 pasowej czy 6 pasowej.
    • Przez Ruletka55
      Hej, 
      Spotkała mnie przykra sytuacja,  traktor zostal zalany

Przechodząc do sedna sprawy, martwi mnie jak podejśc w ogole do uruchomienia tego traktora, co niezbędnego warto zrobić ?
      Obecnie ciagnik umyłem dokładnie myjką ciśnieniową, teraz suszy się

Co na pewno zrobie w najbliższym czasie to: 
      - postaram się wyszuszyć elektroniczne rzeczy, odsłaniając plastiki, trudno dostepne miejsa sprobuje dosuszyc suszarką
      - wymienie olej w skrzyni bo na bagnecie majonez
      - wymienie olej w silniku (profilaktycznie)
      - wymienie paliwo

O czym powinienem jeszcze pamietac ? Myslalem o wyciagnieciu komputera pokladowego i zaniesc do elektronika zeby poczyscil specjalnymi substancjami

Dzięki za pomoc

• Przez AchimR
      Udało nam się przerobić eS-kę na wersję brazylijską.
      Nieważne czy wersja z 9l czy z 13l silnikiem. Wszystkie kombajny JD z DPF i dodatkowym kompresorem śrubowym można przerobić na wersję brazylijską, czyli z odłączonym kompresorem co dodaje mocy!!!
      Wkrótce więcej zdjęc.
      Kombajn już po testach.

Tak było

A tak jest teraz.
    • Przez yacenty
      Hejka,
      czy ktoś z was dokładał we własnym zakresie 2 komplety lamp aby uzyskać oświetlenie 360st?
      Moja kabina ma miejsca na boku kabiny i wewnątrz z przodu.
      Pytanie jest takie czy w brakujących miejscach jest wyprowadzona wiązka okablowania czy trzeba coś pokombinować? Coś dokładać czy ewentualnie pociągnąć tylko prąd kablem z lampy obok?
  • Dodaj nową pozycję...
v