Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś w moim ciągniku zaczęła podswiecac kontrolka od ciśnienia oleju w skrzyni i wtedy ciągnik sam zaczyna mieszać biegami tzn półbiegami.....

Pomocy MF 3095 dynashift

• Haha 1
Opublikowano
Bandit - trochę racji w tym jest. Mogę się założyć, że ciągnik nadal w akcji a potem płacz bo się tarczki wyślizgają. Chcesz robić sam to poznaj skrzynię a nikt Ci tu wykładu nie zrobi - albo literatura albo do roboty. Zacznij od opisu kontrolek. Inny sposób - oddaj do fachowca.
Opublikowano

Rolnik , co Twój lajk pod tematem oznacza ? Z czego znowu się cieszysz ? o.O

Opublikowano (edytowane)

Co oznacza ta kontrolka? Jesteś tępszy niż ustawa przewiduje i jeszcze się rzucasz...

Lecimy: czujnik, przewody, sterownik, pompa, trójdział, filtry, olej. A i najlepsze to nieszczelność układu. Baw się dobrze ;)

1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Rolnik , co Twój lajk pod tematem oznacza ? Z czego znowu się cieszysz ? o.O

A czego oczekiwać od człowieka, który daje na tace w intencji "byle mi było lepiej niż sąsiadowi", który gotuję się w sobie jak ktoś inwestuje w postęp... Taki z niego ograniczony doniczkowiec

Edytowane przez Departament
Opublikowano
7 godzin temu, bandit1945 napisał:

Departament cwany przez kable jesteś a w realu to pewnie neos 😉

Nawet nie umiesz zapoznać się z działaniem skrzyni a uważasz że ktoś Ci przez "kable" naprawi ciągnik.

Ale skoro szukasz pomocy przez "kable" to sprawdź czy nie przepaliła Ci się żarówka od kierunkowskazu, to może być przyczyną.

• Haha 2

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Emil1254
      Panowie mam wodę w oleju uszczelka dobra  głowica też sprawdzana a z tego co wiem to tam są tuleje suche i nie mam pojęcia jak olej się tam dostaje czyżby blok pekniety?  Jest jakaś firma warsztat godny polecenia w okolicach Elbląga? 
    • Przez Piotrek2510
      Witam mam problem z silnikiem Kubota v1505 gdy jest zimny to chodzi dobrze a gdy się rozgrzeje to wchodzi na wysokie obroty. Pompa wtryskowa wymieniona, przewody paliwowe sprawdzone, filtr paliwa zmieniony. Co może być tego przyczyną?
    • Przez Blusik
      Witam
      Zakupie dokumenty lub ramę z dokumentami do traktora SAM.
      Jestem z Śląska 
      Kontakt PW
    • Przez Blusik
      Witam 

Silnik po remoncie i dotarty na zimny silniku pokazuje 3-4 bary a po rozgrzaniu na wolnych z 0.5-1 bar na obrotach max z 1-1.5 bara olej 15w40 z jasola. 
      Na wiosnę będę wymienić. Czemu takie slabe ciśnienie? Wystarczy doregulowac zawór czy co. 

• Przez krzyfo
      Witam Panów 
      Posiadam traktor massey 3085 i nastała dziwna usterka do zdjagnozowania.
      Mianiowicie traktor posiada dynashift i po zimie 2016 roku zaczał sie slizgac na połbiegach B i D  co zwłaszcza widac pod obciazeniem nie daje sobie rady slizga sie i staje w miejscu na polbiegach A i C jedzie i ciagnie normalnie i pracuje do tej pory. 
      Tarczki dynaschift zostały wymienione i nie dało to zadnego rezultatu.
      Elektrozawory do dynaschift tez były wymienione na nowe i tez nie pomogło. Traktor po odlaczeniu pradu na elektrozawory podobno powinien pozostac na polbiegu D ale pozostaje na połbiegu A.
      Komputer został przerobiony na przekazniki i tez nie pomogło.
      Moze ktos miał lub domysla sie co za usterka nastapilą ze traktor slizga się na połbiegu B i D lub poleca dobrego mechanika (jestem z lubuskiego) z gory dziekuję
  • Dodaj nową pozycję...
v