Polecane posty

Pajej    70

Jak w temacie nie włącza mi sie przedni napęd (mam elektrohydrauliczny włącznik) jak go zgasze to po chwili gdy zejdzie ciśnienie to kontrolka od napędu zapala sie . pu uruchomieniu ciągnika zaraz gaśnie. Nie wiem jak jest w same , ale w fordzie mam tak że jak prąd nie dochodzi (spalił mi sie bezpiecznik) to napęd działa cały czas. Jak jest w same, i gdzie szukac elektrozaworu który tym steruje? który bezpiecznik jest od napędu?


Rolnik z powołania :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w same jest tak że napęd jest włączony cały czas trzeba po podać ciśnienie aby rozłączyć tylko jeszcze napisz jaki dokładnie model


niezależny serwis grupy same deutz fahr ;naprawa elektroniki diagnostyka i kalibracje urządzeniami oryginalnymi naprawa silników, skrzyń biegów TTV ZF
TEL 509500422

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pajej    70

modem explolre II 90

tez do tego doszedłem bo jak zgasze to po chwili jak zejdzie ciśnienie to kontrolka od napedu swiec czyt napęd działa. ale jak zapale to po chwili gasnie, bo dostaje ciśnienie. naciskanie przycisku od załączania nic nie daje, tj kabel gdzies przerwany, albo jakieś "ustrojstwo" od sterowania cisnieniem nie działa.

Nie wiem gdzie szukac tego usrojstwa. Myslałem wyjąć bezpiecznik od załączania napędu i zobaczyć co sie stanie, ale nie mam rozpiski i nie wiem który to jest


Rolnik z powołania :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez KamilTeamTV
      Witam mam problem. Mianowicie nie gasną mi pozycje na błotnikach i z tyłu. Sprawdzałem bezpieczniki jak umiałem, stacyjke i nadal.. Może pomyliłem gdzieś kable ale próbowałem wszrstkiego. Na polu 1 mam tylko długie z przodu, dalej świeci tylko prawa lampa. Jedyne co powoduje wyłączenie pozycji to wyjęcie kluczyka. Proszę o pomoc. 
    • Przez Adamo_Drifter
      Jak w temacie co sądzicie o takim napędzie. Uprzedzając wiem że cały będzie do rozebrania i przejrzenia.
    • Przez mustafakali
      Witam chciałem dzisiaj przestawić kombajn i powstał problem bo kombajn nie chce zapalić nawet na prostowniku odpowietrzyłem cały układ i dalej nic nawet dymka nie puści z komina
    • Przez MafiaLolek
      Witam, posiałem niedawno jęczmień ozimy nie dawałem żadnego nawozu jak do tej pory ani oprysków. Robi się coraz bardziej żółty co robić ?! Klasa ziemi to 5.



    • Przez kurtz
      Witajcie! Poszukuję jakiegoś dosyć taniego ciągnika 4x4 przeznaczonego w 80% do zrywki i w 20 do transportu.
      Moc myślę w graniach 50-60KM. Istotne ciągnik musi być maksymalnie prosty, zwykły mechaniczny!!! Żadnej zbędnej elektroniki, hydraulicznych napędów itd. Powinien być zgrabny i zwinny. I byle nie MTZxD Mam awers do ruskiego sprzętuxD Miałem kupić C-360 i założyć przód, ale stwierdziłem że chyba wolę trochę dołożyć i coś fabrycznego kupić.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.