problem z ladowaniem w t 25 po wymianie alternatora
-
Podobna zawartość
-
Przez PEDRO_20
witam majstrów chce złożyć do ferdka alternator ten na pasek klinowy ponieważ mój obecny jest umiejscowiony za sprężarką. Chciałbym aby ktoś mi podpowiedział jak to zrobić czy muszę wymieniać pompę płynu chłodzącego ? bo słyszałem że potrzebna jest taka na dwa paski oraz jak wygląda mocowanie tego alternatora ?
-
Przez kanibal
Od pewnego czasu zauważyłem, że z pod głowicy zaczyna sączyć olej, okazało się, że tuleja jest pęknięta. Po wymianie tulei, tłoka i korbowodu przez mechanika coś stuka w silniku, ale nie mam pojęcia co.
-
Przez Mikua
Bardzo pilne, po wymianie koncówek jeden dzien było dobrze,teraz trzeba z poł minuty trzymać pedał w podłodze by wkrecił sie na obroty, co nie tak?
-
Przez arknaw
Witam, w mf 255 kontrolka alternatora swieci się ciągle (nie pełną mocą). Napicie na małej srubie alternatora 5,7V niezależnie od obrotów. Ogólnie nie ładuje. Sprawdziłem wszystkie diody, przejscie wirnika, szczotki połączenia, kontrolke ładowania. Czy możliwe że regulator napięcia uszkodził się w taki sposób, że nie umożliwia wzbudzenie alternatora? Jaki opór powinien mieć wirnik? (po podłączeniu wirnika do zasilacza regulowanego przy 14 prąd wynosił ponad 3A-czy to normalne?)
-
Przez gienek1312
Witam
Mam problem z podpięciem alternatora do zetora 5211:
http://img408.images...9269/004dxo.jpg
Alternator jak na zdjęciu tylko w tym moim brakuje tej kostki z kabelkiem, co to jest i musi to być?
Ma ktoś taki w swoim zetorze i wie jak powinien wyglądać schemat jego podpięcia?
Jeśli tak bardzo bym prosił o pomoc
Dodam że on nie jest nowy tylko wyjęty z jakiegoś auta chyba ze skody 105...
Pozdrawiam!
-

Rekomendowane odpowiedzi
MF6480 (2008r) Problem z rozruchem, akumulatory
Woda nie wsiąka w ziemie