-
Podobna zawartość
-
Przez michnik12
witam W najbliższym czasię planuję zakup prasy rolującej pod uwagę biorę sipme Z-279 , warfarme Z-543. Prasa współpracowała by z c-360 na areale około 20ha . Jakie są wasze opinie na temat tych dwóch marek pras i którą z nich wybrać według was.
-
Przez AgroRolnikŚląskiTeam
Witam drogich Agrofotowiczów i Agrofotowiczki ... mam dylemat , planuję zakup prasy zmiennokomorowej ale nie zabardzo wiem jaka prasa jest najlepsza . Budżet to około 50 tyś zł +/- , siatka , rotor i noże to podstawa . Boję się pras pasowych bo najczęściej dochodzi do samozapłonu ... pasy podobno lubią pękać ... widziałem prasę lely rp 445 niby fajna prasa ale te pasy gdzieś na siebie nachodzą podczas prasowania ... widziałem też John Deere 582 jak w suchej jęczmiennej słomie ślizgał się balot w środku ... Urzekła mnie prasa Krone Vario Pack 1800 / Comprima (ale ta jest poza moim budżetem +/-80 tyś ) . Nie sugeruję się ile ta prasa miałaby robić bo 2 tyś belek na sezon to nie jest dużo ale ma ona robić głównie na usługach i musi być konkurencyjna . Może ktoś z was odpowie mi od czego zależy że niektóre prasy nawijają poza krawędź belki siatkę a niektóre nie ?
-
Przez Stacho1244
Witam potrzebuje opini ktozy w najblizszym czasie zakupili taki ciagnik lub maja jakies doswiadczenie . Ogolnie poszukuje ciagnika do 230 tys z turem , glowie by pracowal by zwozeniu balotow i oborze i agregat przedsiewny. wymiary raczej mi nie przeszkadzaja gabarytowe gdyz mam duze i wysoka obore. zastanawialem sie nad nowym ursusem ale sa rozne opinie na ich temat. bardzo chetnie bym wysluchal konkretow i o innych markach. raczej wole prosty ciagnik , malo elektryki. wiadomo w przyszlosci mniej sie bedzie mialo do popsucia. Od razu mowie musi byc nowy gdyz bedzie brany na program.z gory dzieki i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi
Malowanie ursus 1201
Valtra ,Lemken .Rauch ,FTS