-
Podobna zawartość
-
Przez Emil1254
Panowie mam wodę w oleju uszczelka dobra głowica też sprawdzana a z tego co wiem to tam są tuleje suche i nie mam pojęcia jak olej się tam dostaje czyżby blok pekniety? Jest jakaś firma warsztat godny polecenia w okolicach Elbląga?
-
Przez Piotrek2510
Witam mam problem z silnikiem Kubota v1505 gdy jest zimny to chodzi dobrze a gdy się rozgrzeje to wchodzi na wysokie obroty. Pompa wtryskowa wymieniona, przewody paliwowe sprawdzone, filtr paliwa zmieniony. Co może być tego przyczyną?
-
Przez Blusik
Witam
Zakupie dokumenty lub ramę z dokumentami do traktora SAM.
Jestem z Śląska
Kontakt PW
-
Przez Blusik
Witam
Silnik po remoncie i dotarty na zimny silniku pokazuje 3-4 bary a po rozgrzaniu na wolnych z 0.5-1 bar na obrotach max z 1-1.5 bara olej 15w40 z jasola.
Na wiosnę będę wymienić. Czemu takie slabe ciśnienie? Wystarczy doregulowac zawór czy co.
-
Przez krzyfo
Witam Panów
Posiadam traktor massey 3085 i nastała dziwna usterka do zdjagnozowania.
Mianiowicie traktor posiada dynashift i po zimie 2016 roku zaczał sie slizgac na połbiegach B i D co zwłaszcza widac pod obciazeniem nie daje sobie rady slizga sie i staje w miejscu na polbiegach A i C jedzie i ciagnie normalnie i pracuje do tej pory.
Tarczki dynaschift zostały wymienione i nie dało to zadnego rezultatu.
Elektrozawory do dynaschift tez były wymienione na nowe i tez nie pomogło. Traktor po odlaczeniu pradu na elektrozawory podobno powinien pozostac na polbiegu D ale pozostaje na połbiegu A.
Komputer został przerobiony na przekazniki i tez nie pomogło.
Moze ktos miał lub domysla sie co za usterka nastapilą ze traktor slizga się na połbiegu B i D lub poleca dobrego mechanika (jestem z lubuskiego) z gory dziekuję
-

Rekomendowane odpowiedzi
Case cs110 problem z parzystymi półbiegami (2 i 4) - ślizgają się i...
Massey Ferguson 3095 & dwie polskie przyczepy