Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam 4 lata temu zrobiłem remont c3603p wymieniłem wał korbowody głowice panewki pompę olejową tłoki tuleje pierścienie bo nie było ciśnienia oleju po remoncie było ok co roku miał mniejsze a nie dawno znów się zapaliła kontrolka od oleju na rozgrzanym silniku mechanik rozebrał stwierdził że wszystko ok jest podłożył tylko podkładkę pod zawór pompy oleju ale to nic nie dało proszę o pomoc co mu dolega

Opublikowano
ale sprawdzane zegarem? Pytam dlatego bo w MF 255 padło mi w ciagu ok 10 lat z 7-8 czujników, też jak sie rozgrzał olej przeświecało (migało) ciśnienie oleju mimo, że silnik miał dobre ciśnienie, wymiana czujnika i znow troche było dobrze. Ciśnienie zadziałania o ile dobrze pamietam to 0,4- 0,6 bara
Opublikowano

to ze kontrolka po pełnym rozgrzaniu pulsuje na wolnych (600-700 obrotów), a tak powyzej 800 juz przestaje to jest norma w tym traktorze.

Ja tak mam od nowego,

Wepnij sobie manometr i sie okaze, ze ciśnienie mocno pulsuje. wskazówka lata jak wariat chwilami schodzac ponizej 0,5 i wówczas kontrolka błyśnie, ale juz za dosłownie dziesiate czesci sesund cisnienie wynosi 1,5, by sa chwile znów spasc wyrażnie nizej.

Taka uroda tego silnika.

Grunt, ze sie nie świeci na stałe, ani ze nie pulsuje na wyzszych obrotach