Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Poszukuje wyświetlacz do komputera opryskiwacza Bravo 180S ponieważ odklejł się uchwyt i komputer upadł i połowa wyświetlacza pękła i nie działa. Potrzebuję namiary na jakiegoś magika lub kogoś kto ma taki wyświetlacz na sprzedaż. Cenna nowego jedynego jakiego znalazłem to 2000 zł a nowy komputer 3000.

Pozdrawiam 

Opublikowano
11 godzin temu, peugeot napisał:

Daj do naprawy elektronikowi . Albo rozkręć , odczytaj symbol wyświetlacza , dalej to google

Numer wyświetlacza to 

AC 162EY

ILY75H-BR

14-50

D89396

Opublikowano
20 godzin temu, peugeot napisał:

Szukaj wyświetlacza " LCD alfanumeryczny 2 *16 " podświetlany . Sprawdz, ile ma wyjść i ich opis ,wielkość.Najbezpieczniej będzie poprośic o pomoc elektronika

Ok dziękuję za odpowiedź 

🙂

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kamsmej
      Posiadam od niedawna Deutz Agrostar 6.08 rok produkcji 1995 116 KM (silnik: F6L913) i po przekręceniu kluczyka (włączeniu zapłonu) na wyświetlaczu najpierw pojawia się na ok 3s obraz jak w załączonym linku:
      https://drive.google.com/open?id=0B7FxIBTLzIhwSzM3ekFWMnJXVVE

następnie:
      https://drive.google.com/open?id=0B7FxIBTLzIhwNmhNTFN4Ull5TGs

i na sam koniec pozostaje na wyświetlaczu napis CAL:
      https://drive.google.com/open?id=0B7FxIBTLzIhwVGloWkxUMnU3SFU

Nie mam pojęcia co ten napis CAL oznacza i z czym on jest związany i jak go się pozbyć. Czy jest to może stan normalny? Proszę o pomoc.
    • Przez jacumi
      Witam,
      Dziś podczas talerzowania zapaliły się wszystkie kontrolki w moim Case MX100 (2000r).
      Ojciec jeździł i powiedział że wszystko się popodświetlało (akumulator, ciśnienia oleju, kontrolka od ręcznego itp itd)
      Pierwsza myśl była że mało oleju w silniku, poziom był minimum. Uzupełniono do 2/3 max. I nie pomogło.
      Jak wróciłem do domu (traktor stał 2-3 godziny) to sytuacja jest taka sytuacja jak na zdjęciu (traktor zgaszony, czyli ostygł).
      Kontrolki już się nie świecą wszystkie tylko te właściwe, traktor zapala (test tylko na chwile).

ktoś przerabiał coś takiego ??

pozdrawiam
      Jacek

• Przez danielhaker
      Nabyłem paleciak z wagą, która ma zbity wyświetlacz. Powiedzcie, czy wyświetlacz (PLOTECH E169497) który znalazłem w Chinach będzie pasował do mojego? 

Ewentualnie gdzie mogę taki znaleźć?

• Przez pawelus
      Witam . niedaleko mnie jest do sprzedania  sprowadzony z Danii Massey ferguson model 3080 .
      1
      Nieposiada od Komputera na prawym słupku  . Czy każdy Massey tego modelu go posiadał ?
      2
      Załączanie przedniego Napędu oraz blokady mechanizmu odbywa się za pomocą dodatkowo zamontowanych nowych przełączników . ( Nie przez fabryczne przyciski )  Przycisk półbiegu działa prawidłowo . 
      3
      Cały czas się  świeci dioda od przedniego napędu . 
      4. dioda od blokady mechanizmu po zalaczeniu sie nie swieci.

Czy taki ciągnik będzie dobrze funkcjonował czy odrazu trzeba bedzie mechanika od elektryki ?

• Przez kamyxxx
      Witam! 
      Podczas pracy przestał mi działać górny wyświetlacz, świeci się ale nic nie pokazuje. Są to podobne zegary jak w caseach czy new hollandach 
      Teraz nie wiem czyja to może być wina, czy samego wyświetlacza? czy może jakiegoś sterownika? a moze jakis kabel?
      Czy ktoś może spotkał się z czymś takim? 
      Podsyłam zdjęcia jak to wygląda 
      Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v