-
Podobna zawartość
-
Przez polo987
Mam pytanie do wszystkich hodowców trzody chlewnej i wszystkich którzy się orientują w temacie.Jak najlepiej ogrzać chlewnie w zimie(czym najlepiej).
Pozdrawiam
-
Przez MT1997
Jaki jest koszt budowy chlewni na 50 loch, porodówki w systemie wannowym, odchowalnia prosiąt, miejsce dla tuczników itp. Wszystko na rusztach. Jaki by był koszt takiej inwestycji?
-
Przez MT1997
Jaki jest szacunkowy koszt budowy chlewni w cyklu zamkniętym na około 80 macior, 14 porodówek, odchowalnia prosiąt, i 5 przegród po 120sztuk dla tuczników wszystko na rusztach. No i wiadomo, wszystko automatyka, wentylacja, paszociągi itp.+ Wyposażenia paszarni (śrutownik, mieszalnik, zboirniki na pasze itd)
-
Przez Gość Profil usunięty
Czy oplaci mi sie budowac chlewnie na ok 70 loch w cyklu zamknietym? Dodam ze hodowla mialaby sie odbywac na pelnym ruszcie, bezsciolkowo, wszystkie pasze pelnoporcjowki z zakupu. Swoje 35 ha do obsiania zbozem, rzepakiem i na sprzedaz. Czy moze lepiej wogole nie inwestowac w trzode? Dam rade utrzymac 3 osoby na samej uprawie gleby II, III, IV klasy? O dokupieniu ziemi niestety raczej nie ma mowy ze wzgledu na jej brak a raczej "trudno-dostepnosc".... Dodam jeszcze ze oprocz gospodarstwa jest dodatkowy dochod w postaci pensji z pracy zony.... Pozdrawiam
-
Przez Gość Profil usunięty
Witam serdecznie
Mam pytanie odnośnie ilości gromadzenia się spalin w pomieszczeniu ponieważ chciałbym postawić taką nagrzewnicę w chlewni i boję się ze mi podusi trzodę. Można to zastosować w budynku ze zwierzętami czy konieczny jest system odprowadzania spalin ??? interesuje mnie nagrzewnica 20 kw.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ferguson 6613 - buczenie w kabinie i pod.
Budowa chlewni