-
Podobna zawartość
-
Przez andrz17xd
Witam wszystkich tutaj na forum. Piszę tutaj bo chciałbym się was poradzić w pewnej sprawie, a szczególnie chodzi mi o użytkowników którzy posiadają kombajn claas dominator 85. Chciałbym się dowiedzieć od czego służy lampka zaznaczona w kółeczko na zdjęciu. Domyślam się, że służy ona do retromatu, ale chciałbym się dowiedzieć co dokładnie ona sygnalizuje?
-
Przez Gość
Witam. Mam pytanie odnośnie zakładania trwałego użytku zielonego .
Czy jest sens zakładania łąki bez dawania obornika ??? Rok temu zaoralem stare łąki / pastwiska 2,6 ha , potem posialem owies z seradela po czym owies zebrałem na kiszonkę w baloty .. seradela odrosla bardzo słabo (rzadko) ze względu na suszę po czym ja właśnie zaoralem . Chcę tu posiac teraz nowa trawę z motylkowymi jako wsiewke w zyto bądź pszenżyto ??? Obornik nie dawany .. Czy jest sens zakładac łąkę na kilka lat bez obornika .. ??? Ziemia to 4-5 klasa , ph w normie .. Czy wystarczy samo npk np polifoska 6 w ilości 300 kg na ha na początek ??? Zastanawiam się czy teraz by było lepiej posiac żyto z wyką a za rok dać normalnie obornik i wsiac trawę .. co sądzicie ??? 1,6 ha będzie kosno pastwiskowa ( czyli bydło troche nawozu zostawi ) a 1 ha tylko kośna ..
-
Przez Theprzemo205
Witam Jestem zainteresowany tym oto kombajnem. https://www.olx.pl/oferta/claas-mercator-50-kosa-3m-oryginal-jeden-wlasciciel-export-szwecja-CID757-IDCeVnD.html#fe296148d1
Za bardzo się nie znam na kombajnach. Dotychczas uztkowałem tylko Claas Cosmos. Czy mercatorem da rade kosić kukurydze i rzepak? Czy te 2029 motogodzin to dużo jak na taki kombajn?
-
Przez MfKrystian
Witam mam maly problem z Prasą New Holland 548 mianowicie bele po sprasowaniu są miekkie w środku ręka bez problemu wejdzie i chciałbym zwiekszyć ścisłość beli poprostu żeby były lepiej zbite wiecie może gdzie to wyregulować prasę mam od niedawna
-
Przez Dawid1156
Witam, zamierzam zakupić kombajn claas lexion 540 z 2005 roku, potrzebuje informacji na co szczególnie zwrócić uwagę przy zakupie takiego kombajnu. Ogólny stan to wiadomo ale czy są jakieś szczególne rzeczy którym trzeba się przyjrzeć. Chętnie usłyszę też ogólne opinie na temat tego kombajnu, docelowo ma pracować na 150 ha plus małe usługi.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Amazone ZA E 402 400L + Wałek WOM
Claas evion 430 maxi