Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.  Mam John Deera 2850 z turem JD 640A. Problem polega na tym że tur strasznie trzęsie przy podnoszeniu jak również przy opuszczaniu, nie można normalnie nim pracować.  Obie pompy były wymieniane (ta w środku i ta na zewnątrz).  Tura dokupowałem i podłączyłem zasilanie z tyłu na wyjściu hydrauliki (na zdjęciu nr 1), a powrót wkręciłem w górną pokrywę skrzyni (widoczny na zdjęciu nr 2). Olej strasznie się nagrzewa. Rozrusznik ma ciężko zakręcić jakby w obiegu ciągle trzymało ciśnienie bo poszedł mi wieniec już drugi raz. 
I stąd pytanie co może być powodem moich problemów ?  Źle podpięty TUR czy coś z jakimś zaworem ? 

1.thumb.png.d345a5a92a59620591fede92ac7c755c.png2.thumb.png.6f3be87f00adc0abd90958817e73932d.png 

Zamieszczam zdjęcia podłączenia TURa

Opublikowano

Zapomniałem dodać że nie ma reguły kiedy zaczyna trząść. Czasami jest tak że pojawia się to zaraz po uruchomieniu ciągnika a czasami po jakimś czasie. Dzięki Admon1212, spróbuję się podłączyć pod nr 5 i dam znać. 

Opublikowano (edytowane)

Na początku gdy zmieniłem zewnętrzną pompę to podnosił aż za szybko, trzeba było się nauczyć delikatnie operować joystickiem. Teraz gdy wszystko jest ok to normalnie podnosi a gdy zacznie trząść to bardzo wolno podnosi.

Edytowane przez Filipson
Opublikowano
a ja teraz po dokładnym wpatrzeniu dostrzegłem bardzo mało średnicę metalowego węża zaraz za zloczem no chyba że takie zdjęcie .ALE Tak jak kolega wyżej sprawdź pod innymi złączami
Opublikowano
a więc po wyeliminowaniu tych zeczy zostaje rozdzielacz w ciągniku oraz ten od tura . radzę zacząć od tura jeśli masz jakiś zakład który robi hydraulike zawieź rozdzielacz niech ci sprawdzą a nie wymieniać niepotrzebnie
Opublikowano

Powrót podłączyłem pod nr 5 i jest o wiele lepiej, tur wolniej podnosi, wolniej też opuszcza ale jak się rozgrzeje trzęsie podobnie... Może jakiś zawór ? 

Opublikowano

Witam. Spróbuj takiego rozwiązania: 

. U mnie też był ten sam problem ale pomogło to rozwiązanie z dodatkowy elektrozaworem(poczytaj komentarze pod filmem).

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrewk
      Do sprzedania dwa siłowniki jednostronne do ładowacza czołowego 40/60 skok 630mm ( min 870mm, max 1500mm ).

Siłowniki jak nowe, używane niecałe 6 miesięcy - powód sprzedaży jest prosty, wymieniam na wzmocnione.

Możliwość wystawienia na allegro.

Cena 300zł/komplet.

Jak dobrze zagadasz to wysyłka przy wpłacie na konto w cenie

___________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca 

• Gość
      Przez Gość
      Planuje za jakiś czas pospawać sobie widły do bel i w związku z tym mam kilka pytań. Jakiej długości zęby ? Myślałem o 110 cm, czy 88 cm wystarczą ? Kupić tańsze zęby po około 70 zl czy lepiej dołożyć np. do Waryńskiego?
    • Przez Papkin
      Tak jak w temacie, interesują mnie opinie o tych ciągnikach. Dlaczego te modele? Ze względu na niską oborę, oba będą się mieścić. Ciężka znaleźć ciągnik 80-100km który ma 260-265cm.
      Ciągnik potrzebny do tura, transport,ładowanie beli, siewnik do kukurydzy 4 rzędowy, zgrabiarka do siana. Ewentualnie prasa,kosiarka,agregat talerzowy ale to w wyjątkowych sytuacjach.
      Chętnie też rzucę okiem na inne propozycje ale ciężko coś znaleźć pod wymiar jaki potrzebuję.
      Z tego co się rozejrzałem to celtisy to dosyć nowe ciągniki bo produkowane od 2003r, ceresy nieco wcześniej.
      Interesuje mnie każda opinia. Jakie skrzynie, silniki, mosty są tam montowane. Jak z elektroniką w tych modelach, sporo czy są w miarę mechaniczne. Jak z awaryjnością,spalanie. Za każdy post będę wdzięczny. 

• Przez seba836
      Witam szukam zestawu do siania myślałem o Amazone d9 z broną aktywną, polecacie coś lepszego czy lepiej ze zwykłym agregatem uprawowym szukać . Posiadam JD 6520 120km szukam tak do 40-50 tyś
    • Przez seba836
      Witam mam problem z wyłącznikiem prądu jak się pomylę i kliknę dwa razy na ON to nie chce się już włączyć przez kilka godzin/dni. Ostatnio czekałem 2 dni i normalnie po tym działa wiecie o co może chodzić i jak to obejść ?
  • Dodaj nową pozycję...
v