Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MariuszKlim napisał:

tu mam po dodawać działki i obliczyć sumę na których wystąpiła susza powyzej 70%? jeśli dobrze rozumiem to tak

2018-09-17 19_21_10-INSTRUKCJA WYPEŁNIANIA WNIOSKU.png

podawac dzialki masz w zalacznikach z odpowiednimi %. potem kazdy zalacznik zsumowac i wpisac tu, gdzie pokazales

Opublikowano

U mnie jeszcze cudowniej. W rubryce ,,data wystąpienia szkody":01.04.2018- 29.06.2018. Ale to nie koniec. Końcowy termin czyli 29.06.2018 przekreślony długopisem, a w miejsce 28 wpisane-również długopisem 10 i parafa i pieczątka zastępcy wojewody. Śmieszne tym bardziej, że u mego sąsiada na protokole w rubryce ,,data wystąpienia szkody" widnieje 01.04.2018-28.06.2018. I nic nie jest przekreślone. Ta sama gmina, sąsiednie pola, a różne daty wystąpienia szkody!!!! Tak szacuje wojewoda podlaski:) No i jeszcze pytanko do bardziej kumatych kolegów-forumowiczów. Czy terminy ,,data wystąpienia szkody" i ,,dzień wystąpienia szkody" są tożsame??? Bo moim zdaniem nie!

Gość marekfarmer
Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

IMG_20180917_193202.thumb.jpg.7040c5e7590f9302170412c3f640e4d1.jpg

interweniuj  w kwietniu nie było suszy  ska  te   tuki  w komisji  to wzięli   jedź wyjaśniaj  szkoda  kasy  aby przepadło  

Opublikowano
11 minut temu, marekfarmer napisał:

interweniuj  w kwietniu nie było suszy  ska  te   tuki  w komisji  to wzięli   jedź wyjaśniaj  szkoda  kasy  aby przepadło  

Byłem w gminie u tych z komisji suszowej to mówił że tak kazali pisać, to gdzie intetweniować toż 5000zł w plecy to nie 2 piwa że można olać

Gość marekfarmer
Opublikowano

Do wojewody   u nas  tego  nie ma   więc  jakoś dziwnie to wygląda 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Byłem w gminie u tych z komisji suszowej to mówił że tak kazali pisać, to gdzie intetweniować toż 5000zł w plecy to nie 2 piwa że można olać

Ale z czym masz problm przecież masz aktualną polisę bicie piany o nic urzędnik zła interpretację ma i tyle

Opublikowano

zetorki12 napisał:

Dobra zmiana . Czujecie  się już wydymani

rozumiem, ze nie skladasz zadnych wnioskow o wsparcie rzadu? o zwrot akcyzy tez sie nie ubiegasz? o 500+ tez zapewne nie, bo patrzac na Twoje komentarze jestes zbyt dziecinny aby muec dzieci.

• Thanks 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

I co on przyjmie szaraka bez zapowiedzi z otwartymi rękoma myślisz?

Wojewoda  nie  bo on się tym nie zajmuje osobiście  ale  są tam ludzie  w dziale  Rolnictwa  którzy są  od suszy    jak nie to dzwoń do  Ministerstwa  i  zapytaj  się  czy  kawali wpisywać komisją  że  susza  jest od 1.04.2018    w  co wątpię  bo  by u nas   też  tak wpisali  

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

To jak mu wytłumaczyć że źle myśli?

Tak jak pisałem składaj wniosek bo na 20 czerwca miałeś aktualną polisę tyle w temcie

Czyli jest to okres w jkim susza wystęowała

Opublikowano

Nie  widzisz że rolników w wała robią ? Urzędników się czep , a nie mnie .

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, staszek131415 napisał:

Ale z czym masz problm przecież masz aktualną polisę bicie piany o nic urzędnik zła interpretację ma i tyle

Staszek  nie  mylisz  się  on ma wpisane  że  susza wystąpiła  od 1 kwietnia   i trawał do  11 czerwca   czyli w ARIMR  zrobili  dobrze  

Błąd  zrobiła komisja wpisując  takie bzdury   i  ludzie  wojewody którzy tego nie wychwycili  

Bo polisa ma być  przed  wystąpienie  klęski  co u rolnika jest  1.04

U mnie w wniosku  terz  bzdur  nawpisywali  i wojewody ludzie  to wykryli  i równo  tydzień temu  dopiero podpisywałem poprawiony  i  dziś  dostałem z powrotem podpisany  

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Rolnik1973 napisał:

3 minuty temu, staszek131415 napisał:

To jak mu wytłumaczyć że źle myśli?

skladaj wniosek i zaznacz ze ubezpieczone. jak bedzie zle to odrzuca po sprawdzeniu. potem bedziesz sie martwil.

Opublikowano

zetorki12 napisał:

Nie  widzisz że rolników w wała robią ? Urzędników się czep , a nie mnie .

mnie nie robia, wiec nie mam sie czego czepic. moja gmina i arimr jest w porzadku do rolnika.

Opublikowano (edytowane)

To co się do mnie przypier...?/ Nigdy nie będziesz.

Edytowane przez zetorki12