Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam problem z przykręceniem mocowania pompy, otoż czy tam musza być jakieś specjalne podkładki prócz uszczelek? sama uszczelka  to za mało, brakuje aby doszło do korpusu, a dalej dokręcić się już nie da 

Opublikowano

Nie chce Ci dojść obudowa napędu do korpusu sprzęgła czy same śruby nie chcą się głębiej wkręcić? 

Jeśli pierwsze to albo nie trafiłeś na kołki ustalające albo koła zębate źle się zazębiły. Chyba że wymieniałeś któreś i jest większe. Tam idzie tylko uszczelka a podkładki są pod same śruby.

• Thanks 1
Opublikowano

One są dosyć pasowne, żeby dobrze ustawić koła zębate względem siebie. Lepiej by było żeby oba zostały, ale jak już skręciłeś to trudno. Możliwe, że krzywo siadło na początku i zrobił się zadzior w otworze lub na kołku jak próbowałeś dokręcać.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez stogi
      witam 
      mam problem z mf 699 a dokładnie z podnośnikiem szarpie przy podnoszeniu i bardzo wolno podnosi nawet gdy dodaje gazu praktycznie nie ma wielkiej różnicy 
      podobno da sie mu zwiększyć ciśnienie w układzie tylko jak?? próbował ktoś ?
      przy podpięciu do przyczepy wywraca bez problemu 10t na małych obrotach 
    • Gość
      Przez Gość
      Czy ktoś próbował ją rozebrać i zregenerować?

• Przez Jan556
      Czy dorabiał ktoś może przedni napęd Ursusa C360 z mostu od Stara 660?
    • Przez majes
      każdej wiosny mam problem z rozsianiem nawozu. Mam podmokłe ziemie. Do tej pory czasami udało się rozsiać po przymrozku. teraz mamy zakaz stosowania przed 1 marca i efekt taki że mamy zaraz kwiecień, a u mnie nie mam mowy z wjechaniem w pole, rośliny aż proszą się o zasilenie nawozem.
      Chciałem założyć bliźniaki ale zastanawiam się nad zbudowaniem napędu gąsienicowego. Efekt końcowy chciałbym żeby był taki :)

Gość tu ma na sprzedanie gotowy ale cena spora.
      https://www.olx.pl/oferta/naped-gasienicowy-CID5-IDjV5gr.html#3580abf2ca
      Trochę zabawy w warsztacie ale powinno się udać. Znacie może kogoś kto wykonał już taki napęd?

• Przez rolkam72
      Witam wszytkich. Właśnie jestem przed zakupem nowej pompy do opryskiwacza biardzki 400l i tu pytanie.
      Jakiej firmy najlepsza byłaby nowa pompa.Słyszałem rózne opinie  Biardzkich nowych pompach i teraz właśnie takie pytanie jaka firma żeby to trochę pochodziło a nie oddawać na gwarancje po 20 ha oprysku ( słyszałem o takich przypadkach) .Może ktoś właśnie ma podobne doswiadczenia chętnie skorzystam z rad innych .
      Ma to być pompa od 100 do 120l/min wydajności 
  • Dodaj nową pozycję...
v