-
Podobna zawartość
-
Przez wielkopolska02
Hej chciałbym hodować krowy rasy SM, LS. Będą one cały rok na pastwisku. Ale nie wiem ile moge mieć ich na 1 hektarze? Będą one dokarmiane całorocznie (paszą,sianem,kiszonką).
-
Przez matias941211
Witam. Planuje wsiac coś w mieszankę zbożowa żeby po zniwach szybko odbiło i skosic jeszcze dla krów. Co polecacie?
-
Przez Yoda
Czy ktos siał kapuste pastewną jako poplon? W UK bardzo dużo tego sieją i całą zimę wypasaja na tym bydło bo niby do -10 stopni wytrzymuje. Ja mam pomysł żeby na polach co pójdzie zboże jare latem po zbiorze zasiać i jesienią jak już na łąkach odrost sie kończy spasać. Potem zimowa orka i na wiosne siew. Zawsze jest to kilkanaście dodatkowych dni ze świeżą paszą zamiast kiszonek. Oprócz tego jakiś tam płodozmian miedzy zbożami.
-
Przez mlodykom1
Witam wszystkich.Zamierzam zasiać trawe. Zastanawiam się nad trawą firmy barenbrug. Polecacie trawy z tej firmy?
-
Przez xXKarolXx
Witam . Chciał bym kupił sieczkarnie john deere 6810 i przerobić ją do zbioru traw na zielonkę tylko zastanawia mnie to czy noże nie pękają od kamieni i czy często może złapać kamień i cos rozwalić co będzie skutkowało dużymi kosztami co myślicie na ten temat proszę o wypowiedź ? I ile się bierze za ha zebranej trawy z odowozem ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Która faza?
Kukurydza Proxenia 130 FAO