Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Mam problem z turem 3 sekcyjnym, nie działa 2 sekcja, 1 i 3 działają poprawnie lecz gdy odłączę elektrozawór druga zaczyna działać

Nie wiem czy to wina elektrozaworu czy tak czegoś? 

Opublikowano
3 godziny temu, Endriu91 napisał:

Witam 

Mam problem z turem 3 sekcyjnym, nie działa 2 sekcja, 1 i 3 działają poprawnie lecz gdy odłączę elektrozawór druga zaczyna działać

Nie wiem czy to wina elektrozaworu czy tak czegoś? 

odłączysz zasilanie (prąd czy olej)?

Opublikowano

przez włącznik (przycisk) na joysticku powinien iść przewód plusowy. Jeżeli jest odwrotnie to cewka elektrozaworu   może działać na zwarciu z masą po ramie. Sprawdź czy bieguny są poprawnie połączone, a przedtem czy włącznika nie "skleiło" jak zauważył kolega powyżej.

Opublikowano
5 godzin temu, RU68 napisał:

odłączysz zasilanie (prąd czy olej)?

definitywnie zwarcie ponieważ odcięcie prądu przełącza cewkę muptimetr i do dzieła szukaj zwarcia  najpierw rozbierz manetkę często się urywają przewody i zwarcie gotowe 

Opublikowano

Witam, kupiałem jakis czas temu używany ładowacz Hydrometu. Ładowacz ma dwusekcyjny rozdzielacz plus trzecia sekcja na elektrozaworze. Ostatnio mam problem bo nie ma siły się podnieść, tzn gdy mocno przygazuje to uniesie big baga 500 kg na wysokość 20 cm i tyle. Jeśli ujme gazu, a dżojstik jest ustawiony na podnoszenie to ładowacz opaduje, a jeśli jest podniesiony i dżojstik w spoczynku to nie opaduje. 

Opublikowano

Przełożyłem zawór z innego rozdzielacza i bez zmian. Podpiołem zapasowy rozdzielacz z cyklopa sprawny na 100% i dalej nie ma siły podnieść, ale przynajmniej nic nie opaduje. Zakładając że nowo założony rozdzielacz jest sprawny wpiołem zegar i na maksymalnych obrotach silnika pokazał 60 bar czyli pompa też padnięta(pompa jest zamocowana na kole pasowym silnika przed chłodnicą). 

Opublikowano

witam ,ładowacz c-360 trzy sekcyjny coś się zacięło nie działa nic , dźwignie od hydrauliki na ciągniku jak założyć wyje pompa ,jak się zwolni coś pyknie na przewodach ,hydraulika w 60- tce ok, co może być przyczyną ostatnio używany był wszystko działało