Skocz do zawartości
Mikua

Mocowanie napedu pompy hydraulicznej

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Mikua    10

Panowie, mam problem z przykręceniem mocowania pompy, otoż czy tam musza być jakieś specjalne podkładki prócz uszczelek? sama uszczelka  to za mało, brakuje aby doszło do korpusu, a dalej dokręcić się już nie da 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mani51    135

Nie chce Ci dojść obudowa napędu do korpusu sprzęgła czy same śruby nie chcą się głębiej wkręcić? 

Jeśli pierwsze to albo nie trafiłeś na kołki ustalające albo koła zębate źle się zazębiły. Chyba że wymieniałeś któreś i jest większe. Tam idzie tylko uszczelka a podkładki są pod same śruby.

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Mikua    10

Faktycznie, jeden kołek nie chciał wejść, czemu? nie wiem, usunąłem go i teraz wszystko ładnie dochodzi,

Dzieki Mani51 :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mani51    135

One są dosyć pasowne, żeby dobrze ustawić koła zębate względem siebie. Lepiej by było żeby oba zostały, ale jak już skręciłeś to trudno. Możliwe, że krzywo siadło na początku i zrobił się zadzior w otworze lub na kołku jak próbowałeś dokręcać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez UrsusC-330
      Witam, 
      Mam pytanie odnoszące się do wyboru parametrów pompy i agregatu prądotwórczego, mam około 1 ha truskawek, wykopałem studnie głębinową, głębokość studni  30 m, lustro wody jest na ok. 12m i teraz jakie parametry, moc powinna mieć pompa i agregat żeby  dały rade pchać tę wodę? 
    • Przez jacek472
      Jak w temacie Odpaliłem swojego new hollanda nie odpalanego ze 3 tyg i strasznie wyje pompa hydrauliczna, a gdy próbowałem podnieść podnosnik lub skręcić kołami to cała wieś słyszała zgrzytanie wruum wryyyyyy wraaa pompy, aż zgasiłem i ponownie odpaliłem i to samo i wyskakiwał błąd z cisnieniem oleju,ale pochodził trochę poszarpało podnosnikiem przy podnoszeniu olej trochę się zagrzał i ucichło. Na monitorze pokazywało temp. cieczy chłodzącej -12, stał na zewnątrz. 
      Wydaje mi się że to nie jest normalne i chyba powinienem zgłosić to na serwis na gwarancji? ciągnik 27h od nowości nic nie podpinane do hydrauliki zewnętrznej, więc olej orginał, (chba że diler coś nakombinował bo jak go przywieźli miał 13h, to tłumaczył się że tak mają jak dowożą nowe że jest przegląd na 10h i mają powyżej 10h)
    • Przez MarcinSameSilver80
      Witam.
      Mam problem z przednim napędem.
      Przy włączony napędzie przy ruszaniu coś zgrzyta w skrzyni i napęd się nie dołancza.   Elektrozawory zamieniłem z blokada mostów. blokada działa a dołanczanie napędu dalej zgrzyta.
      Wcześniejszy problem to ze nie da siś wyłączyć wałka WOM. Kręci się cały czas, ale tego nie robiłem bo nie używam WOM. Dodam  że podnośnik i tur działają bez zarzutów.
    • Przez tre_k
      Panowie cieknie mi z jak na zdjęciach poniżej,
      ZDJĘCIE
      Gdzie mogę dostać zestaw naprawczy do tego? czy trzeba wymienić całą pompkę zasilającą? czy można ją uszczelnić? podpowiedzcie coś.
    • Przez Krzysztof_kc
      Pomocy. Jak wymontować pompę wtryskową w ciągniku Renaulr 145-14TX
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.