Skocz do zawartości

Wypłaty suszowe 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

też tak macie, że jest ponad miesiąc od złożenie wniosku i nic? Ani decyzji, ani pisma odraczającego, ani przelewu. 

Opublikowano
5 minut temu, agricolus napisał:

też tak macie, że jest ponad miesiąc od złożenie wniosku i nic? Ani decyzji, ani pisma odraczającego, ani przelewu. 

Fikales do marka(czy do staszka?) no i masz za swoje :)

Ja dostałem przelew chyba po 2 albo 3 tygodniach. A decyzji brak

Opublikowano

No, siła negatywnej telepatii Marka jest destrukcyjna i bezwzględna:), ale niecelna...ja dostałem 18 października, ale  znam wielu (przynajmniej pięciu rolników), którzy mimo złożonych wniosków (ostatnia dekada września-początek października) pozostają niezaspokojeni;)... ale z tego co piszecie nie jest to tylko specyfika mojej wsi

Opublikowano

tez dzwoniłem do agencji co z moim wnioskiem suszowym złożony 24.09 i  cały czas cisza i się okazało że faktycznie pomoc de minimis wstrzymana w całym kraju pamiętam jak we Wrześniu  Ardanowski mówił że jeśli ktoś ma stratę w uprawach powyżej 70% to kwestia kilku dni na wypłatę pomocy,ciekawe kiedy przeprosi za te słowa i skoryguje że to jednak kwestia kilku miesięcy 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Decyzje  z De  minimis  są  wstrzymane    ze  względu  na to że  skończył  się  limit  dla  Polski  na udzielenie Pomocy  De  minimis.      Na razie nie wiadomo  co  dalej  będzie   z  udzielaniem  pomocy  z De  minimis  

Opublikowano (edytowane)

26.10 ostatni komunikat o wypłatach suszowych😡

Musi trzeba znowu do mediów nie pisowych żeby interweniowali dlaczego obiecują a potem oszukują i zwodzą.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano

Wczoraj miałem telefon z gminy, Pani mówiła żeby jechać do agencji i składać wniosek z protokołem suszowym bo będą płacić. Tylko że ja w tym roku nie składałem, ale powiedziała że to jest wypłata za rok 2017...

Wiecie coś Panowie/Panie o tym ? Miałem powyżej 30% nic wtedy nie dostałem, niektóre uprawy były nawet powyżej 70%, jest sens to składać ? Trzeba mieć całość oszacowaną na powyżej 30% i wtedy przejdzie czy jak ?

Opublikowano

Nie wiem co ta Pani brała że takie jazdy ma ale głupoty gadasz ja dzisiaj składam i myśę że pod choinkę nowy SUV będzie w garażu

7 minut temu, lukasz493 napisał:

Wczoraj miałem telefon z gminy, Pani mówiła żeby jechać do agencji i składać wniosek z protokołem suszowym bo będą płacić. Tylko że ja w tym roku nie składałem, ale powiedziała że to jest wypłata za rok 2017...

Wiecie coś Panowie/Panie o tym ? Miałem powyżej 30% nic wtedy nie dostałem, niektóre uprawy były nawet powyżej 70%, jest sens to składać ? Trzeba mieć całość oszacowaną na powyżej 30% i wtedy przejdzie czy jak ?

.

Daron nmoże i nie mają bo pula wyczerpana ale na pewno do końca roku wypłacą

Opublikowano (edytowane)

Ja głupoty gadam ? Pytam właśnie Was bo dla mnie to jest niepojęte co ona mówiła... Rok temu nie było nic teraz nagle mówi aby jechać do ARIMR i z protokołem będą rozliczać i płacić..

A na koniec tekst po moich pytaniach jak to możliwe : "Nie chce Pan pieniędzy ? Ja mówie Panu że jak ma Pan protokół za 2017 podpisany i oszacowany to otrzyma Pan pieniądze"

Poszperałem:

http://www.sadyogrody.pl/prawo_i_dotacje/104/arimr_pomoc_dla_poszkodowanych_w_2017_roku_w_wyniku_dzialania_huraganu_deszczu_nawalnego_lub_gradu,15717.html

Cytat

Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa podała, że od 13.11.2018 r. do 27.11.2018 r. producenci rolni, w których gospodarstwach rolnych lub działach specjalnych produkcji rolnej powstały szkody w uprawach rolnych spowodowane wystąpieniem w 2017 r. huraganu, deszczu nawalnego lub gradu w rozumieniu przepisów o ubezpieczeniach upraw rolnych i zwierząt gospodarskich mogą składać wnioski o pomoc.

Przepraszam nie susza a grad... :)

Edytowane przez lukasz493