Problem z silnikiem, dziwny dzwiek od strony rozrzadu.
-
Podobna zawartość
-
Przez erni16pl
Jak w temacie mam problem z ciągnikiem MF 3080 głośno wyje skrzynia. Niewiem jaka jest tego przyczyna, i jak to naprawić? proszę o pilne odpowiedzi kto miał z tym doczynienia. wyczytałem coś o jakiśch łożyskach igiełkowych ale niewiwm jak je sprawdzić i gdzie się znajdują
skrzynia power shift 32x32 bez komputera zaczyna wyć jak się rusza pod wpływem obrotów i wyje coraz głośniej
z góry dzięki
-
Przez ZETOR10540Marek
Witam kolegów. Mam problem z zetorem 10540. Stuka mi coś z lewej strony z tyłu tak jakby uszkodziło się łożysko w zwolnicy. Niestety rozpołowiłem zwojnice i wszystko jest w idealnym stanie. Wymontowałem przystawkę od przedniego napędu okazało się żę uszkodziło koła zębate + koło zębate w skrzyni biegów. Kolejnym etapem było rozpołowienie skrzyni i wymiana tego koła zębatego jak i regeneracja przystawki. Wszystko się uspokoiło lecz gdy dzisiaj jechalem bylo dziwne stukanie bez przedniego napedu z tej samej strony. po chwili wszystko ustalo. Kolejna objawa jest taka ze słabo opuszcza podnośnik a podnosi normalnie. i słabo przerzuca pół biegi. koledzy co radzicie mi zrobic w takiej sytuacji??? Dodam jeszcze ze satelity w moście sa ok.
-
Przez void
Witam, zimą lub wiosną planujemy zakup Renówki jednak, aby mieć pewność, że jest to słuszny wybór, chciałbym dowiedzieć się kilku rzeczy. Jak wygląda trwałość, w razie awarii dostępność i ceny części do skrzyni? Ponadto chciałbym zapytać o most oraz podnośnik i jego pompę. Czy należy unikać EHR? Czytałem, że wszystkie Renówki po 95 r. miały już EHR. Ostatnie pytanie czym różni się Renault od Renault Claas poza nazwą i malowaniem?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas Celtis 456 RX problem z EHR
Zamek drzwi do MTZ 82