-
Podobna zawartość
-
Przez Olik
...A mianowicie chciałbym zdjąć blokadę predkości w DF k100 bo pełną prędkość (45 km/h) uzyskuje on przy 1900 obr/min a przy 2400 obr/min rozwijał by on zawrotne 50 km/h.
Gdzie się z tym udać?? A może ktoś zna sposób na samodzielne podjęcie się tej czynności?? Proszę o podpowiedzi, może ktoś już to robił??
PS: Chce to zdjąć bo do najdalszego pola mam 30 km a zawsze 5 km/h to trochę szybciej
Z góry dziekuje za podpowiedzi
-
Przez marcel9797
Witam.Naprawiam w przyczepie hl 6011 hamulcebi niestety konieczna jest wymiana okladzin.Stad pytanie jak zdjąc bęben. Macie jakieś sposoby?
-
Przez marciniu94
Witam, chcialbym sie doradzic w jednej sprawie, otoz dzisiaj zobaczylem ze w moim rekordzie pas jezdny ten co idzie do sprzegla jest strasznie napiety natomiast drugi od silnika jest luzny tak ze reka bym mogl zdjac, dodam ze oba pasy sa nowe i byly wymieniane w poprzednim sezonie, takze ich dlugosc zapewne jest taka sama. Czy ktos mial moze podobny przypadek? Probowalem jeszcze tej regulacji tlokiem, ale nie przynioslo to duzych efektow, a moze poprostu napiac ten pas a ten drugi od sprzegla sie tez ustawi bo talez srodkowy w wariatorze jest ruchomy, juz nie wiem co robic a nie chce duzo kombinowac i nerwow sobie psuc. Prosze o pomoc z gory dzieki
-
Przez Marcin91
Witam.
Mam problem ze sprzęgłem w kombajnie Fahr M922. Podczas koszenia kiedy chciałem wrzucić wsteczny bieg, nie udało się biegu wrzucić, a za to bardzo zgrzytało i działo się to przy próbie wrzucenia któregokolwiek biegu. Pedał sprzęgła wydawał się pracować jak zwykle. Odpaliłem więc kombajn na biegu trzymając wciśnięte sprzęgło, kombajn lekko ruszył po czym nagle przestał jechać i biegi dało się normalnie wrzucać, więc wróciłem nim do domu. Dzisiaj znowu się to stało, z tym, że już te numery z odpalaniem na biegu nie przeszły, więc dokosiłem kawałek co miałem, ale sprzęgło w ogóle nie rozsprzęglało - wciśnięte czy puszczone kombajn jechał. Co to może być za przyczyna? Czy uszkodzeniu uległ docisk? Tarcza? Dzisiaj wieczorem będziemy rozbierać, ale może ktoś miał podobny przypadek i wie czego już mógłbym się spodziewać.
Dodam, że przy kole jezdnym sprzęgła zmienialiśmy części zaznaczone na czerwono, są to: część pływająca koła jezdnego, sprężyny oraz koło dociskające sprężyny.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Silniczek obrotów wialni
Volvo FL7 + Wackenhut